SiOL ukinja Aminote

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Brez panike.
Ko/če ti bo nehala delovati TV, pa nehaj račun plačevat.
Naj oni paničarijo.

Brez zamere, ampak če bi hotel biti brez TV-ja, potem v osnovi ne bi plačeval Trio paketa.
Jaz NOČEM ostati brez TV-ja in neplačevati.
Jaz hočem gledati TV.
Če oprema, ki sem jo enkrat že plačal SiOL-u ne ustreza več, naj mi pač dajo drugo, ki bo delala. Brez novih vezav in "popustov", torej brez prijateljskega izsiljevanja.
To je vse.

Da bi oni paničarili zaradi neplačila pa itak močno dvomim. Glede na siceršnji reakcijski čas bi si v primeru požara najprej pošteno riti opekli, šele potem bi se zmigali na varno.
Mislim da bi mi v skladu z njihovo politiko in v duhu siceršnjega odnosa do naročnikov najprej izklopili tako telefon kot internet, potem pa počakali da se jaz pojavim pri njih na vratih.
Panika bi jih morda zagrabila če bi se spuntalo kakih 10% naročnikov.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
To je res. Vežeš se za 2 leti in dobiš Sagema za 1 EUR.

Zato je popolnoma nesprejemljiva ponudba da so pogoji enaki tudi za tiste, ki bi jim vrnili Amina. Te Amine smo pred dvema letoma že plačali z dvoletno vezavo in 1 EUR. Drugi Amino pa nas je stal celo 188 EUR.
jezen.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
435
83
Kvačkajo kot ponavadi. Ne vidim pa realnega razloga zakaj Amine kar na hitro umaknit. O umiku se sicer šušlja že od pomladi. So se dokončno razšli z dobaviteljem saj niti daljincev za Amino ni več možno dobiti prek TK? Bodo izklopili mpeg2? Omejili sprejem po paketih kar Amino morda ne omogoča? ...? Po drugi strani pa je Sagem slabo dorasel nalogi, ki jo opravlja. Glede na počasnst vmesnika je procesorsko in verjetno tudi s količino pomnilnika krepko podhranjen.

Po drugi strani pa je potrebno recimo za UMTS imet nov telefon. Ko so izklopili NMT pa je bilo treba stare aparate vreči stran. Pa niso bili poceni v tistih časih...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
439
83
45
dolenska
Vprašanje za poznavalce. A so na trgu še kaki drugi komunikatorji? Mislim, a more bit glih Sagemov al se da še kaj drugega kupit?

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Amino ne podpira mpeg 4.

BTW, a si ti pri T-2, ali te kar tako malo pod*ebavajo?

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Ne vem natanko, a v spominu imam, da te je nekdo označil za T-2jevca.

Resno me zanima, če mi ti ali kdo drug lahko razloži eno stvar.
Ko se je T-2 pojavil, se je Telekom izgovarjal na neprimerno opremo v centralah in zato nezmožnost priklopa T-2. Vem za primere, ko je nekdo dobil odobren priklop SiOL-a in na osnovi tega izsilil od Telekoma, da so mu/ji priklopili T-2.

A to ne velja več? Zakaj konkretno jaz, ki imam SiOL Trio paket z dvema TV-jema ne morem istega priključka uporabiti za kakega drugega ponudnika, npr. T-2? A je Telekom olastninil vse centrale, ali kaj?

Če si pri koritu, pa povej še to, kdaj nameravate zgraditi svoj okolokacijo v Notranjih Goricah? Na seznamu je že več kot dve leti, pa ravno zdaj se tam zraven začenja gradnja nove trgovine. Mogoče bi bilo pametno izkoristiti priliko.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Hja, mene je Siol nategnil, ter mi rekel, da imam linijo dovolj močno, da uporabljam 2 televiziji, ko sem pa domov dobil Sagema, pa priklopil, pa stvar začuda ni laufala. Sem klical na Siol, pa so rekli, da je pogodba podpisana ter da imam preslabo linijo in da ne vrjamejo, da mi je kdo rekel, da imam lahko 2 televiziji... Sem pa dokupil še enega Aminota, pa ga je strela zjebala->k sreči je šlo pod zavarovalnico, in sem z izplačanim denarjem lahko kupil Novega Sagema preko Bolhe za ugoden denar... Pa še tak lep, črn je
smile-1.gif
.

Skratka, pri Siolu imajo veliko stvari v Qurcu!
bonk.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Meni pa dejansko sta dve televiziji delali leto in pol, pol pa kar na enkrat ne več. Oni pa nič ne vejo o tem. S tem da se mi je linija avtomatsko downgradala iz 10 na 4 mega. Plačujem seveda 10 mega. Oni pa niso nič vedeli o tem. Modem se mi je včasih sinhroniziral preko 20M, sedaj pa kako ne gre več kot 18M , tako da ob 10M liniji dela komaj ena TV kloikor toliko za silo. Včasih pa sta dve brez problema, pa tudi HD kanal je delal. Sedaj seveda ne več. Konec meseca mi poteče anaks in grem na UPC in na DVB-C.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Blagor tistim, ki lahko (že) izbirate.
Jaz bi šel tudi na UPC digitalno TV, če bi bilo mogoče. Ali pa vsaj na T-2.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
doto, zakaj bi ti pošiljali 2 TV in 10 M, če si očitno zadovoljen z manj ?
Oni gredo na profit.
Če bo 99% folka mirno požrlo vsiljen Sagem, namesto Amina, bodo to naredili. Neumni bi bili, če ne bi.
It's the money ! (a noben nima delnic
wink-1.gif
? )

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Siol/Telekom že leta in leta nateguje tako konkurenco kot naročnike. Res ne vidim nobenega pametnega razloga zakaj bi nekdo še postal njihov naročnik. Dokler se boste pustil nategovat vas tudi bodo.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
439
83
45
dolenska
Kaj pa naj naredimo? Pri meni je sledeča stvar. Na tv mi ne dela najbolj, na rač. pa. Sem učeraj mal klicaru in so rekli, da je verjetno Amino in bo potrebno preverit in zamenjat.
Dejstvo je, da kr neki nas je tukaj, ki ne moremo prešaltat na konkurenco. Lahko imamo samo na izbiro navaden modem (?).

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
doto, zakaj bi ti pošiljali 2 TV in 10 M, če si očitno zadovoljen z manj ?

Ne več dolgo. Plačeval jim pa tudi ne bom, da bom lahko tri mesece prej prekinil aneks.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če oni ne izpolnjujejo pogodbe, potem ne plačuješ ti kazni.
Se pa strinjam da se za mesec-dva ne splača komplicirat..

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
ksz

Jaz pa iz UPC Telemachaa bežim na Siol...

Bomo vidli kako bo na Siolu. Še vedno pa mi pol ostane T-2

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Kaj te pa pri UPC-ju moti?

Ali pa so te kupili z laptopom?
Kakorkoli že, uživaj dokler traja!
evil.gif