Samsung I9000 Galaxy S

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
KSZ

Ali je možno, da nekatere aplikacije slabo vplivajo na OS?
Recimo jaz opažam, da če uporabljam kakšen "shazam" (ki prepoznava muziko) ali pa kakšen drug free program, da telefon ne dela več tako gladko - recimo tisti prehodi iz screena v screen se kar nekako zatikajo. Ali pa imenik dlje odpira kot ponavadi...

Najbolj mi je telefon "bremzal" advanced task manager. Ki sem ga odstranil, potem ko sem si prebral, da android ne potrebuje task managerja. Telefon mi je nato zelo lepo začel delovati.
Še vedno pa opažam da mi začne čudno delovati, po kakšnih free aplikacijah. Kako pa pri vas? Mogoče kakšna rešitev?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik nightfire pravi:
jaz mam diners maestro pa magno

Z Dinersom si boš na internetu bolj malo pomagal, Magna je itak uporabna samo na Petrolu. Zakon kartice so Visa in Mastercard (Eurocard), malo manj uporabna pa American Express

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Kako vam pa kaj baterije držijo na galaxyu? Jaz imam občutek, da so prilagojene evropskemu delavniku
smile-1.gif
. Sem ga ob 7:00 odklopil z polnilca pa je ob 17:30 že rdeče utripala baterija, pa ga nisem ravno nekaj zlorabljal. Ali se to s časom še kaj popravi (baterija doseže polno kapaciteto)? Ker mi je 3 leta star iphone s prvo baterijo držal dan in pol, pa sem ga kar gonil...
Nad androidom pa sem zaenkrat navdušen, le malo manj očitna kopija appla bi lahko bil cel telefon.

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
sicer imam omnio 2, iskal popolnoma zaprt etui vsepovsod. na koncu sem nasel torbico golla in je super resitev. telefon je po 7 mesecih brez ene praske
smile-1.gif
poglej v comshopu ali mobitel centru.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
a se zadovoljen z omnio 2 ?
Je WM hitrejši od symbiana al i je isto?
Nisem še imel WM v rokah za testirat a kupil bi jo...pa mi se malo mudi kaj zvedet o gsmu od nekoga ki ga ima.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
No, tudi jaz sem že par dni kar zadovoljen lastnik tega mobilnika.

Malo se bom moral navaditi drugačne povezljivosti (slabše) z outlookom, kar mi je na do sedaj uporabljanih telefonih (WM, Symbian) super delovalo. Drugače pa, prvi vtisi: všečno, včasih malo počasno, baterija še kar zdržljiva.

Bo pa potrebno še torbico, car holder&charger ter namizni charger nabavit, da bo popolnoma uporaben kompletek.

Škoda, da ni priložene kake uporabne offline navigacije; glede na to, da že imam tako TomTom-a kot Garmina (pohodniški) ne mislim kupovat še variante 3, saj je škoda denarja.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Če bi tale Galaxy podpiral sinhronizacijo z Outlookom (koledar, taski, kontakti), potem ga grem kupit takoj sedajle ...

Saj podpira...sicer ne na način kot si vajen z kakšne Nokie ali HTC, podpira pa le, osebno sem brez problema prenesel tako kontakte kot koledarske vnose...
Aplikacija KIES ( mal čudna...upam da nardijo boljšo brez odvečne navlake)

Kies_2010-07-13_17-24-07.png

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Hm - napisal si "prenesel sem" ... mene pa zanima, da bi bili stalno sinhronizirani. Torej, če popravim v Outlooku, naj se popravek vidi tudi na telefonu (če je pač na kablu ali v območju). In obratno - popravek na telefonu naj se prenese na Outlook/Exchange, če sem tam (oz. ko pridem za računalnik).
Ali to gre?

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Hja...to pa nevem
Nikoli nisem tega potreboval.
Bo mogoče kdo drug vedel več povedati

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Če bi tale Galaxy podpiral sinhronizacijo z Outlookom (koledar, taski, kontakti), potem ga grem kupit takoj sedajle ...

Priložen je Active Sync, ki ti sinhronizira z Exchangem

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Ali lahko preveriš, če sinhronizira tudi koledar, kontakte in taske? Ne samo e-mailov (tega pravzaprav ne potrebujem).
In ali to deluje tako kot na WM - ko vstaviš, se sproži sinhronizacija?

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik krava pravi:

Priložen je Active Sync, ki ti sinhronizira z Exchangem

Kako to misliš???
Lahko bolj podrobno??

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Jaz pa sem vseeno glede na specifikacije pričakoval malo bolj odziven UI. Recimo po končanju klica traja predolgo, da se postavi nazaj na prvotni meni. Včasih je malo laga prisotnega v kakšnih menijih itd. Zgleda da sem se z iphone-om preveč razvadil, po drugi strani pa me je tudi preveč omejeval.

Kako vam pa deluje priklop na usb? Jaz ga nikakor ne morem usposobit,da bi delal v mass storage načinu. Deluje mi samo v tem Kies (katerega sploh nebi nalagal, pa mi brez tega na W7 x64 sploh ne deluje).

Še eno vprašanje, a se da direktno iz email klienta odpreti pdf in rtf datoteke? Meni je ponudilo samo opcijo save, potem pa jo moram odpreti z file browserjem... To je tako malo last century če kdo mene vpraša...

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Meni normalno deluje v Mass storage le v telefonu moraš nastaviti kako naj se telefon poveže.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja tudi sam sem mu hotel napisat, ampak se mi zdi da je "napredni uporabnik" ki bi to vedel ..

Pa vseeno.. Si "potegnil dol" statusno vrstico in dal "mount USB"?

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Undefined je imel prav, tele statusne vrstice pa res nisem potegnil dol. Sedaj zadeva deluje, tnx.

Vseeno pa bi pričakoval, da jih samodejno zmounta že ko izbereš mass storage način. Tako so delale Nokie in Sony Ericssoni že leta nazaj. Saj vem da kompliciram in sem malenkosten, ampak sem tri dni po nakupu še ravno v takšni fazi, ko zbiram pluse in minuse aparata ter operacijskega sistema.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
ActiveSync je standardna Microsoftova aplikacija za sinhronizacijo Exchanga z mobilnimi napravami. Na Galaxiyu je implementirana sinhronizacija mailov, kontaktov in koledarja. Vse odlično deluje.