SiOL ukinja Aminote

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Kaj te pa pri UPC-ju moti?

Ali pa so te kupili z laptopom?
Kakorkoli že, uživaj dokler traja!
evil.gif

Kaj me moti ?

To da dvigajo cene in zmanjšujejo ponudbo. Torej za več denarja dobiš manj stvari...

Pri Siolu bom na mesec prišparal 10+€. s tem da bom imel hitrejši internet...

Zakaj pa nebi užival na Siolu ?
Navsezadnje imam z njimi dogovor, kaj lahko pričakujem. Odvetnika pa tako plačujem na letni ravni, če bi kaj preveč pametovali...

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Pojavile se se govorice da to pocnejo tocno zaradi ukinjanja mpeg2 in sicer bodo s tem sprostili mpeg2 kanale in opremo za posiljanje originalnega streama uporabnikom na optiki. Ali je to res pa ne vem.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Morda imaš pa prav. V prvi vrsti, če nisi ljubitelj športa.

Pa še kaj bi se našlo. Lep je primer iz te teme - vsiljena ponovna vezava za 2 leti in vsiljeni ponovni nakupi opreme - ti to ne da misliti?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.327
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Ne vem natanko, a v spominu imam, da te je nekdo označil za T-2jevca.

Resno me zanima, če mi ti ali kdo drug lahko razloži eno stvar.
Ko se je T-2 pojavil, se je Telekom izgovarjal na neprimerno opremo v centralah in zato nezmožnost priklopa T-2. Vem za primere, ko je nekdo dobil odobren priklop SiOL-a in na osnovi tega izsilil od Telekoma, da so mu/ji priklopili T-2.

A to ne velja več? Zakaj konkretno jaz, ki imam SiOL Trio paket z dvema TV-jema ne morem istega priključka uporabiti za kakega drugega ponudnika, npr. T-2? A je Telekom olastninil vse centrale, ali kaj?

Če si pri koritu, pa povej še to, kdaj nameravate zgraditi svoj okolokacijo v Notranjih Goricah? Na seznamu je že več kot dve leti, pa ravno zdaj se tam zraven začenja gradnja nove trgovine. Mogoče bi bilo pametno izkoristiti priliko.

Če je možen ADSL, potem je možen tudi T-2 VDSL.

Kaj ti misliš istočasno bit priklopljen in na Siol in na T-2 preko ene linije? Ne gre to....

Za Notranje Gorice me jutri spomni, da mal točno povprašam...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Morda imaš pa prav. V prvi vrsti, če nisi ljubitelj športa.

Pa še kaj bi se našlo. Lep je primer iz te teme - vsiljena ponovna vezava za 2 leti in vsiljeni ponovni nakupi opreme - ti to ne da misliti?

V bistvu sem imel rajši Vivo in ostale kanale kot tele športne, ki so zdaj not... Drug mesec boš za vse kanale rabil odkodirno kartico. Torej vsiljena vezava za 2 leti. Poleg tega jih bodo iz 80+ zmanjšali na cca 60, pri tem pa še zvišali naročnino.

Dokler Siol tega dejansko ne naredi je to bolj tak tak se ti ne zdi ? Medtem, ko je UPC že obljubil zgornja dejanja...

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Kaj ti misliš istočasno bit priklopljen in na Siol in na T-2 preko ene linije? Ne gre to....

Za Notranje Gorice me jutri spomni, da mal točno povprašam...

Ma ne, seveda ne gre oboje. To mi je valjda jasno.
Jaz bi preprosto skenslal SiOL Trio (2 TV-ja) in ga nadomestil z ustreznim paketom pri T-2. Pa menda to ni mogoče. Če me prepričaš v nasprotno, bomo delali biznis
wink-1.gif

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Koga ti pravzaprav zagovarjaš?
V predhodnem postu se mi je zdelo, da SiOL. V zadnjem pa UPC.
confused-1.gif

Jaz o UPC-ju lahko sodim le na podlagi prebranega, medtem ko imam s SiOLom enajstletne izkušnje.

Na osnovi tega bi se danes, če bi imel možnost, odločil za UPC digitalno TV.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Koga ti pravzaprav zagovarjaš?
V predhodnem postu se mi je zdelo, da SiOL. V zadnjem pa UPC.
confused-1.gif

Jaz o UPC-ju lahko sodim le na podlagi prebranega, medtem ko imam s SiOLom enajstletne izkušnje.

Na osnovi tega bi se danes, če bi imel možnost, odločil za UPC digitalno TV.

Koga zagovarjam ? Tistega, ki mi bo optiko potegnil do stanovanja. Trenutno to ni noben.

Jaz imam pa z Triero par letne izkušnje. Vse je začelo it navzdol... Še najbolj ko je vse skupaj prevzel UPC. Ukinjajo programe in te hočejo prisilit da se pri njih zavežeš za vsaj 2 leti. Sploh ti ne pustijo druge opcije, razen da greš drugam.

Delal sem za Triero, delal sem za Telekom. Oboje je v k... kar se trenutnega omrežja tiče. Edina svetla točka je optika. Na Trieri bi že lahko davno imeli optiko napeljano. Ampak ker je vodstvo v k... se to ni zgodilo. Rajši so šli obnavljat vse koaksialne kable, kot da bi napeljali optiko, in bi meli lep čas mir.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:

Če je možen ADSL, potem je možen tudi T-2 VDSL.

Yeah, right ... potem pa mi ti ta cerkveni internet pripelji na mojo lokacijo, kjer je že ADSL, če praviš, da je po tej logiki možen vaš VDSL.

In kako je z vašim VDSL-jem na lokacijah, kjer ima folk ADSL preko EMX-ov? Čeprav je to bullshit od tehnologije, me vseeno zanima, kaj vi delate v tem primeru, če je nekdo na PCM.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Kako pa je z možnostjo mojega VDSL na lokaciji, kjer je trenutno siolov ADSL? Si pred časom nekaj govoril, da je cerkveni VDSL možen tam, kjer je možen Telekomov ADSL.

V bajti imamo dve parici (Telekom.press), ena je zmeraj fraj, tako da čakam na moj uspešen priklop T-2 VDSL-ja ...

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Predlagam da se pokliče na T-2 klicni center in preveri možnost priključka (Boš takoj izvedel).

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18

SiOL pravi:
Citat:
Priporočamo, da opravite menjavo opreme do izteka promocijskega obdobja, to je do 1.10.2009, saj bomo po tem datumu postopoma v celoti prešli na novo ponudbo in bo menjava opreme pogoj za nadaljnje spremljanje SiOL TV.

13.gif

Ne razumem kako si oni to predstavljajo.
Ko sem se s SiOL-om dogovarjal za njihovo TV nisem zahteval od njih naj mi dajo Amina. Jaz sem od njih kupil dve napravi za gledanje SiOL TV. Da so mi prodali Amina je bila njihova odločitev, ne moja želja. Torej mi je SiOL ob sklenitvi pogodbe vsilil nakup dveh Aminov, enega sem plačal z vezavo za 2 leti, za drugega sem skeširal 188 EUR.

Če zdaj SiOL spreminja tehnologijo to ni več moj problem. Jaz IMAM dve delujoči napravi, ki so mi ju sami prodali. Naj mi zagotovijo tudi ustrezen signal, ki ga bosta njihovi napravi znali dekodirati. Ali pa naj mi BREZPLAČNO in BREZ VEZAVE zamenjajo STB-ja, ki zaradi njihovih poslovnih odločitev ne bosta več uporabna.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
hysterical-1.gif

Ja, taprvi je res sorazmerno poceni.
evil.gif

Če ne šteješ 2-letne vezave in nikakršne garancije, da se v tem času storitve ne bodo, tako kot tokrat, prav nesramno podražile. Ker stran pa ne moreš, če ne plačaš pogodbene kazni. Catch 22, bi rekel.

Medtem pa te drugi Sagem še vedno stane bratskih 139 EUR. In to za dekoder SiOL TV signala. Za nekaj kar si enkrat že plačal - tako z vezavo, kot s cashem v višini 188 EUR.

In oba dekoderja, ki mi ju je takrat SiOL prodal kot nujno opremo za gledanje TV, še vedno delata. Samo SiOL bo ukinil mpeg-2 signal, to je vse. Naročniki naj pa znova plačujemo.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
435
83
Glede iz vsega kar je napisano razbiram da paket "standardni" ostaja na mpeg2 in Amino pogojno uporaben tudi po spremembi jeseni. Med drugim tudi eden od tehnikov na Siol forumu namiguje v to smer.
Prav nikjer pa nisem zasledil konkretnega odgovora na to temo.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Sem videl tisto namigovanje, ja.
Ampak jaz imam vtis, da tudi on ne ve kaj pravzaprav bo.

Pravzaprav je moj vtis, da tudi SiOL ne upa povsem brezkompromisno vsiliti sprememb.
Spomni se kako so startali z ukinjanjem mpeg-2 signala v Prekmurju in na Primorskem. Potem so se pa kar naenkrat ustavili. Le zakaj?
Morda jih je strah konkurence ali pa morebitnih pritožb na Urad za varstvo potrošnikov, Inšpektorat RS za elektronske komunikacije, elektronsko podpisovanje in pošto ali česa tretjega. Kdo ve.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Ma nevem, kaj jim ni jasno (Siolu). Folk bo masovno letel stran. Jaz mam tudi aminota in sedaj naj podaljšam 2 leti, da bom lahko sploh gledal TV, ki jo itak plačujem čedalje dražje?

Da je stvar še hujša, sem opazil, da imam zabeleženo v vseh nalogih in tudi na servisnih straneh sagema, montiran pa je bil amino - s strani TS tehnika. Sem en čas klical sem ter tja glede tega, nakar so rekli, naj podam reklamacijo. To so mi zavrnili, češ da nisem opreme reklamiral v 15ih dneh po prejemu. Naposled so le poslali sagema in zraven aneks za 2 leti, kar sem seveda zavrnil
bonk.gif
Ne moreš drugo, kot da greš stran.