Se bo mogoče končno kaj premaknilo? 125ccm z B kategorijo

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
A si spet pametn? en frend je vozil 8 ur, ker ni bil siguren vase in ga inštruktor ni spustil. Mogoče je na tvojih koncih vse drugač,

Mogoce pri nas delajo po pravilih za razliko tega instruktorja pri vas. Nima tu kaj instruktor spustiti ali ne spustiti. 6 ur v evidencni knjizici vpisano in to je to. Če si ti uro opravil ti jo je dolžan vpisat. In če maš 6h vpisanih ti morejo vpisat v vozniško.
Lahko voziš več, če sam hočeš. V nobenem primeru pa ni nujno in instruktor tega ne sme zahtevat od tebe.

Ampak spet kdo sem jaz, da tebi pametujem.

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Seveda boš podkrepil svojo teorijo s pravilnikom, kjer piše, da ti mora inštruktor oz lastnik avtošole, ki je odgovoren za tvoje znanje omogočiti vpis kategorije v VD, čeprav nimaš pojma o vožnji vozila..povej, kje to živiš, boste imel polno strank.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: trance0 in Kamele0N

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
Seveda jo bom, ker vem kolk je blo jamranha glih zaradi tega iz strani inštruktorjev, ker ti more dat evidenčni karton, ker je tvoja last. In ti ne more po 6 urah preprečit tega.
Boš ti podkrepil s tem, da ti nerabi dat? Čakam.
Pokaži tukaj spodaj kje piše, da inštruktor odloča o tem?
Hvala vnaprej za odgovor.

13. člen

(evidenčni karton vožnje)

(1) Evidenčni karton vožnje se vodi v ročni obliki. Obrazec in navodila za izpolnjevanje posameznih rubrik so kot Priloga 4 sestavni del tega pravilnika. Evidenčni karton vožnje izkazuje potek usposabljanja in dosežene učne rezultate in se izda najpozneje do konca splošnega dela teoretičnega usposabljanja. V času usposabljanja je evidenčni karton vožnje last kandidata in ga mora imeti pri sebi na vsaki učni uri praktičnega dela usposabljanja. Evidenčni karton vožnje vodi učitelj vožnje sproti. Pred začetkom usposabljanja vpiše v evidenčni karton datum, vsebino in čas začetka usposabljanja. Ob koncu usposabljanja učne ure v evidenčni karton vpiše končno stanje števca kilometrov, število prevoženih kilometrov in čas konca učne ure ter to potrdi s podpisom. Kadar poteka usposabljanje kandidata povezano dve ali več učnih ur skupaj, učitelj vožnje na začetku večurnega usposabljanja vpiše podatke, ki se tudi sicer vpisujejo ob začetku učne ure, končno stanje števca kilometrov, podatke o prevoženih kilometrih in času konca zadnje učne ure pa ob koncu večurnega usposabljanja.

(2) Po zaključenem usposabljanju A1 z B s kodo 125 šola vožnje izda kandidatu potrjeno kopijo evidenčnega kartona vožnje, s katero kandidat dokazuje opravljen praktičen del usposabljanja za pridobitev pravice do vožnje motornih koles kategorije A1 na ozemlju Republike Slovenije.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: jest5 in Kamele0N

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Še davnega leta 1998 ko je prišel vn zakon da moraš za 50ccm delat na poligonu (prej si samo odpisal pole) te instruktor ni spustil dalje če nisi bil siguren na mopedu.

Si moral delat 8mice....pa varno se na hitro ustavljat itd...

Je šlo iz prve....valda smo že pri 12ih vozili APN4ke in frčote (drugi časi) :D

Zdej mladina pa pred TVjem pa za računalnikom...

• Objave ne odobravam
Reactions: trance0

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
Ja samo glej zakon določa minimalno 6 ur in to je to. Nikjer ni predvideno dodatne ure, če ne znaš. Lahko si nevem kaki antitalent ampak po zakonu ti morajo po 6 urah vpisat. Inštruktor nima nobene pravice tega preprečit. Zadeva je čisto preprosta. Čakam pa da Roki z dokazi pidkrepi svoje trditve.

• Všeč mi je

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
Samo vseeno ne vrjamem da te spustijo dalje oz samostojno na cesto (dajo vozniško) če ocenijo da nisi sposoben samostojne vožnje!

Saj bi te potem zavestno silili v samomor....oz še koga 3jega lahko ubiješ itd....

• Objave ne odobravam

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Če je to res, je to totalna neumnost in čudno, da niso avtošole takoj zagnale javno uzbuno na to temo. Morda zakonsko res nisi odgovoren za kandidata, ampak da takega (10m ne zna ravno) spustiš čez, da gre uradno požegnano v hektiko prometa, ne vem no, jaz bi imel težavo s tem.
Verjamem, da bi rumeno časopisje to z veseljem pograbilo in 100x prežvečilo.

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Še davnega leta 1998 ko je prišel vn zakon da moraš za 50ccm delat na poligonu (prej si samo odpisal pole) te instruktor ni spustil dalje če nisi bil siguren na mopedu.

Si moral delat 8mice....pa varno se na hitro ustavljat itd...

Je šlo iz prve....valda smo že pri 12ih vozili APN4ke in frčote (drugi časi) :D

Zdej mladina pa pred TVjem pa za računalnikom...
luka ma malo zmešane pojme.
to je isto, kot da bi njemu, ki je baje učitelj prišel dijak in zahteval pozitivno, ker je bil toliko in toliko prisoten na njegovih urah..pa index je njegov, ma da mu vpiše oceno..
luka je zdaj motorist, mu moramo verjet ni kaj..:aplauz:

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
Samo vseeno ne vrjamem da te spustijo dalje oz..
Saj nerabiš verjet. Samo pokaži kje v zakonu piše to, da ti nerabijo po 6 urah vpisat če inštruktor tako presodi? Nikjer in to je to. Nimajo pravne podlage vlečt več kot 6 ur, če ti tega ne želiš. In po 6 urah odvoženih neglede na to kako ti mora dat evidenčni karton kjer je vpisanih 6h. To je to kaj rabijo na UE in na podlagi tega se vpiše v izpit. Vsak inštruktor ti bo to potrdil in vsak bo rekel, da je to velika bedarija. Ampak tako je v zakonu napisano.

• Všeč mi je

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Če je to res, je to totalna neumnost in čudno, da niso avtošole takoj zagnale javno uzbuno na to temo. Morda zakonsko res nisi odgovoren za kandidata, ampak da takega (10m ne zna ravno) spustiš čez, da gre uradno požegnano v hektiko prometa, ne vem no, jaz bi imel težavo s tem.
Verjamem, da bi rumeno časopisje to z veseljem pograbilo in 100x prežvečilo.
itak da ne..oddelaš šest ur, če še ne znaš vozit boš kako uro več, drgač pa vzemi lastniški karton in pojdi drugam.
Inštruktorji pravijo, da se je tudi z opravljanjem te kategorije pokazalo, kako slabo znanje imajo nekateri lastniki B kategorije

• Objave ne odobravam

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
luka ma malo zmešane pojme.
to je isto, kot da bi njemu, ki je baje učitelj prišel dijak in zahteval pozitivno, ker je bil toliko in toliko prisoten na njegovih urah..pa index je njegov, ma da mu vpiše oceno..
luka je zdaj motorist, mu moramo verjet ni kaj..:aplauz:
Motoroki spet v vsej svoji veličini. Primerjava iz riti, ki nima nobene veze. Za dijake in učence jasno piše v učnem načrtu kaj mora znat za napredovanje. Indeks je pa stvar študentov.

Še vedno čakam, da podkrepiš svoje trditve z nekimi pravnini dokazi. Hvala vnaprej za odgovor. Btw jaz svoje sem.

• Všeč mi je

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
Motoroki spet v vsej svoji veličini. Primerjava iz riti, ki nima nobene veze. Za dijake in učence jasno piše v učnem načrtu kaj mora znat za napredovanje. Indeks je pa stvar študentov.

Še vedno čakam, da podkrepiš svoje trditve z nekimi pravnini dokazi. Hvala vnaprej za odgovor. Btw jaz svoje sem.
Po tvoji verziji potem lahko nek invalid ki vozi prirejeno vozilo z B kategorijo....recimo da mu fali ena noga ali del nje....vpiše A1 in se muči tistih 6ur...in mu dajo za moped do 125ccm potem kar avtomatsko :)

• Objave ne odobravam

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
Glej ni moja verzija. Ampak verzija, ki je uradno objavljena v UL in zakonu. Vi pa lahko toplo vodo odkrivate dalje.

• Všeč mi je