Na Sardiniji sva bila prvič leta 2006, o tem sem že pisal tukaj.
Letos sva se v septembru ponovno odpravila tja. Ker je bil tokrat z nama tudi 7-mesečni sopotnik, sva zadevo nekoliko manj ambiciozno zastavila in obdelala dve lokaciji, ki sva jih leta 2006 spustila.
"Žival", ki nas je spravila do tja:
Tokrat je trajekt iz Livorna peljal v Gebetsroitherju. Kamp praktično nima sonca, saj je v borovem gozdu ob plaži Is Arenas.
Edina dela, ki sta na soncu, sta igrišče in bazen.
Is Arenas
Kamp leži nedaleč od kraja S'Archittu.
Ta je znan po svojem naravnem mostu.
Tudi okolico so lepo uredili in je bila primerna za "vozičkanje".
Zelo blizu je tudi mesto Santa Caterina di Pittinuri, ki se ponaša s takšnim stolpom.
Nekoliko severno so pečine Su Riu.
Ker je Is Arenas precej vetroven, smo za kopanje izkoristili dve plaži, ki se nahajata kakih 20 km južno od kampa. Prva se nahaja v kraju Putzu Idu, na eni strani ceste je plaža, na drugi pa velika slana laguna.
Druga je bila plaža Sa Mesa Longa, ki je nekoliko bolj na samem.
En dan smo izkoristili za kopanje na plaži Marina di Torregrande pred Oristanom. Spotoma smo se ustavili še pred laguno
in na plaži Is Arutas.
Križišča so zgledno urejena.
Sardinščina me vedno znova navdušuje.
Brez Ichnuse seveda ne gre.
Po 1 tednu smo se premaknili na sever nekaj kilometrov južno od Orgosolom veliko bolj umetniško dodelana.
"Spotoma" (no, malo smo naredili ovinek) smo se ustavili tudi v Algheru
in pri kamnitem slončku blizu Castelsarda.
Takoj pod kampom La Liccia je tale plažica, ki sicer ni najbolj primerna za kopanje.
En ovinek naprej pa je že Rena Maiore.
V Santa Teresi Galluri je mestna plaža Rena Bianca, ki je zaradi svoje lege v kotanji precej dobro zaščitena pred vetrom. Je pa nekoliko bolj polna. Na drugi strani se vidi Korzika in Bonifacio.
Torre Spagnola nad plažo Rena Bianca (Santa Teresa Gallura)
in obalno sprehajališče.
Ogledali smo si rt Capo Testa, ki fascinira s kamnitimi skulpturami.
Spiaggia La Marmorata.
Spiaggia Valle dell' Erica.
Spiaggia La Liscia.
Spiaggia di Vignola v mestu Vignola Mare.
Detajl iz kampa.
Tale je sicer malo zgrešil, ampak tablica je pa vseeno kul.
Mesto La Maddaleno. Tega smo tudi tokrat izpustili.
Medvedova skala (Roccia dell' Orso) se nahaja blizu Palau-a.
Ob vračanju v Golfo Aranci, kjer je čakal trajekt, smo se ustavili še v Porto Cervu, ki je eno od najbolj umetnih mest, kar sem jih kdaj videl. Super za pogledat, dopusta pa nikakor ne bi želel preživljati tukaj.
Seveda brez ogromne jahte tam nimaš kaj početi.
Še celo njihova cerkev je narejena v istem čudaškem slogu.
Ustavili smo se še na plaži Picolo Pevero nedaleč stran od Porto Cerva, ki pa ni bila nič posebnega. Za Costa Smeraldo je žal zmanjkalo časa.
Skupaj smo prevozili 2.340 km, najem prikolice v prvem kampu je prišel okrog 250 EUR, najem bungalova v drugem kampu pa natančno 250 EUR.
Trajekt nas je v obe smeri stal okrog 230 EUR, v obe smeri smo imeli tudi sobo. Tja je vozil 6 ur, nazaj pa smo šli z nočnim, ki je vozil 10 ur in smo se vmes še lepo naspali.
Skupni stroški so znesli nekje okrog 1.800 EUR.
Tukaj je na voljo KMZ datoteka z vsemi lokacijami, ki se jo lahko odpre v Google Earthu. Sam sem si jo skonvertiral še v GPI format in naložil na Garmina, kjer mi je prišla še kako prav. Brez tega bi se za nekaj lokacij kar namatral.
Letos sva se v septembru ponovno odpravila tja. Ker je bil tokrat z nama tudi 7-mesečni sopotnik, sva zadevo nekoliko manj ambiciozno zastavila in obdelala dve lokaciji, ki sva jih leta 2006 spustila.
"Žival", ki nas je spravila do tja:
Tokrat je trajekt iz Livorna peljal v Gebetsroitherju. Kamp praktično nima sonca, saj je v borovem gozdu ob plaži Is Arenas.
Edina dela, ki sta na soncu, sta igrišče in bazen.
Is Arenas
Kamp leži nedaleč od kraja S'Archittu.
Ta je znan po svojem naravnem mostu.
Tudi okolico so lepo uredili in je bila primerna za "vozičkanje".
Zelo blizu je tudi mesto Santa Caterina di Pittinuri, ki se ponaša s takšnim stolpom.
Nekoliko severno so pečine Su Riu.
Ker je Is Arenas precej vetroven, smo za kopanje izkoristili dve plaži, ki se nahajata kakih 20 km južno od kampa. Prva se nahaja v kraju Putzu Idu, na eni strani ceste je plaža, na drugi pa velika slana laguna.
Druga je bila plaža Sa Mesa Longa, ki je nekoliko bolj na samem.
En dan smo izkoristili za kopanje na plaži Marina di Torregrande pred Oristanom. Spotoma smo se ustavili še pred laguno
in na plaži Is Arutas.
Križišča so zgledno urejena.
Sardinščina me vedno znova navdušuje.
Brez Ichnuse seveda ne gre.
Po 1 tednu smo se premaknili na sever nekaj kilometrov južno od Orgosolom veliko bolj umetniško dodelana.
"Spotoma" (no, malo smo naredili ovinek) smo se ustavili tudi v Algheru
in pri kamnitem slončku blizu Castelsarda.
Takoj pod kampom La Liccia je tale plažica, ki sicer ni najbolj primerna za kopanje.
En ovinek naprej pa je že Rena Maiore.
V Santa Teresi Galluri je mestna plaža Rena Bianca, ki je zaradi svoje lege v kotanji precej dobro zaščitena pred vetrom. Je pa nekoliko bolj polna. Na drugi strani se vidi Korzika in Bonifacio.
Torre Spagnola nad plažo Rena Bianca (Santa Teresa Gallura)
in obalno sprehajališče.
Ogledali smo si rt Capo Testa, ki fascinira s kamnitimi skulpturami.
Spiaggia La Marmorata.
Spiaggia Valle dell' Erica.
Spiaggia La Liscia.
Spiaggia di Vignola v mestu Vignola Mare.
Detajl iz kampa.
Tale je sicer malo zgrešil, ampak tablica je pa vseeno kul.
Mesto La Maddaleno. Tega smo tudi tokrat izpustili.
Medvedova skala (Roccia dell' Orso) se nahaja blizu Palau-a.
Ob vračanju v Golfo Aranci, kjer je čakal trajekt, smo se ustavili še v Porto Cervu, ki je eno od najbolj umetnih mest, kar sem jih kdaj videl. Super za pogledat, dopusta pa nikakor ne bi želel preživljati tukaj.
Seveda brez ogromne jahte tam nimaš kaj početi.
Še celo njihova cerkev je narejena v istem čudaškem slogu.
Ustavili smo se še na plaži Picolo Pevero nedaleč stran od Porto Cerva, ki pa ni bila nič posebnega. Za Costa Smeraldo je žal zmanjkalo časa.
Skupaj smo prevozili 2.340 km, najem prikolice v prvem kampu je prišel okrog 250 EUR, najem bungalova v drugem kampu pa natančno 250 EUR.
Trajekt nas je v obe smeri stal okrog 230 EUR, v obe smeri smo imeli tudi sobo. Tja je vozil 6 ur, nazaj pa smo šli z nočnim, ki je vozil 10 ur in smo se vmes še lepo naspali.
Skupni stroški so znesli nekje okrog 1.800 EUR.
Tukaj je na voljo KMZ datoteka z vsemi lokacijami, ki se jo lahko odpre v Google Earthu. Sam sem si jo skonvertiral še v GPI format in naložil na Garmina, kjer mi je prišla še kako prav. Brez tega bi se za nekaj lokacij kar namatral.
Nazadnje urejeno: