Isto se qrči sosed, ki že 50 let hodi v finido pa še vedno naroča kozarac. Ampak se trudi. Ful.Problem je tudi v nas slovencih. Pride gor pa se vsi trudijo govoriti po njihovo.
Isto se qrči sosed, ki že 50 let hodi v finido pa še vedno naroča kozarac. Ampak se trudi. Ful.Problem je tudi v nas slovencih. Pride gor pa se vsi trudijo govoriti po njihovo.
Problem je, da se večina NOČE naučiti slovensko. Imam kolega, ki dela v OŠ in ima čez mularijo v podaljšanjem bivanju..kaj vse slišim. In to, da vidim v garderobi telovadnice na vratah napopan list papirja na katerem v albanščini piše kako se vzdržuje red, ta pa itak zmaga.
Isto se qrči sosed, ki že 50 let hodi v finido pa še vedno naroča kozarac. Ampak se trudi. Ful.
Šiptar je dražji kot Slovenec. Vsaj po koncu del.Ja, kaj lahko traja dlje kot bi sicer pa lahko je tudi dražje, ni pa nujno. Sam sem speljal prenovo cca.polovice hiše ter delno novogradnjo s pomočjo Slovencev popolnoma brez težav, pri pridobivanju ponudb pa sem se obrnil tudi k južnim saj sem tako lahko dobil malo boljši občutek "kje sem". Rezultat? Časovno je trajalo malenkost dlje, finančno me je prišlo praktično enako. Ja, budget je bil konkretno prekoračen ampak to v glavnem zaradi dviga cen materiala. Aja pa kakšno stvar sem tudi sam naredil, recimo betoniranje z vstavitvijo armature v eno luknjo v plati (bivši vhod v mansardo preko dvižnih stopnic) - predračun nekega balkanca 400€, vsi stroški komplet za delo v lastni režiji - 72€. LoL.
Ciljaš na naknadna dela oz. popravila?Šiptar je dražji kot Slovenec. Vsaj po koncu del.
Aha, ok.Ne, napake delamo vsi. Ampak predračun je manjši na koncu pa nategnejo stranko
Brancina
Na praksi imamo srednješolca 2. letnik. Meni ni jasno, kako je lahko on prišel do srednje šole?Problem je, da se večina NOČE naučiti slovensko. Imam kolega, ki dela v OŠ in ima čez mularijo v podaljšanjem bivanju..kaj vse slišim. In to, da vidim v garderobi telovadnice na vratah napopan list papirja na katerem v albanščini piše kako se vzdržuje red, ta pa itak zmaga.
al pa kak 20letnik iz oplotnice. ista zgodba, samo da žalostno slovenska.Na praksi imamo srednješolca 2. letnik. Meni ni jasno, kako je lahko on prišel do srednje šole?
Starši bosanci, on pa rojen v sloveniji, pa je totalno nepismen. Sam njega to sploh ne gane. Očitno ni nikjer zahtevano tekoče govorjenje slovenščine. Ko pa poročila vidiš, ti pa itak tema na oči pade žalostno mi je tudi to, da je očitno staršem tudi vseeno.
Pa lih srbijanci so največji šovinisti....njim se ni treba naučit ker so kao neki več....Srbom je nas jezik veliko blizje kot drigim balkancem. Po mojih izkusnjah srbi tudi ce pridejo kasneje v SI, se zelo hitro naucijo.
Kdor javno spodbuja ali razpihuje sovraštvo, nasilje ali nestrpnost, ki temelji na narodnostni, rasni, verski ali etnični pripadnosti, spolu, barvi kože, poreklu, premoženjskem stanju, izobrazbi, družbenem položaju, političnem ali drugem prepričanju, invalidnosti, spolni usmerjenosti ali katerikoli drugi osebni okoliščini, in je dejanje storjeno na način, ki lahko ogrozi ali moti javni red in mir, ali z uporabo grožnje, zmerjanja ali žalitev, se kaznuje z zaporom do dveh let.
kaj je finida?Isto se qrči sosed, ki že 50 let hodi v finido pa še vedno naroča kozarac. Ampak se trudi. Ful.