Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
V bistvu je to bedarija.
Veliko močnejših avtov pri polnem pospeševanju zahteva veliko dela, lahko bi rekli da so precej bolj nevarni pri pospeševanju na polno kot neka jajca ki pospešujejo 15sec do 100km/h.
Seveda sedaj to ne drži na nas alterjevce, mi se pri 60km/h s 250KM mlinčki izstrelimo mimo z 6000rpm brez kakšnega torque steera, volan držimo z mezincem leve roke, šaltamo pa s kazalcem desne roke v času 1/2 časa kot rabi DSGja da prejme sploh ukaz iz elektronike. Voznik zadnjega pogona in avtomatike so tu izvzeti, vseeno oni prehitevajo tako da se postavijo v drift položaj in volana sploh ne premaknejo med prehitevanjem.
....
Sam imam dovolj močan avto pa mi dol visi, prehitevam v srednjem območju vrtljajev, večinoma niti ne šaltam, prehitevam samo tam kjer so 100% pogoji in kjer me tisti spredaj resnično moti oz. kjer vem da nekaj pridobim. Da bi pa stiskal v rdečo polje zato ker je ravnina prekratka? Lepo prosim, to ni clean situacija, clean situacije je kjer je rezerve toliko da bi tudi z 60KM jajcem lahko prehitel.
Saj vem, da se rad delaš pametnega in naklamfaš stran in pol dolge poste pa vseeno:
a.) nisi očitno še v življenju vozil avta z 250PS, ker misliš, da je to zverina, ki jo lahko kroti samo Schumacher
b.) drugi odstavek je pa sploh bedarija. Torej je varno prehitevat samo na 500m ravninah ali kaj? In ja z močnim avtom si mimo bistveno hitreje kot s 60PS jajčko, poleg tega da je samo prehitevanje varnejše, zaradi krajšega časa na levem pasu. In vsaka sekunda manj, ki jo lahko preživim med prehitevanjem na levem pasu je zlata vredna.
Zdaj pa teoritiziraj naprej, da je 60 PS dovolj.