Se bo mogoče končno kaj premaknilo? 125ccm z B kategorijo

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Od kdaj pa ti iz pajkic v kombinezonu?
Ojoj bebček. A misliš da sam ti znaš frčota razdret?
Drugač se je pa men mal drugač obrnil z A kategorijo, ker se je sosed zlepil z motorjem do smrti. Posledično je marsikak mulc iz moje ulice dobil od matere doma ne, ko je bko treba sedlat iz frcota na BTja. Pol me pa ni več zanimal.
Me pa zdej zanima mal, ker bi se v službo vozil. Sam jest se ne grem tele kode 125 in če bom šel, grem A naredit, če ne druzga, rabiš kle dol A, če hočeš najet konkreten dkuter in ne 50cm prdule.
Imam tvoje dovoljenje?

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
Odvisno kaj hoces, kaj ti je vsec in kaksne oblike si... Kar se tice daljsega potovanja, taka oblika ni zame...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
d3ef0c6e-486e-4faa-9904-09017c5e55e9

Torej uredil sem papirje in sedaj grem v nakup. Tole zgoraj sem si zamislil: Honda Rebel 125ccm. Slika je iz mobile.de.
V igri je še Gilera Coguar Piaggio 125 ccm:
75425d9e-a603-4890-bc8e-42c249f7ec57

Kakšne misli o tem? Morda kakšen boljši predlog? Thx

Mene pri mojih 40+ zanima kak BMW RT ali pa GS, bistveno lepše za vozit kot tole. Se bom pa, če se za to odličim posvetoval z inštruktorjem. Tud 6 ur je meni odločno premalo, zato grem v A izpit, če že, ker se z motorjem ni za hecat. Pol pa solo kilometre nabrat, na prvi trening na Vransko in šele potem skwo zadaj in drugi trening z njo v sedlu. Pol pa žurka.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Drugač se je pa men mal drugač obrnil z A kategorijo, ker se je sosed zlepil z motorjem do smrti. Posledično je marsikak mulc iz moje ulice dobil od matere doma ne, ko je bko treba sedlat iz frcota na BTja. Pol me pa ni več zanimal.
Me pa zdej zanima mal, ker bi se v službo vozil. Sam jest se ne grem tele kode 125 in če bom šel, grem A naredit, če ne druzga, rabiš kle dol A, če hočeš najet konkreten dkuter in ne 50cm prdule.
Imam tvoje dovoljenje?
Hja.....pr men je fotr dovolu....še skupaj sva frizirala cilinder od APNjke....je šla mim parih ATXov za šalo...

Tko da boš mogu mamico vprašat....te zgleda še zmeram vzgaja pr 40+ :D

• Všeč mi je
Reactions: motoroki

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Ojoj bebček. A misliš da sam ti znaš frčota razdret?
Imam tvoje dovoljenje?
Hja no, glih na "stara leta" bi moral imeti malo samoomejitve in ne kuj skocit iz nič na hudo konjenico oz na težke motorje..morš met kaksno sezono pa se kaj za sabo, da za silo obvladaš mrcino med nogam, recimo tako kot js..:fredi::evil:

Priponke

• IMG20220821121016.jpg
    IMG20220821121016.jpg
    3,5 MB · Ogledi: 78
  • Všeč mi je
Reactions: B81 in Kamele0N

B81

22. jul 2007
37.000
10.532
113
Ste sigurni, da je "stari ded" primeren za motor, ki nima razvite te "okretnosti" od mladosti naprej?
Bi blo zanimivo videt, koliko se jih razbije, ki niso prej vozili motorja in jih ob drugi puberteti malo trga...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Hja no, glih na "stara leta" bi moral imeti malo samoomejitve in ne kuj skocit iz nič na hudo konjenico oz na težke motorje..morš met kaksno sezono pa se kaj za sabo, da za silo obvladaš mrcino med nogam, recimo tako kot js..:fredi::evil:
Ne bit preveč siguren, da obvladaš mrcino. Če si tok poln ega kot kle gor, me mal skrbi zate.

• Haha
Reactions: Kamele0N

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Ste sigurni, da je "stari ded" primeren za motor, ki nima razvite te "okretnosti" od mladosti naprej?
Bi blo zanimivo videt, koliko se jih razbije, ki niso prej vozili motorja in jih ob drugi puberteti malo trga...
Nisem, ravno zato se bom, če se bom lotil tega skrajno resno in previdno. Seveda pa po nasvetih strokovnjakov in ne golobradih Rokcov in ostarelih najstnikov tipa kamela.

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Ne bit preveč siguren, da obvladaš mrcino. Če si tok poln ega kot kle gor, me mal skrbi zate.
se malo hecam, pri motorjih nisi nikol na čistem
me je vulkanizer zadnjič mal podjebaval, ko sem menjal gume in so ble znucane do konca samo po sredini, pri kraj pa kot nove..zakaj misliš?;)

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Lohk bi nehal po prvem stavku. Z motorji si nikol nisi na čistem, kle se strinjava in več ni za povedat.

B81

22. jul 2007
37.000
10.532
113
Misliš da boš pa s tistim bolj varen?
Nekako ja, 4 cikel ne leti 150, trikolesnik pa je nizek in stoji na 3 nogah. Če se ovinke lepo zvozi, je kar stabilna zadeva, za dvocikel pa rabiš še malo drugih spretnosti. Tudi ko sem šel iz avtomatika na BTja, ni bilo enako za vozit pri 15-ih.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Men jo fotr dovolu.....teb pa mami ne pusti!

Tko si povedal zgoraj!

ČeMUu zdaj ta izpad?
Sem res to povedal zgoraj? A v Bosanščini napišem? Mati mi ni pustila pri 16tih, ker je šel sosed pri Ruskem carju na britof kak teden po tistem ko je dobil motor. Kasneje me motor ni več zanimal, sem imel avto. Ti si to prebral, da me mat vzgaja pri 40+. Dej potrudi se. Če zeliš lohk tud v Albanšcino prevedem, da boš skužil...