SiOL ukinja Aminote

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Na Telekomovi info-točki je moč izvedeti, da naj bi ukinili vmesnik SiOL TV in s tem Amino.
To naj bi se zgodilo nekje do konca tega leta, najkasneje do januarja naslednje leto.

Uporabni bodo le še Sagem STB-ji.

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Torej tudi za že obstoječe uporabnike Sagema to pomeni, da stari vmesnik ne bo več deloval in bomo prisiljeni uporabiti novi PLUS vmesnik, ki deluje obupno počasi?

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Natanko tako.

Uporabniki Amina pa ga moramo zamenjati za Sagema.
To pa nas bo stalo 1 EUR + vezavo za nadaljnji dve leti
13.gif

Barabe izsiljevalske!
jezen.gif

Jaz, ki imam dva Amina, pa lahko drugega vržem kar stran. In po tržni ceni, seveda spet od SiOL-a, kupim nov Sagem. Naj si kar mislijo!
Jaz jih bom prijavil Uradu za varstvo potrošnikov, pa bomo videli do kam lahko je*bejo svoje naročnike.
10.gif

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Če bodo Aminoti neuporabni bi bilo fer od SiOL-a, da jih odkupi nazaj tako da doplačaš samo razliko za novega Sagema.

Sam imam na srečo že dva Sagema doma (drugega smo kupili po polni ceni), sodelavec ima pa dva Aminota tako da se enako jezi kot ti. Mi pa konec leta poteče subvencija za Sagema, ki sem ga dobil po 1€. Načeloma bi lahko vzel še enega po 1€, se vezal za dve leti, STB bi pa lepo dal na bolho in ni vrag, da ga ne bi prodal
smile-1.gif
. Imam občutek, da bo veliko ljudi, ki jih bodo prodajali po internetu in veliko povpraševanja po njih od lastnikov Aminotov.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Jaz pa ne pristajam na karkoli. Meni oktobra poteče vezava in jaz se NOČEM več vezati. Hočem ostati navaden nevezan naročnik Trio paketa.

Ko sem se s SiOL-om dogovarjal za njihovo TV nisem zahteval od njih naj mi dajo Amina. Jaz sem od njih kupil dve napravi za gledanje SiOL TV. Da so mi prodali Amina je bila njihova odločitev, ne moja želja.

Mene prav nič ne briga njihovo spreminjanje tehnologije. Jaz IMAM dve delujoči napravi, ki so mi jo sami prodali. Naj mi zagotovijo tudi ustrezen signal, ki ga bosta njihovi napravi znali dekodirati. Ali pa naj mi BREZPLAČNO in BREZ VEZAVE zamenjajo STB-ja, ki zaradi njihovih posegov ne bosta več uporabna.

Me prav zanima, kaj bo Urad za varstvo potrošnikov rekel na tovrstno izsiljevanje strank.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Ne vem če imaš prav.

"naj bi se" - to so informacije s Telekomove info-točke.

Poleg tega pa sem v zadnjih dneh kontaktiral Telekom po treh različnih poteh, da bi preveril in ugotovil kaj nameravajo storiti v mojem primeru. Niti eden od teh kontaktov ni zanikal prenehanja uporabnosti Aminov.

Prej ali slej bodo to tudi uradno objavili, saj morajo.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Aminoti grejo h kraju, ker gre tudi siol TV h kraju. Neuradne info so te, da bi nekje do konca leta vse prešlo na siol TV plus. To pa podpirajo samo sagemi.

Tistim, ki je potekla vezava zaradi aminota, lahko pokličejo na 080 in naročijo sagema za 1 eur + 2 leti vezave. Ostali pa pač na bolhi čimprej, dokler še niso od vseh serijske v bazi za TV plus.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Zvita poteza s tole vezavo kako zvezati roke uporabnikom. Utegne še celo kdo nasesti.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Čist tko vprašanje...
Do sedaj si imel t.i. komunikacijski prehod (sinopse, Sagem, podobna šara) in še škatlico pred TVjem, kjer si preklapljal med programi... A sedaj se ta škatlica ukinja in ostaja samo komunikacijski prehod kot all-in-one škatla ali kako? Namreč da vem kako kable napeljati...

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Ukinja se samo AMINO (skatla pri TV):
amino110.jpg

in ga moras nadomestiti z dugim(Sagem):
sioltv-sagem.png

,ki ga moras kupiti za cca. 140 eurov ali za 1 euro in se vezati ponovno za DVE leti
10.gif

EDIT: Zaradi moje nevednosti popravljena cena Sagema-se opravicujem vsem uporabnikom Siol TV,ki boste ponovno nategnjeni.

Nazadnje urejeno:

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
In ste prepričani da je to 100%?
Je kje na strani uradna informacija?

Mislim da te ne morejo prisiliti da se vežeš za 2 leti...
Naročen si na storitev, deluje ti normalno in načeloma ne rabiš drugega STB.
Če pa ukinjajo Aminote ti ga bodo verjetno brezplačno zamenjali za Sagema.

Jaz pravim prez panike dokler ne bo zadeva uradna...

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Jaz bi pa rekel, da je ravno zdaj čas za dviganje prahu. Ko bo enkrat prepozno, se bomo lahko pritoževali do nezavesti. Najbrž nam ni cilj tožba, ampak fer in profesionalen odnos SiOL-a.

Zgodba je pa približno taka...
Najprej je bila informacija uradno posredovana na Telekomovi info točki.
Nato je niso zanikali, čeprav sem urgiral po treh različnih poteh.
Zdaj, ko vidijo, da bo to povzročilo precejšno štalo, se pa sprenevedajo in se izmikajo kakršnemukoli konkretnemu odgovoru.

Dokazi o izogibanju so tule
-> http://forumi.siol.net/showthread.php?t=33280, In tule
-> http://forumi.siol.net/showthread.php?t=33460 kjer Urban ne odgovori na povsem konkretno vprašanje kaj pomeni ukinitev Siol TV-ja in nadomestitev le-tega s SiOL Plus-om.

Imam pa tudi tri ali štiri odgovore SiOLO-a po mailu, kjer odgovarjajo vse mogoče, le tega ne, kaj bodo naredili v mojem primeru, ki sem ga opisal v tudi prvi linkani temi.
Zadnji odgovor je sploh biser prve vrste:
"Amino bo omogočal gledanje televizije. Ali bo možno spremljati vse programe, oziroma kaj bo mogoče spremljati preko vmesnika Amino pa informacij še nimamo.

Dejstvo, da pišejo take bedarije, se sprenevedajo in tudi na svojem forumu ne odgovarjajo me navdaja z upanjem, da so dojeli da si takega odnosa do tistih od katerih živijo pravzaprav ne morejo privoščiti.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Brez panike.
Ko/če ti bo nehala delovati TV, pa nehaj račun plačevat.
Naj oni paničarijo.

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Za T-2jevce bi se spodobilo da prej preverite informacijo preden sirite neresnice po forumih. Skatla ni 200EUR pac pa je 140EUR.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Se posipam s pepelom ampak sem nekje slisal,da je okrog 180 eurov,kar pa je vsekakor prevec,ker so povecini vsi uporabniki bili vezani zato,da so dobili subvencionirane sprejemnike(STBje).