Seat Altea

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
467716-post_slo.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
V bistvu je to bedarija.

Veliko močnejših avtov pri polnem pospeševanju zahteva veliko dela, lahko bi rekli da so precej bolj nevarni pri pospeševanju na polno kot neka jajca ki pospešujejo 15sec do 100km/h.

Seveda sedaj to ne drži na nas alterjevce, mi se pri 60km/h s 250KM mlinčki izstrelimo mimo z 6000rpm brez kakšnega torque steera, volan držimo z mezincem leve roke, šaltamo pa s kazalcem desne roke v času 1/2 časa kot rabi DSGja da prejme sploh ukaz iz elektronike. Voznik zadnjega pogona in avtomatike so tu izvzeti, vseeno oni prehitevajo tako da se postavijo v drift položaj in volana sploh ne premaknejo med prehitevanjem.

....

Sam imam dovolj močan avto pa mi dol visi, prehitevam v srednjem območju vrtljajev, večinoma niti ne šaltam, prehitevam samo tam kjer so 100% pogoji in kjer me tisti spredaj resnično moti oz. kjer vem da nekaj pridobim. Da bi pa stiskal v rdečo polje zato ker je ravnina prekratka? Lepo prosim, to ni clean situacija, clean situacije je kjer je rezerve toliko da bi tudi z 60KM jajcem lahko prehitel.

Saj vem, da se rad delaš pametnega in naklamfaš stran in pol dolge poste pa vseeno:
a.) nisi očitno še v življenju vozil avta z 250PS, ker misliš, da je to zverina, ki jo lahko kroti samo Schumacher
b.) drugi odstavek je pa sploh bedarija. Torej je varno prehitevat samo na 500m ravninah ali kaj? In ja z močnim avtom si mimo bistveno hitreje kot s 60PS jajčko, poleg tega da je samo prehitevanje varnejše, zaradi krajšega časa na levem pasu. In vsaka sekunda manj, ki jo lahko preživim med prehitevanjem na levem pasu je zlata vredna.

Zdaj pa teoritiziraj naprej, da je 60 PS dovolj.
rolleyes-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
60 PSov je bilo dovolj 1984 ko so bili na cesti 5 stoenk dva rjasta opla in 10 fičekov...pa še kak TAS golf. ko vseh 20 vozil ni imelo skupaj 500 konjev, tako je to.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Danes pa je sonce in za se premikat po mestu na kaksnem boljsem kolesu 40 na uro, ne rabis niti 1 konja.
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.143
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
V bistvu je to bedarija.

Veliko močnejših avtov pri polnem pospeševanju zahteva veliko dela, lahko bi rekli da so precej bolj nevarni pri pospeševanju na polno kot neka jajca ki pospešujejo 15sec do 100km/h.

Seveda sedaj to ne drži na nas alterjevce, mi se pri 60km/h s 250KM mlinčki izstrelimo mimo z 6000rpm brez kakšnega torque steera, volan držimo z mezincem leve roke, šaltamo pa s kazalcem desne roke v času 1/2 časa kot rabi DSGja da prejme sploh ukaz iz elektronike. Voznik zadnjega pogona in avtomatike so tu izvzeti, vseeno oni prehitevajo tako da se postavijo v drift položaj in volana sploh ne premaknejo med prehitevanjem.

....

Sam imam dovolj močan avto pa mi dol visi, prehitevam v srednjem območju vrtljajev, večinoma niti ne šaltam, prehitevam samo tam kjer so 100% pogoji in kjer me tisti spredaj resnično moti oz. kjer vem da nekaj pridobim. Da bi pa stiskal v rdečo polje zato ker je ravnina prekratka? Lepo prosim, to ni clean situacija, clean situacije je kjer je rezerve toliko da bi tudi z 60KM jajcem lahko prehitel.

Saj vem, da se rad delaš pametnega in naklamfaš stran in pol dolge poste pa vseeno:
a.) nisi očitno še v življenju vozil avta z 250PS, ker misliš, da je to zverina, ki jo lahko kroti samo Schumacher
b.) drugi odstavek je pa sploh bedarija. Torej je varno prehitevat samo na 500m ravninah ali kaj? In ja z močnim avtom si mimo bistveno hitreje kot s 60PS jajčko, poleg tega da je samo prehitevanje varnejše, zaradi krajšega časa na levem pasu. In vsaka sekunda manj, ki jo lahko preživim med prehitevanjem na levem pasu je zlata vredna.

Zdaj pa teoritiziraj naprej, da je 60 PS dovolj.
rolleyes-1.gif

Sej sem rekel, alter pač.

Ti verjameš da je vsaka stara mama sposobna vozit 250KM avto? Recimo že pri speljevanju sta samo dve opcije, ali bo šla sklopka ali pa eden od odbijačev!

70% ljudi ki so na cesti ni sposobna prehitevat tako in drugače, 50% teh se tega zaveda 50% se jih pač ne. Če tisti ki se zavedajo kupijo avto s 60KM ne škodijo nobenemu in za take ljudi se prodajajo tudi avti. ki imajo slabši pospešek.

Sicer ne vem kje se ti voziš, lahko pa prideš v naše kraje kjer ti pokažem da bo razlika med 60KM in 250KM enakim avtom po 30km vožnje minimalna! Prehitevat nepremičnine se da pa na parih ravninah z obema, enako varno!

Je pa jasno, močnejši avto v pravih rokah je dobra stvar. Podobno kot je lahko to velika napaka. Nisem nikjer rekel da se rad vozim v 60KM, če pa ni druge se pa ravno tako vozim in se počutim enako varno (glede moči).

Torej argument da je nek avto nevaren ker ima slab pospešek je bedarija, to sem tudi skušal razložit, glede ostalega se pa strinjam tudi s tabo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
60 PSov je bilo dovolj 1984 ko so bili na cesti 5 stoenk dva rjasta opla in 10 fičekov...pa še kak TAS golf. ko vseh 20 vozil ni imelo skupaj 500 konjev, tako je to.
Ja itak, zato pa vozniki s 60PS bistveno bolj opazujejo promet in so nadrkani vsega: tudi prehitevanja z zaletom
grims-1.gif
.

PS: Namerno posplošujem, da ne bo kdo živčnega fasal sedaj...
grims-1.gif

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Se lahko le strinjam z Utisevalcom. Govoriti, da je avto, ki ima slabe pospeške nevaren oz. manj varen mi je smešno.

Je veliko bolj nevarno, če bo nekdo neizkušen imel močan avto in bo malo pred ovinkom še prehitevat potem pa bo v ovinek prišel prehitro in .... ah ja, vsak po svoje, kregati se zaradi tega je pa tudi brez veze.

lp

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
ksz

Uh, ste se vžgali... zaključek: vsakemu svoje. Izbira se po preferencah, željah in zmožnostih.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Tocno tko. In ce nisi sposoben hendlat 250+ KM, pa naredis kot ministri, predsedniki... in si najames voznika.
smile-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
No ja, pri takih super duper varcnih masinah ki si jih zazelijo, pa res ni potrebe po tem. Itak naredijo vec skode ce so v sluzbi naroda, kot na dopustu.