SE X1...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.454
6.963
113
Prvi review je že na netu: http://www.jouwmobiel.com/
Hardwarsko OK, samo software pa spet po SE. Baje se goflja zgolj in samo o panelih, ker nič drugega ni za pokazati. Kar naprej moraš riniti v WinMo OS.

tudi še en video z magnusom pa paneli je od danes na youtubeu:
https://www.youtube.com/watch?v=ijcKgfwOzcE

Ravno včeraj ali kdaj sem razpredala, kako se mi očitno danes noben telefon ne zdi več počasen, a me je Xperia na pravo mesto postavila. Upam, da je to prototip, ki ga po rokah valja že pol leta, ker če je tole retail, naj ga kar imajo. Sem razočarana, da je kaj. Zdaj pa sploh več ne vem, kaj naj kupim. Android mi je tudi simpatičen, ampak tako kot iPhone nima Garmina, druga manjša pomankljivost pa je, da še nobenega telefona ni.

EDIT: tipson, ki napisal review pravi, da ni počasna, da je prav hitra. Še je upanje.

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Tudi jaz čakam na X1, ampak če me ne bo prepričal bom ostal kar na P1i. Zakaj bi koneckoncev telefone menjal vska pol leta, če ni res nekega napredka. Prevagala bo pa tudi cena pri Mobitelu.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
tut mene ze resno zanima kaksen bo tale x1. sem bil ze skoraj na poti po omnio pa sem se potem premislil in bom pocakal, da bo se x1 v akciji.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.454
6.963
113
A ma kdo touch proja ali pa diamonda? baje pri obeh sogovornik zelo tih in pri xperii ni nič drugače. kaj je to zdaj ful tiho? Jaz imam vedno na max človeka, pa me skrbi, da se ne bi mogla navaditi.
druga stvar pa, če mi ve kdo povedati, kako je s umts/hsdpa signalom. Ima kdo kake probleme da ne lovi ali slabše lovi. Tale "slabše lovi" mene zelo skrbi, ker 3g uporabljam predvsem tam, kjer ima mobitel kake 2-3 črtice od petih, pa bi bila zelo iz sebe, če mi telefon ne bi lovil.

vem, da se ne tiče xperie direktno, ampak sem sigurna, da kaki HTCjev tudi tole temo bere da bo vedel odgovoriti. Še posebno ker se zna xperia enako obnašati.

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
432
4
18
Ljubljana
www.cassettedeck-service.com
hehehe...so na Mobisvetu, k so mel današnji datum napisan, da bojo začel ga prodajat...prestavili na 17.10.2008
http://www.mobisvet.com/product_info.php?cPath=5&products_id=321

@Jabe: Kar se tiče Diamonda...kolega ga ima...imel sem ga čez vikend in lohk rečem, da ni bistvene razlike v glasnosti pri pogovoru, kot je na P1i.

No...jest bom do nadaljnega še kr meu P1...k bo pa X1 zuni...ga bo pa zamenju.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.454
6.963
113
Švedi ga imajo, cela Anglija prestavljena na konec oktobra. Po moje je tudi tale 17.10. malo preveč optimističen datum.

Ve kdo, kdaj naj bi v Slovenijo prišel rednim pota. Mobisvet, domnevam, kupuje v tujini in tu prodaja. Svema pa tudi ne vem več, če je prav, da rečem. Sem mail na SE poslala, pa so mi odgovorili, če lahko v hrvaščini spišem. Zna biti v Mobitelovi ponudbi kak cent cenejši kot v Moisvetu, mudi se mi pa tudi ne tako zelo, da bi ga morala že včeraj imeti.

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.454
6.963
113
Eva, datum popravljen na 24.10. V začetku novembra bi pa že moral biti. Svema pa pravi, da uradno pride v Slovenijo januarja. Koliko bi pa morala biti cena pri Mobitelu - tako na ugib? Ker, če ni kaj dosti pod 500 evrov, ga raje kupim pri Mobisvetu - 2 meseca prej in brez vezave za 50 ojrov razlike...

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
Pri Mobisvetu bo 100% nižja cena kot na Svemi . Na svemi bo sigurno višja. Z januarjem pa naj bi bil uradni servis za Sonyericsson na Ram2.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.454
6.963
113
To vem, da ima Mobisvet sigurno nižjo ceno. Pri Svemi / RAM2 / komurkoli že ne bo pod 700 (raje več). Ampak mene bolj zanima, kaj taka cena pomeni pri Mobitelu v vezavi. 500 evrov, več, manj? vem, da mi nobeden ne bo točno povedal, ampak mogoče se lahko pričakuje kaj, glede na to kako Mobitel subvencionira telefone. Ugibal bo pa vsakdo bolje kot jaz, ki kupim telefon na dve leti, vmes pa nič ne spremljam, kaj se dogaja.

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
432
4
18
Ljubljana
www.cassettedeck-service.com
Novi interface na SEX-1

C/P gsmarena

XPERIA X1 dresses up with a new thumbable interface panel
23 Oct, 2008 | Comments (24) | Post your comment

Tags: Sony Ericsson, XPERIA X1, Windows Mobile

We guess that you probably know pretty much everything about the XPERIA X1 Pocket PC. So you know Sony Ericsson are staking much on their proprietary panels interface. It turns out that one of the panels will be the highly popular Spb Mobile Shell - a thumb optimized home screen interface that has gained popularity among Windows Mobile fans.

The Spb Mobile Shell is available to XPERIA X1 users

Available as a free download for XPERIA X1 users, the custom Spb Mobile Shell improves the default WinMo interface by "making it more direct, logical, and slick" by making full use of the available 3D acceleration and spacious 3-inch WVGA display.

The Spb Mobile Shell is available to XPERIA X1 users

The Sony Ericsson XPERIA X1 is the latest uber device by the company and the first to feature Windows Mobile and a full slide out QWERTY keyboard.

You can see the custom Spb Mobile Shell panel for XPERIA X1 in action on the screenshots and if you happen to own X1 you can download the panel for free over at Sony Ericsson download center.

gsmarena_001.jpg
gsmarena_003.jpg

Več na KLIK

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.454
6.963
113
SPB je ta panel naredil že en čas nazaj in deluje kar solidno (glede na redke videe). Kar se pa spomina tiče, švedi so dobili zraven 4gb kartico, nemci pa bojda nič, tako da ne vem, kako bo to pri nas.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.454
6.963
113
Preko Sveme šele januarja... mobisvet ali tujina bo najhitrejša opcija.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.454
6.963
113
Tako pravi Svema. Je pa več kot verjetno, najprej "generične" verzije, potem ostalo. Problem je, da se ne razlikujejo le po tipkovnici (kot npr P serija), ampak tudi po jeziku OSa. torej za slovenijo pričakujem neko verzijo qwertz tipkovnico + ang jezik. zdaj oz. konec meseca boš pa imel qwerty + ang ali qwertz + nem ali švedska varianta. Tudi drugod pravijo, da bojo "lokalizirane" verzije na voljo šele v Q1 2009. Bi bilo veliko lažje, če bi lahko enostavno v meniju izbral določen jezik ali si ga lahko dodatno naložil, ampak WM komplicira.

p.s. res je pozno, ampak boajzni, da bi bil telefon zastarel pa res ni.
ne-ne-1.gif
Četudi januarja, bo to še zmeraj najbolje, kar denar lahko kupi, če si želiš take sorte telefon. Vmes pride le še touch hd ven, ki pa je brez tipkovnice.

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Četudi januarja, bo to še zmeraj najbolje, kar denar lahko kupi, če si želiš take sorte telefon. Vmes pride le še touch hd ven, ki pa je brez tipkovnice.

Tega pa ne štekam
rolleyes-1.gif
In po čem naj bi bilo tole najbolje kar lahko kupiš, glede na to da je že cela vrsta takih telefonov. Tudi touch pro bo že zdavnaj pri operaterjih glede na to da ga ima uvoznik že v vitrini? Tale X1 mene niti malo ne prepriča

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.454
6.963
113
Cela vrsta? Meni na misel pride le touch pro. Ki pa me po tehtnem razmisleku ne zanima več. Če je kje kaki tretji, pa le povej, očitno mi je ušel.
Sploh si pa misel lepo vzel iz konteksta - glede na bojazen, da bi telefon postal zastarel, sem vprašala, kaj bo takrat boljšega zunaj? Če pač že zdaj gledaš na vse skupaj, kot da je cela vrsta enakovrednih telefonov, lahko z gotovostjo trdim (glede na to kaj se danes ve, da bo januarja zunaj), da X1 ne bo zastarel, mogoče pa bo še kateri poleg v tej vrsti - brez izstopanja. Saj stvari gredo hitro naprej, ampak tako hitro pa spet ne.

Nazadnje urejeno: