Se bo mogoče končno kaj premaknilo? 125ccm z B kategorijo

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.123
113
Honda pa Piaggio ima 125 ccm tam okrog 3 litre porabo.
Sedaj pa računaj kdaj se električni povrne, sploh če ti shodi baterija, ker ni ravno vodno hlajenja kot pri avtu.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.148
357
83
Goriska
V glavnem ne pijejo skoraj nic…

Meni kaze nmax 125 2022 porabo 38km/l samo se dosti vozim v hrib, se pravi glede na spritmonitor sem v samem vrhu pa se zmeraj ni nic vse skupaj..

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
Ok za nadomestek 25kmh. Da bi pa dal jurja vec za onega 75kmh kot 125-ko pa ne vidim smisla v elektriki. Če bi pa zadevq nardila tam do 120km pri hitrosti 100kmh in placom pod ritjo pa špuknem takoj ta denar za to.

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
487
25
28
Slovenija
Ok za nadomestek 25kmh. Da bi pa dal jurja vec za onega 75kmh kot 125-ko pa ne vidim smisla v elektriki. Če bi pa zadevq nardila tam do 120km pri hitrosti 100kmh in placom pod ritjo pa špuknem takoj ta denar za to.
In se za naslednjih 120 km napolnila v nekaj minutah, ne da bi hitro polnjenje neugodno vplivalo na življenjsko dobo baterije.

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
Ammm, kolk.od vas junakov pa naredi vec kot 50 km na teh brenčalih? Meni je 20 v kosu, kolikor jih imam od doma do sluzbe vrh glave.

€€€€ ne gledat samo MPC, glej ceno postavljenega na cesto, kjer ni cestnine, odbij subvencijo, odbij ali pa priracunaj 100€ za servis, 30€ za polnilec akumulatorja, razlika v strosku za gorivo je tam blizu 3€ vsakih 100km se pravi, kar se mene tice imam petkovo malico pokrito z nepokurjenim bencinom .....

Aja cena te grozne baterije, ki mi bo crknila drug teden je celih 700€

Menjava posamezne LG celice pa .... tam okol 50, po izkusnjah z kolesa

Plac pod ritjo, za drobnatije ga je dovolj, celado imam pa na glavi

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
487
25
28
Slovenija
Več kot 30 kilometrov naredim že, če se iz svoje vasi zapeljem do Ljubljane, tako mi za nazaj že zmanjka elektronov v bateriji. V resnici je 50 km še za po Ljubljani z bližnjo okolico pogosto premalo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
Ammm, kolk.od vas junakov pa naredi vec kot 50 km na teh brenčalih? Meni je 20 v kosu, kolikor jih imam od doma do sluzbe vrh glave.

€€€€ ne gledat samo MPC, glej ceno postavljenega na cesto, kjer ni cestnine, odbij subvencijo, odbij ali pa priracunaj 100€ za servis, 30€ za polnilec akumulatorja, razlika v strosku za gorivo je tam blizu 3€ vsakih 100km se pravi, kar se mene tice imam petkovo malico pokrito z nepokurjenim bencinom .....

Aja cena te grozne baterije, ki mi bo crknila drug teden je celih 700€

Menjava posamezne LG celice pa .... tam okol 50, po izkusnjah z kolesa

Plac pod ritjo, za drobnatije ga je dovolj, celado imam pa na glavi
60eur je celotna registracija. Servis je 12 eur. Tolko kot me pride liter olja. Vozim hondo za katero vem, da bojo deli gladko še 10 let vsi na voljo pa še prodat ne bo problem. Kaj pa za tega kitajca? Bo kaj za dobit čez 10 let?

Kolkokrat rabim 120 km? Niti ne dosti ampak rabim pa kdaj. Rabim pa 100kmh vsak dan. Ker 75kmh res nebi po regionalki.

Kak koli obračam ne pridem skupaj, da bi bil ta električn kitajc boljši nakup od honde na dinozavre za jurja majn.

• Všeč mi je
Reactions: trance0 in Kamele0N

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
mi zaupaš katero 125 Hondo dobim za 3k?

60€ je celotna ... sej ves da je to bolj k podatek .... jaz sem dal 15€ za AO in potem pa se 12€ za strošek postopka. tablice in nove prometne ne štejem ker je 1x strošek, katerega ne bom več plačal.

čez 10 let ... upam da bom lah se kaj drgnil, mi ni v navadi da bi se za tolk vnaprej obremenjeval. mi je pa jasno da sem se s tem švabom sestavljenim pri riževcih, bolj kot ne poročil

aja, pa ne rabiš nič obračat ... raje se pejt vozit, bo bolje kot pa druge prepričevat v svoj prav .... sej ves vsakemu svoje

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
katerega elektičnega dobiš za 4k vprašam jaz tebe.
Pcx me je prišel 3590. Varaneo je 4690.
60 je celotna. Kaki podatek od tega več rabiš. Prideš tja, rečeš podalšanje in zavarovanje in ti reče 60€ in nekaj drobiža. Kaj točno ti tu manka?

Pcx pride preko 100kmh, se pelješ popolnoma normalno na regionalki. Pije 2.1l, kar je v praksi pozabil sem kdaj sem nazadnje tankal. Pod sedežem ma plac za čelado in jakno.

Varaneo gre 75kmh kar ni glih uporabno za regionalke. Ima 5.4 konja, kar ni glih nevem kaj v breg za odraslega deda, pod sedežem ma placa majn kot vespa glede na slike, pa še vespa ga nima glih nevem kaj.

Tak, da nevem s kakimi očali gledaš ti na svet, da je ta Varaneo bolj smotern nakup kot 125 skuter za okoli 3k kot so bli omenjeni na prejšnji strani.
Bodi kot trgovec vsaj pošten in "bodoči stranki" ne ponujaj navadnega jogurta v lončku, če kupuje pol litra jagodnega jogurta.

• Všeč mi je
Reactions: trance0 in jest5

alessio

Pripravnik
4. okt 2008
99
12
8
mi zaupaš katero 125 Hondo dobim za 3k?

60€ je celotna ... sej ves da je to bolj k podatek .... jaz sem dal 15€ za AO in potem pa se 12€ za strošek postopka. tablice in nove prometne ne štejem ker je 1x strošek, katerega ne bom več plačal.

čez 10 let ... upam da bom lah se kaj drgnil, mi ni v navadi da bi se za tolk vnaprej obremenjeval. mi je pa jasno da sem se s tem švabom sestavljenim pri riževcih, bolj kot ne poročil

aja, pa ne rabiš nič obračat ... raje se pejt vozit, bo bolje kot pa druge prepričevat v svoj prav .... sej ves vsakemu svoje
Za 3k dobiš Hondo Vision 110 ccm.

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Lastniki motorjev in mopedov, se je že kdo soočil sz puščanjem olja na vilicah in rihtanjem tega..menjava semeringov za olje torej Fork Seal po domače?
sem ugotovil, da se jih pred menjavo le teh splača spucat in porihtat na čisto enostaven način z kosom tenke plastike..je že kdo probal? pri men je zaenkrat uspešno, nič ne teče.