Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Sami invalidi na alterju ki neznajo prehitevat brez 300 konjev pod havbo
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Jaz nea kupim avta, če nea ma vsaj V8 motor z najmanj 4.2 litre prostornine ter 320 konjev.
aha , ce bi imel pa OPC pa ne bi bilo treba. Le zakaj se potem motoristom z 1KM/kg (20x mocnejsi motor)velikokrat ne izzide.Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Imel sem zafiro 2.0 dti, 100 konjev, pa je bilo potrebno razmislit pred prehitevanjem.
Se podpišem pod tole, zelo dobro in predvsem realno napisano.Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ne vem kaj komplicirate. Ta altea je po seatovo enoprostorec, ampaj je prostora ravno toliko kot v golfu. Torej več kot 4 ljudi in dve gajbe pira ne spraviš noter, torej ni za resno družinsko in tovorno uporabo.
In če pogledamo dalje ima taka altea 14.8s/100km in doseže 169 km/h končne hitrosti. Tipičen slovenski avto (verjetno jih je največ na cesti) je renault clio 2. generacije (storia) z 60KM 1.2 8V motorjem ki ima do 100ke 15 sec in doseže nevejetnih 158 km/h! (grem stavit da ima 30% alterja ravno takega kliača nekje v voznem parku in z njim divja vsak dan v službo)
Pa clio je kot primer, ostali puntoti/poloti/c3ji z osnovno različico motorja, ki jih vozi 50% slovenije imajo načeloma pospeške okoli 16 sec/100km.
Glede na to da imam doma tudi takle 85KM VAG motor naj povem da je kjub pomankanju moči spodobno vozen, v bistvu se ga lepše vozi kot večino 5 let starih dizlov (dovolj navora na minimalnih vrtljajih).
Torej taka Altea ni biser, je pa daleč od najslabšega kar na trgu obstaja pa četudi ima na papirju 3x boljše zmogljivosti (recimo da se spet obesimo na kio/hyundaia/dajvuja in njihove bencince ki so za vsakodnevno vožnjo katastrofa proti temu podhranjenemu VAGu).
Sicer pa komur to ni dovolj ima Seat v ponudbi tudi 1.8TSI motor z 8.5 sec do 100km/h ki porabi cca. 0.5 litra manj na 100km od tega posranega mlinčka!
ma skoraj bi se upal prej prehitevat s tvojo zafiro kot GC.Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Grand Cherokee, 4.7. 164 kW. Pri registracijah imam 50% popusta (ja, ne zaletavam se vsepovprek). Pokuri cca 2x več kot zafira. Saj smo potem tam-tam. Več kot 2x večja prostornina, več kot 2x večja moč, cca 2x višja poraba. 100x večji užitek, 100x manj problemov.
Works for me.
Sicer pa smo zašli predaleč (kot je sicer običaj na alterju).
Sedaj pa nagradno vprašanje: zakaj je treba počasneže takoj v treh sekundah prehiteti? Sam imam tudi eno garo z nekaj konjiči in mi folk teži, pa dej čipaj, dobiš 40 konjev, veš kaj bo to letelo... Zakaj? Zato, da bom 2x na leto lahko nekega počasneža prehitel? Loool. Pač, če vidim da ne bo šlo, se ruknem na 2x varnostno razdaljo, dam muziko malo bolj na glas in počakam tistih par minut (pa nisem nikoli čakal več kot 5 minut), da se je pokazala prilika za prehitet. Jeb.at ga, niso vsi na sekunde natempirani in nekateri še vedno lahko kje tudi počakamo.Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Nisem ciljal na ravnino, ampak na to, koliko časa porabi za prehitevanje.
Vožnja švoh avta sigurno ni bavbav, sem jih kar nekaj prevozil. Tudi s švoh avtom se lahko dela razne bedarije. Je pa razlika, če je majhen švoh avto (a la punto) ali pa velik švoh avto (a la altea). Saj meni je bila zafira ok, lahko sem naložil poln prtljažnik, pripel in naložil še prikolico in je peljala - ampak ne vprašaj, kako. Pa glede teže vse po regelcih. Že samo malček bolj nabasan prtljažnik se je poznal. Ko sem se peljal iz Ilirske Bistrice proti Šembijam - če poznaš tisto cesto - se razen na izredno preglednih odsekih praktično nisem upal prehiteti traktorja, če sem peljal s sabo material (recimo jaz - cca 75 kg + material cca 180 kg).
P.S.: prej nisem gledal tvojega profila/garaže, verjamem da se ds3 solidno premakne.
Ni kaj dodati obema.Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Se podpišem pod tole, zelo dobro in predvsem realno napisano.Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ne vem kaj komplicirate. Ta altea je po seatovo enoprostorec, ampaj je prostora ravno toliko kot v golfu. Torej več kot 4 ljudi in dve gajbe pira ne spraviš noter, torej ni za resno družinsko in tovorno uporabo.
In če pogledamo dalje ima taka altea 14.8s/100km in doseže 169 km/h končne hitrosti. Tipičen slovenski avto (verjetno jih je največ na cesti) je renault clio 2. generacije (storia) z 60KM 1.2 8V motorjem ki ima do 100ke 15 sec in doseže nevejetnih 158 km/h! (grem stavit da ima 30% alterja ravno takega kliača nekje v voznem parku in z njim divja vsak dan v službo)
Pa clio je kot primer, ostali puntoti/poloti/c3ji z osnovno različico motorja, ki jih vozi 50% slovenije imajo načeloma pospeške okoli 16 sec/100km.
Glede na to da imam doma tudi takle 85KM VAG motor naj povem da je kjub pomankanju moči spodobno vozen, v bistvu se ga lepše vozi kot večino 5 let starih dizlov (dovolj navora na minimalnih vrtljajih).
Torej taka Altea ni biser, je pa daleč od najslabšega kar na trgu obstaja pa četudi ima na papirju 3x boljše zmogljivosti (recimo da se spet obesimo na kio/hyundaia/dajvuja in njihove bencince ki so za vsakodnevno vožnjo katastrofa proti temu podhranjenemu VAGu).
Sicer pa komur to ni dovolj ima Seat v ponudbi tudi 1.8TSI motor z 8.5 sec do 100km/h ki porabi cca. 0.5 litra manj na 100km od tega posranega mlinčka!
Še moja izkušnja: na morje sva šla z ženo in dojenčkom polno naložena za 14 dni v apartma, s Hondo Civic 1.4 z 61kW, pa smo se čisto normalno peljali. Na vrhniškem klancu sem se pospravil s prehitevalnega pasu, ostalo je šlo pa brez problema, v bistvu smo bili celo med hitrejši na poti proti morju. Pa se avto ni nič pretirano matral, ker ima 6 prestav.
In kdor res rabi v vsakdanjem prometu 150+kW, da lahko izvede prehitevanje, ta mora biti res malo pacienta.
Po drugi strani pa gledam vsak dan stare fotre in zmešane babe na mobitelih v močnih avtih, pa ne znajo uporabljat pedala za gas in šalthebla, so pa s pospeški in svojo hitrostjo na istem kot Altea s 63kW.
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Če ne opaziš razlike med 85 in recimo 135 konji potem ti ni pomoči. Če jih imaš pa 300 je pa še vse toliko lažje.
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Grand Cherokee, 4.7. 164 kW. Pri registracijah imam 50% popusta (ja, ne zaletavam se vsepovprek). Pokuri cca 2x več kot zafira. Saj smo potem tam-tam. Več kot 2x večja prostornina, več kot 2x večja moč, cca 2x višja poraba. 100x večji užitek, 100x manj problemov.
Works for me.
Sicer pa smo zašli predaleč (kot je sicer običaj na alterju).
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Mater si pameten....
Jest te že vidim v ALTEI, kako se pizdakaš; matej ejga, kua pa dej to, ejga...sm jo prtisnu ejga, pa nkamor ni šua....pa kulk je pupiva...aj jaj jaj. Sam, smo ga pa zmogl 130 prtisnt na gorenki....
Domov je tudi prišel nov avto. In to samo 1.8 litra prostornine. Pa zato turbo. Vrgu sem pa dnar stran, ker ga imam. In ga lahko
In ostali: omenjate puntote pa kaj jest vem še vse zraven družinskega avotmobila leta 2012 z 85 konji in suhe teže 1500kg
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Če ne opaziš razlike med 85 in recimo 135 konji potem ti ni pomoči. Če jih imaš pa 300 je pa še vse toliko lažje.
Kdo pravi da ne vidim razlikePravim samo, da se da čisto normalno peljati in prehitevati tudi z manj konji, kar nekateri na tem forumu očitno ne znajo. Itak pa če imaš družinski avto in s seboj pelješ družino ravno ne prehitevaš in divjaš po nepotrebnem. Vsaj jaz ne, za druge se pa prej kot slej v črni kroniki kaj prebere.
LP
Citat:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Kdo pravi da ne vidim razlikePravim samo, da se da čisto normalno peljati in prehitevati tudi z manj konji, kar nekateri na tem forumu očitno ne znajo. Itak pa če imaš družinski avto in s seboj pelješ družino ravno ne prehitevaš in divjaš po nepotrebnem. Vsaj jaz ne, za druge se pa prej kot slej v črni kroniki kaj prebere.
LP
Ko imaš enkrat avto z 200+ konji imaš na enem odseku, kjer prej nisi mogel prehitevat, kar na enkrat obilico mest več, kjer se da koga varno stisnit.