Sebičnost žensk za volanom

alex3

Pripravnik
7. jul 2009
85
0
6
Najprej naj povem, da nočem, da bi ta tema postala klasičen flamewar na temo moški vs. ženske.

Zanima me, ali še kdo drug opaža, da znajo biti ženske za volanom manj "kolegialne" kot moški. Opazujem ljudi na enem od "križišč", kjer se dve cesti po Y principu združita v eno. Ena od teh je prednostna in na njej je skoraj vedno počasi vozeča ali celo stoječa kolona. Tisti z neprednostne se tako ne morejo vključiti drugače, kot če jih kdo spusti. Ker gre za nekakšno Y "križišče" dveh enosmernih cest, bi zadeva najbolje funkcionirala po principu zadrge.

In sedaj k bistvu. Vsakodnevno opažam, da imajo ženske veliko večje težave spustiti predse koga z neprednostne ceste kot moški. Ok, ne vse, toda če bi delal statistiko in vzel reprezentativni vzorec, bi bilo najbrž več "nekolegialnih" žensk kot moških.

In kako to izgleda: Ženska se naredi, da "kao" ne vidi tistega, ki se želi vključiti z neprednostne in kot konj s plašnicami gleda v avto pred sebe. Ob tem se sprednjemu dobesedno prilepi na odbijač ter sunkovito speljuje in ustavlja, da se razdalja ne bi povečala na več kot 30 cm.

Biser so pa tiste predstavnice nežnejšega spola, ki pridejo z neprednostne, jih nekdo kolegialno spusti, potem pa se one ravnajo po zgoraj opisanem načinu in bi raje razbile avto, kot spustile koga predse. Takšne mi pa orenk dvignejo pritisk. Povečini gre za "dame" okrog 40 let, znamka in velikost avtomobila ne igrata vloge. To počnejo tako tiste v zmahanih petkah, kot tiste v Touaregih.

Evo, tole so moja opažanja. Pa še enkrat, nočem, da tale tema postane flamewar. Bolj me zanima, ali še kdo opaža kaj podobnega.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jest pa opažam da je sistem zadrge nekako nepoznan....kakor da imajo vsi gumbe.....se moreš dat 2km prej na tisti pas ker če ne te nobeden ne pusti noter....še hujše je če si naprimer v lj s kopersko tabljico al obratno.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Jaz bi prej rekel, da so ženske v povprečju veliko manj na cesti in posledično veliko manj vešče voznice.

Vožnja jim predstavlja precejšenj stres in pogosto je center njihove pozornosti naprej v obsegu ene 45 stopinj in (če je sreča) še par stopinj nazaj ob občasnem mežikanju proti vzvratnemu ogledalu.

Da bi pa registrirale dogajanje levo ali desno pa je precej malo verjetno. Po mojem tu ne gre za sebičnost
smirk-1.gif
.

Pač klasična avto-šola vožnja v prvih urah za volanom. Naliman na volan in 100% skoncentriran na avto pred sabo.

Dejstvo je, da če delaš manj kot 500-1000 kilometrov letno, pride do tega. Če mene vprašaš, ljudje s tako nizko kilometrino sploh niso za na cesto. Tako kot da bi z letalom letel 5ur na leto in pričakoval, da ti bodo podaljševali licenco v neskončnost. Ali pa da kot zdravnik pregledaš 10 pacientov letno.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Opažanje, da so ženske ps.ice za volanom sem zapisal v eni od starih tem, to bo v prihodnosti še slabše.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
hysterical-1.gif

Drugič jo poglej in naredi puppy face... Vedno vžge.
zmaga.gif

1x sem na Tomačevem rondoju vidu podoben primer (sicer ni Y, a vseeno). Ženska boh-ne-dej, da bi koga spustila pred sabo in je vozila čisto za ritjo pred seboj vozečemu (ali stoječemu) avtu. Hec je bil pol, ko ji je kuplunga spodrsnla in je lepo kušnla ritko unmu pred sabo...

Se ji je pa kr poznal, da ji je blo žal...
grin1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Biser so pa tiste predstavnice nežnejšega spola, ki pridejo z neprednostne, jih nekdo kolegialno spusti, potem pa se one ravnajo po zgoraj opisanem načinu in bi raje razbile avto, kot spustile koga predse. Takšne mi pa orenk dvignejo pritisk. Povečini gre za "dame" okrog 40 let, znamka in velikost avtomobila ne igrata vloge. To počnejo tako tiste v zmahanih petkah, kot tiste v Touaregih.
načeloma se strinjam stabo....dodal bi edino to, da za zgornji odstavek niso samo ženske predstavnice ...se mi zdi, da je skoraj pravilo, da tisti ki je spuščen, ni boga da bi on koga spustil-la...
bonk.gif

vozim se vsak dan iz gorenjske....par točk "spuščanja" doživljam vsak dan....

naj povem še to, da vedno in vsakega spustim, pa če se mi še tako mudi....
cheer.gif

alex3

Pripravnik
7. jul 2009
85
0
6
Ne vem, če bi se strinjal z Jernejem. Ok, v določeni meri to morda drži. Ampak "sebičnice" človek hitro prepozna. Pred križiščem držijo normalno razdaljo do spredaj vozečega, ko opazijo, da se z desne kdo "vriva", pa se dobesedno nalepijo na odbijač avtomobila pred sabo. Ob tem se vzravnajo in nagnejo naprej, da bolje vidijo, kje je konec njihovega avta ter imajo tisti zaboden pogled, osredotočen samo na avto pred sabo oz. na vzdrževanje minimalne razdalje.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Čisto odvisno od posameznika/posameznice.

So pa v povprečju žense bolj lesene za volanom, kot smo v povprečju moški bolj leseni pri makeupu. Vsak je za neki dobr.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Mi smo pa naravno lepi
grin1.gif

Se strinjam z alex-om3.
Zadnjič je bilo v neki ulici vse zaparkirano, zato sem parkiral na privat dvorišču znancev, s katerimi se dolgo poznamo in smo dogovorjeni, da lahko parkiram pri njih. Ker je prostora le za tri avte, sem dva zaparkiral. Tudi to je dogovorjeno.
No, zraven je bila otvoritev nekega kafiča, kjer sem sedel s prijatelji.
Pride do mene neka ženska cca 30 let stara in me vpraša, če je moj ta in ta avto in če ga lahko umaknem, ker gre ven.
Ko sva prišla do avtov me je vprašala, če tam večkrat parkiram. Pritrdil sem. Nato je rekla, da se tam ne parkira. Na vprašanje, kako to ve, je vsa vzvišena rekla, da je nova najemnica lokala. Povedal sem ji, da jaz tam parkiram že 12 let, ona pa je tu 1 uro
stupid-1.gif

Nekaj je zabrundala, nato 5 minut ni hotela zapeljati ven, da jaz ne bi mogle dati avta nazaj na dvorišče.
10.gif

Baba prepotentna. Drugič bom pustil avto tam čez noč, pa naj gre s taksijem v Prekmurje.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.105
3.161
113
Men gredo na [censored] take prasice ki telefonirajo med vožjo in pri rdeči zabašejo križišče. Me vsakič prime da bi iz avta stopil pa p..... zvlekel na cesto in jo
10.gif

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Sem imel tudi podobne izkušnje že večkrat. Enkrat sem se na zadrgo želel vklopiti, ko je bilo zožanje iz dveh pasov na enega. Kolona je bila počasna in počasi (s prižganim smernikom) sem lezel na desni pas. Nakar slišim divje trobljenje in nekega megana, ki se mi je zagnal proti vratom. Ko gre dotični avto mimo, sem bil deležen gestikulacij v smislu, če sem popolnoma zmešan, tako s strani VOZNICE kot sovoznice. Avto za njima seveda ni imel nobenega problema, naredil je prostor in me spustil.

Enkrat tudi podobna situacija, praktično stoječa kolona, a ženska (pokončno sedeča, obraz na šipi in privzdignjen nos, da vidi kje ima konec avtomobila) me za nobeno ceno ne spusti mimo. Potem sem tako blizu zapeljal, da sem ji potrkal na šipo, da jo vprašam v čem je problem
grin1.gif

Očitno imajo neko fiksno idejo, da če se pas zoži in se hočeš vklopiti, se pač urivaš. Po drugi strani je pa veliko takih, ki so nepozorne na svet okoli sebe in niti ne pomislijo na to, da bi koga spustile, kot je že nekdo napisal.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
Ženske so zato da grejo moškim na kur*c. V obeh pomenih besede.

Nazadnje urejeno:

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Pa sej ni tok hudo... jst eni povedal svoje pa se mi je tako opravičevala da sem ji takoj oprostil.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V mestnih gužvah opažam eno motečo malenkost: namreč ko ženske ob vožnji govorijo po telefonu, se temu pogovoru posvetijo mnogo bolj kot pa bi se moški. Recimo še nisem videl, da bi telefonsko govoreča ženska dala žmigavc, poleg tega pa precej bolj neprevidljivo skače po cesti kot pa telefonsko govoreči moški.

Pa pravijo, da so ženske večopravilne: saj so, samo pri vožnji vse procese in niti posvetijo telefoniranju.
smirk-1.gif