Se bo mogoče končno kaj premaknilo? 125ccm z B kategorijo

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
Kakor vidim, nikjer ne piše, da ko opraviš 6 ur si avtomatsko sposoben, tako ali drugače.

Ali kje piše, da moreš bit sposoben? Piše kje kdo je tisti ki preverja in odloča o tem ali si usposobljen?

Še enkrat te pozivam, da svojo trditev podkrepiš z dokazi. Ti si izzval mene in sem podkrepil, tvojo še kar čakam. Že tretjič hvala v naprej za odgovor.

• Všeč mi je
Reactions: trance0

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Sam si si odgovoru
inštruktor..če se mu zdi, da ne znaš, bo predlagal dodatne ure, če ne, ti ne bo podpisal. in prav je tako.

• Objave ne odobravam

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Ali kje piše, da moreš bit sposoben? Piše kje kdo je tisti ki preverja in odloča o tem ali si usposobljen?

Še enkrat te pozivam, da svojo trditev podkrepiš z dokazi. Ti si izzval mene in sem podkrepil, tvojo še kar čakam. Že tretjič hvala v naprej za odgovor.
Ti pa pokaži, kje piše v tem skrpucalu od pravilnika, na katerega se obešaš, da lastnik šole MORA brezpogojno po šestih urah izdat karton, na podlagi katerega ti vpišejo kodo?

• Objave ne odobravam

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
Preberi še enkrat del zakona kjer piše čigava last je karton, kdaj se kaj vpiše in kje je.
Če zakona ne razumeš je to tvoj problem. Zaradi nerazumevanja zakona si pa ne moreš zmišlevat svojih pogojev. Žal to ne gre tak in tudi inštruktor ni nad zakonom, da bi pogojeval po svojih merilih. Lahko ti predlaga in svetuje dodatne ure, zahtevat jih pa ne more. Tudi o ostalih kategorijah ne odloča inštruktor ampak komisija na izpitni uri. Pri kodi 125 pač ni izpitne. Jebat ga.
Še četrtič hvala vnaprej za tvoj odgovor kjer boš svojo trditev podkrepil.

Pa ne zaj spet brezpogojno mora in podobno iz riti vlečt. Še 58tič ti napišem, da boš razumel. Edini pogoj pri vsem skupaj je opravljenih 6 ur vožnje in opravljen B izpit. Drugih pogojev tukaj ni. In ko je to opravljeno se izpit vpiše brez vprašanj.

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
srečen jest, da sem naletu na ta forum, kjer lahko rečem, podučujejo me sami stručkoti:aplauz:
-o izpitih za motor ipd taki, ki sami nimajo motorja ne izpita( A kat):rolleyes:, da o vožnji ne govorim
-o elektrotehniki taki, ki so el.sš in fax videli od zuni, štromarje pa pri malci, edini dosežek je, da jih je zruko štrom k svino:obesise:
-o šraufanju motorjev taki, ki jim je domet šraufanje peciklov (kameleon, pek007 častna izjema)
-poslastica-o ženskah taki, ki jim je sex z odcvetelimi bejbami (v zlatih letih) višek:valjamse:
-pa malo o politiki, če slučajno ujamem- drvarju so se zaciklali srbijanci v možganu, ostali na nivoju podpiralcev šanka ipd:bonk:
-ipd....srečen jest torej :aplauz: :cheer::valjamse::bonk:

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Ma pusti ga, je njegov asistent na dopustu, pa nima odgovora. :aplauz:
Sej bi fotra vprašal, pa se boji, da ne bo spet pravilno odgovoril, ker ni tema štrom. :valjamse:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Še noben zakon ni bil v Sloveniji iz prve ok. Počasi potem še n-krat preberejo rešitve iz tujine, potem pa "uspe".

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Lahko povem, da je izpit za razna vozila postal danes cela znanost. Lani sem naredil kodo 125, letos sem ugotovil, da mi je zadeva premalo in sem spomladi pričel z izpitom za polni A. Ugotovil sem, da mi je vožnja po šolsko težje kot bi začel z nule, pa nisem ravno začetnik, izpit za B imam namreč 38 let, za C in E pa malo manj. Vozil mednarodno špedicijo (štraser) in se krožnih sam naučil že takrat, ko jih pri nas sploh še ni bilo na spregled. Hočem povedati to, da sem ob izpitu za B, naredil tudi teste za A, vendar žal nisem odvozil praktičnih ur. Takrat je bilo potrebnih samo 5, pa si imel izpit. Oče je povedal, da je on pa samo prišel na vaški plac, odpeljal en krog, da je komisija videla, ali se zna peljati in bil izpit narejen. Ja, časi se spreminjajo, pa oče lahko vozi BMW S1000 R s 210 konji, jaz pa 125 ccm, z dvanajstimi...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
Ja pol malo kasneje so pubeci za 125 naredli pri 16 in pol avtomatsko polni A. No vpisat so si mogli it na UE.

• Ljubezen
Reactions: sad

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Avtošole delajo za denar. Torej, če zakon omogoča pridobitev s potrjenim kartonom, bodo za denar potrjevali kartone. Saj včasih je bilo enako, leta 1998, do 350,, vožnja po lukovi varianti, samo da so bile ure, eno uro pred izpitom sem na zadnji uri peljal 70 skozi naselje in zavil kontra v enosmerno, na izpitu je šlo brez takšnih neumnosti, čez dve leti (alikolikože) pa avtomatski vpis A neomejeno, na UE, brez dodatnih ur.

B81

22. jul 2007
37.001
10.533
113
Ksz

Torej tricikli se v SLO vozijo z B.
Quadi menda nimajo omejitve z B.

Kaj pa dvokolesniki? 125ccm?

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
To res ne vem... Kaj pise... Sam pred casam smo se menil glede tega... Zame ima atv itak 2 kolesa viska... Ni zanimiv :valjamse:

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.376
247
63
d3ef0c6e-486e-4faa-9904-09017c5e55e9

Torej uredil sem papirje in sedaj grem v nakup. Tole zgoraj sem si zamislil: Honda Rebel 125ccm. Slika je iz mobile.de.
V igri je še Gilera Coguar Piaggio 125 ccm:
75425d9e-a603-4890-bc8e-42c249f7ec57

Kakšne misli o tem? Morda kakšen boljši predlog? Thx