SE X1...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Imel sem P800, P900, Pocket Loox 720, ipaq 3715, testnega Diamonda, znanec ima Touch Crouisa, "Jest" mi je posodil Tytna in se vedno s tipkami bistveno hitreje opravim neko delo, kakor s klikanjem po zaslonu.. [v mislih imam striktno WM OS ali UIQ] QWERTY je res zelo kul in je muchos boljse, kot klasicna ABC tipkovnica.. samo vse ostalo me ne preprica..

Sem mislil, da bo pri Diamondu kaj drugace.. Nekaj je, touchflo je kul, samo, ce kaj v detajle stimas [koledar, zvonjenja, mrezne nastavitve..], rabis zopet stylus.. Drek
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
MViper: si probal iPhona? Touchscreen in touchscreen, tako kot tipkovnica ni tipkovnica. In na iPhone se res da hitro tipkati, pa ne traja predolgo, da se človek navadi.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.460
6.967
113
Ne vem ali je odvisno od WM, brskalnika (npr pri X1 Opera 9.5) ali česa drugega, se ne spoznam, vendar me zanima, če je mogoče nekako uporabljati certifikate (NLB, Postarca, sigen ipd). Če kdo ve?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.460
6.967
113
Super.
Še eno. Vse od p990 me ni layout tipkovnice nikjer preveč zanimal, pa nisem spremljala, a pri nas prihajajo telefoni s qwertz ali qwerty tipkovnico. Pri uiq si moral samo paziti, da izbereš ta pravi layout, jezik si pa potem nastavil po želji. pri WMju, slišim, ni tako enostavno, tisti jezik, ki je gor, je gor. Obstaja pri nas kombinacija qwertz + angleški WM pri HTC in SE. Kako je imel Tytn II tole rešeno. Zna biti problem, nemško mi ni všeč, s qwerty-jem imam pa same probleme.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Pri softwerskih tipkovnicah to ni problem, jaz imam na Touch Dual Resco Keyboard in lahko izberem jezik, kar vpliva tudi na postavitev. Pri hardwerskih tipkovnicah bi pa bilo verjetno treba narediti remaping tipk Z in Y, če bi bila postavitev "QWERTY". V glavnem v WM se da vse "pohekat" kar ti ni všeč.
wink-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.460
6.967
113
he he, razen fizično spremeniti tisti "Y" v "Z" in obratno, razen če nalimam gor nalepke. Hekanje po hribovsko.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Problem pri X1 je v tem, da pri QWERTY layoutu ni kar tako lahko zamenjat Y in Z, saj sta različne oblike. Pri nemški različici je pa problem v njihovih umlautih na tipkah in tudi v tem, da je potem nemški WM gor. Je teba spet nekaj hackat, da lahko daš gor angleško verzijo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.460
6.967
113
Saj kako pa pri nas prodajajo? So tytna prodajali s qwerty ali qwertz tipkovnico? WM je verjetno bil angleški. X1 me skrbi, ker pri nas ni več pravega zastopnika. verjetno je od njega odvisno kaj naroči, ali kako?

Mah saj fizično premikanje tipk je bil bolj hec. samo da se da mapat tipke in je "Z" v zgornji vrstici. kaj dejansko na tipki piše mi je pa vseeno.

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.460
6.967
113
hm, kolikor kaže so tu telefoni cenejši (HTC Diamond) kot v vezavi pri Mobitelu.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
hm, kolikor kaže so tu telefoni cenejši (HTC Diamond) kot v vezavi pri Mobitelu.

Daimond je pri mobitelu predrag ker ga u tujini kjer koli dobim za enak ali manjsi denar brez vezave.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.460
6.967
113
Kateri? ker če kliknem sipetov link, je vse kot je bilo 559€ in 10. oktober. Pa recimo kaki dan kasneje za rezervo.