Seat Altea

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Kaj pa naj človek naredi? Pri 60 km/h v drugo prestavo, gas do daske in gremo mimo?

Nimaš kaj v škarjice prehitevat
smirk-1.gif
Do 100kmh pa vsak avto dobro potegne (kar se limuzin tiče) več pa itak ne rabiš v družinskem avtu, ker najvišje omejitve na SLO cestah so 100 (tukaj predvidevam da na avtocestah nimate težav s prehitevanjem).

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Hitro prehitevanje = varno prehitevanje, vsaj za moje pojme. Brez škarij in ostalega šiviljskega pribora.

B81

22. jul 2007
37.718
10.982
113
Tako je, pa je menda ja razlika, če prehitevaš avto 4-5 sekund ali 10-15
smile-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Verjetno tak avto ne kupi nekdo, ki mu je edina želja vsak dan na cesti prehiteti xy vozil... Za naše omejitve in kazni za prekoračitev le-teh bo počasi to idealen avto...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Dobro no, serješ bolj ti. 50% avtov na naših cestah ima podobne ali še celo slabše performanse kot ta altea o kateri nabijaš.
smirk-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Glej, kar nekaj se prevozim kot sovoznik z kolegom v puntu 55, in ti povem, da tudi kak avto ki vozi 20 km/h pod omejitvijo brez problema prehitiva, pa nevem če ta punto vidi pod 20s do 100 km/h. Tako, da ja, to da se z to alteo niti traktorja ne da prehiteti je sranje na kubik, včasih je pač potrebno dvakrat premisliti to pa je to, vsem pač prehitevanje kjer se le da ni nacionalni šport in jim je vseeno če pridejo na cilj par minutk kasneje. Normalni tempo prometa pa z njo več kot brez problema držiš, tudi če imaš noter 200kg dodatne teže.
rolleyes-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
včasih je pač potrebno dvakrat premisliti to pa je to

In kaj sem napisal na začetku? Bentiš, kakor je bilo včasih za alterjevce vse izpod 200 konjev in 3000 kubikov nula, se je zdaj situacija popolnoma obrnila
rolleyes-1.gif

Saj se ne prehiteva samo traktorjev in 70-fahrerjev. Sicer gre za 2.0 turbo bencinarja, ampak tole je lepa demonstracija hitrega in varnega prehitevanja tovornjaka:
yt video

Dvomim, da takšne manevre omogoča Altea (ali Punto).

luka51

Guru
16. avg 2007
14.503
5.796
113
če ni 10 kil na konja me nebo noben prepričal da je prehitevanje varno.
ok se strinjam je varno na prazni ravni cesti. ko so pa ravnine kratke lukne med avtu pa redke je pa fajn švignit mimo, ne pa da se v ovinku že šalta 4 prestave nižje in nabira zalet, da pol prideš v pol kilometra mimo. pa bognedaj da je breg gor.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ne rabiš mi nič demonstrirati z tem videom, ker se moj avto premakne malo bolje kot ta kappa in vem kako izgleda prehitevanje (če pa smo že pri tem, na tej ravnini bi bilo prehitevanje z vsakim mlinčkom enako varno, ker se vidi xxx metrov naprej
rolleyes-1.gif
). Zato še toliko lažje napišem, da vožnja takšnega 'švoh" avta ni noben bavbav kot tukaj nekateri potencirate, če le znaš v določenih situacijah malenkost potrpeti in premisliti.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Nisem ciljal na ravnino, ampak na to, koliko časa porabi za prehitevanje.
Vožnja švoh avta sigurno ni bavbav, sem jih kar nekaj prevozil. Tudi s švoh avtom se lahko dela razne bedarije. Je pa razlika, če je majhen švoh avto (a la punto) ali pa velik švoh avto (a la altea). Saj meni je bila zafira ok, lahko sem naložil poln prtljažnik, pripel in naložil še prikolico in je peljala - ampak ne vprašaj, kako. Pa glede teže vse po regelcih. Že samo malček bolj nabasan prtljažnik se je poznal. Ko sem se peljal iz Ilirske Bistrice proti Šembijam - če poznaš tisto cesto - se razen na izredno preglednih odsekih praktično nisem upal prehiteti traktorja, če sem peljal s sabo material (recimo jaz - cca 75 kg + material cca 180 kg).

P.S.: prej nisem gledal tvojega profila/garaže, verjamem da se ds3 solidno premakne.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Bencinar ...
smile-1.gif

Meni je TDI zakon za prehitevat. Tretja in samo na pedalo pritiskaš, naj bo 40 ali 80. In to s konkretno kravo. Navor in turbina delata čudeže, bencinar brez turbine, s pol manj navora in podobno konjenico je veliko slabši za prehitevanje.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Samo da traja, preden turbina izkoplje navor, če ga pohodiš v tretji pri 40 km/h. Saj sem imel turbodizla, vem, kako to gre.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Za registracijo ne dajem nič več kot sem dajal za zafiro. S tem, da sem za zafiro imel osnovni kasko + stekla + divjad + kraja, zdaj pa imam osnovni kasko + stekla.

Bencin ali dizel je stvar posameznika. Meni se računica z dizli ni izšla, ker sem kljub nizki porabi precej dal za okvare in posledično bil brez prevoznega sredstva, ki ga potrebujem. Z bencinarjem colam nekaj več za bencin, nekih okvar pa ni. Pri -12 je kurblal brez kaj pomislit. Bundo sem se slekel že po parih kilometrih, medtem ko so v tdi-jih iskali še en par rokavic in tisto kapo pod stolom.
Kdo se zdaj
bonk.gif
?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Meni dizel kurbla pri -25 nevem kaj si hotel s tem povedat ?
smile-1.gif

Dej napiši kater avto imaš da je še enkrat močnejši od zafire, da je registracija ista pa da pokuri malo več
wink-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Grand Cherokee, 4.7. 164 kW. Pri registracijah imam 50% popusta (ja, ne zaletavam se vsepovprek). Pokuri cca 2x več kot zafira. Saj smo potem tam-tam. Več kot 2x večja prostornina, več kot 2x večja moč, cca 2x višja poraba. 100x večji užitek, 100x manj problemov.
Works for me.

Sicer pa smo zašli predaleč (kot je sicer običaj na alterju).

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Mater si pameten....
hysterical-1.gif

Jest te že vidim v ALTEI, kako se pizdakaš; matej ejga, kua pa dej to, ejga...sm jo prtisnu ejga, pa nkamor ni šua....pa kulk je pupiva...aj jaj jaj. Sam, smo ga pa zmogl 130 prtisnt na gorenki....

Domov je tudi prišel nov avto. In to samo 1.8 litra prostornine. Pa zato turbo. Vrgu sem pa dnar stran, ker ga imam. In ga lahko
wink-1.gif

In ostali: omenjate puntote pa kaj jest vem še vse zraven družinskega avotmobila leta 2012 z 85 konji in suhe teže 1500kg
aplauz.gif