Samsung I9000 Galaxy S

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik BigPoppa pravi:
Še eno vprašanje, a se da direktno iz email klienta odpreti pdf in rtf datoteke? Meni je ponudilo samo opcijo save, potem pa jo moram odpreti z file browserjem... To je tako malo last century če kdo mene vpraša...

Za pdf, rtf in html imaš prav. Direkno lahko odpiraš doc, xls, ppt, jpg

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
ActiveSync je standardna Microsoftova aplikacija za sinhronizacijo Exchanga z mobilnimi napravami. Na Galaxiyu je implementirana sinhronizacija mailov, kontaktov in koledarja. Vse odlično deluje.

Torej - če te prav razumem, je ActiveSync kar tisti, ki je na Windowsih (na delovni postaji - no, mislim, da se sedaj na Win7 imenuje Sync Center). Na Samsungu pa mora verjetno tudi biti zagnan kakšen programček, da se to sinhronizira.
Potem je to povsem identično tistemu na Windows Mobile - le s to razliko, da na Androidu ni Taskov in Notesov?

Brskam po spletu, vendar nikjer ne najdem tega opisanega. Le kup vprašanj uporabnikov Androidov kako naj naredijo sinhronizacijo.

Aha - BTW - bo možna nadgradnja tega Galaxya na Froyo, ki naj bi prinesel neke novosti tudi pri sinhronizaciji?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Res je, to je identično tistemu na Windows Mobile brez taskov in notesov. ActiveSync je Samsungov bonbonček pri Galaxiju in ni splošna Android aplikacija, tako da imajo različni Android telefoni različne rešitve za sinhronizacijo z Exchangom oz. Outlookom.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Evo - zadevo imam doma. Se polni. Prvi vtisi so odlični. Najbolj nujna je sinhronizacija in navigacija.
Sem začetnik pri teh Android zadevah - kaj naj namestim (odločen sem za I-GO):
- iGO MotoNav™ for Android™ menda je to za WVGA (saj to verjetno ima ta telefon)
- iGO My way for Android v8.4.2.139242
-iGO My way™ 2009 for Android™

Verjetno bo prva možnost kar prava?
So karte/radarji slučajno kompatibilne s tistimi na Windows Mobile? Ali ima to čudo svoj format?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
MOTONAV rabiš
priden.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
Lahko napišeš napotek kako to narediš
ker KIES je zaen Ku***

Ne rabiš nobenega kisa
smile-1.gif
Greš v Nastavitve izbereš Računi in sinhronizacija, tapneš Dodaj račun, izbereš Exchange, vpišeš ime strežnika, uporabniško ime (oblika domena\up.ime) in geslo, če je potrebno daš kljukco še na SSL povezavo in voila.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Hm - telefon sem priključul na USB računalnika. Pojavi se, da je connected (in piše Press home key to quit Samsung Kies).
Na računalniku nisem še ničesar nameščal, vendar Windows 7 (64-bit) čivkajo, da ni driverja za MTP USB ...
Ali je potrebno prej namestiti tisti Samsung Kies?

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Greš v Settings - About phone - Usb settings - jaz imam nastavljeno Ask on connection. Če izbereš mass storage moraš potem še povleci zgornji tab navzdol in izbrati da ti ga mounta, tako kot so meni razložili na prejšnji strani.
smile-1.gif

Kies sem pa jaz vrgel dol, saj za sinhronizacijo uporabljam Exchange strežnik.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
A laho domači T2 mail oz kontakte, koledar itd sinhroniziram preko Excange...
Ker ko poskusim nastavit račun v telefonu me sprašuje o nekem strežniku...pojma nimam kaj naj napišem, saj se s tem res nisem še nikoli ukvarjal.Poznam POP3 račun, SMTP geslo, uporabniško ime, vrata...in to je to...
Al mešam hruške in jabke..
confused-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Ja, to sem nastavil "Ask on connection" - hec pa je, da ga računalnik (Win7, 64-bit) sicer vidi med napravami, vendar ima klicaj in hoče gonilnik ...
Naj gredo v rit, danes pa res nihče ne zna narediti zadeve, da bi delovala v prvo. Računalnik imam res čist (brez vsake nesnage), sistem legalen ...

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Citat:
Ker ko poskusim nastavit račun v telefonu me sprašuje o nekem strežniku...pojma nimam kaj naj napišem, saj se s tem res nisem še nikoli ukvarjal.Poznam POP3 račun, SMTP geslo, uporabniško ime, vrata...in to je to...
confused-1.gif

Če želiš uporabljati Exchange moraš nekje imeti postavljen Exchange strežnik:
http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Exchange_Server

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Ja, to sem nastavil "Ask on connection" - hec pa je, da ga računalnik (Win7, 64-bit) sicer vidi med napravami, vendar ima klicaj in hoče gonilnik ...
Naj gredo v rit, danes pa res nihče ne zna narediti zadeve, da bi delovala v prvo. Računalnik imam res čist (brez vsake nesnage), sistem legalen ...
Sem imel enake težave na enakem OS, pa sem enako bentil kot ti
smile-1.gif
. Potem sem inštaliral tisti napihnjeni Kies in potem ga je končno našlo.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Tudi Kies ni pomagal. Zadeva je tako daleč, da zazna, da vtaknem kabel. Windowsi tudi pišejo, da gre za Samsung Android. Vendar ga nikjer ne morem uporabiti - niti Kies ga ne najde. Teži, da namestim ActiveSync od M$. Ko namestim to, se ne zgodi nič novega ... oz. ta na koncu reče, da je "device unplugged" - čeprav je na telefonu znakec USB in na računalniku v Device centru se vidi, da je priključen.
Naj gredo v rit.

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
confused-1.gif

Malo mešaš! V Nastavitve, Računi in sinhronizacija lahko nastaviš sinhronizacijo za Gmail, Exchange, Facebook, Twitter in MySpace. Če pa imaš nekje navaden mail account, tega nastaviš preko aplikacije E-pošta. Tu lahko nastaviš POP3 in IMAP accounte. Seveda ti accounti ne sinhronizirajo stikov in koledarja, temveč omogočajo samo branje in pošiljanje mailov.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Ali lahko kdo preveri - meni ga Windowsi postavijo med "Device Manager\Network adapters\Samsung android USB Remote NDIS Network device" - to se mi ne zdi prav. Ga odstranim, ponovno vse priključim in spet ga doda tukaj ...
uf-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Nič takega ne vidim. Inštaliraj si Kies, pa se bo verjetno vse uredilo. Meni na Win7 vse laufa, kot je predvideno