Samsung I9000 Galaxy S

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
Citat:
Hvala Bizi!
cheer.gif

Sem se prezgodaj veselil.... nimam nikjer možnosti "wipe battery stats" oz. Advanced CWM features. A je treba kaj posebej še inštalirat?
Imam pa JPY in rootan telefon.

Aja... a je pri Darky's ROMU na razpolago slovenščina?

Ali imaš 2e recovery? To vidiš na vrhu ekrana, če greš v recovery mode. Če imaš, si naloži še CWM Recovery. Odlična navodila imaš tukaj

Darkyjev rom seveda vsebuje tudi slovenščino.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Dve vprašanji (Galaxy z 2.1):
- a se da telefon prepričat, da bi bila vibra skoz prižgana - ko ga namreč dam na tiho, ugasne tudi vibro, ki jo moram potem ročno prižgat.
- a se da tovarniški koledar (sinhroniziran je na Exchange ampak saj je vseeno) preričat, da ne bi imel vklopljenih reminderjev na dogodke (ker ima Gemini, ampak potem opozarjata oba, zdaj sem moral Geminijeve reminderje izklopit, ki pa so 100x boljši)???

2.1 je poden v vseh ozirih. Če nočeš sam nadgrajevati, ga nesi na servis, da ti nadgradijo na 2.2.1. Za vibro ti ne vem povedati, za koledar pa pojdi v nastavitve. Pri meni (seveda že davno nisem več na 2.1) se da notifikacija izklopiti

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.377
1.241
113
www.adriamedia.si
2.1 mi dela, cajta za po servisih letat nimam. No ja, če bi zvečer delali. Da ne govorim o tem, da se mi ne da vsega še 1x nastavljat. In da noben ne najde lepe besede za servis. In da (gled ena komentarje po forumih) dobro delajo le unofficial ROMi ...

Se bo moralo precej stvari nabrat, da se mi bo dalo s tem ukvarjat. OK, notifikacije so ena, pa šeranje data povezave preko WiFi je druga (raje serijsko kot preko dodatnih programov).

Skratka, vibra: a kdo ve kako je s tem (da je vedno prižgana, ne glede na to v vklopim ali izkopim zvok) v 2.1 ali 2.2?

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
jest imam nastavljeno, da zadeva vibrira non stop, govorim ti za 2.2 vendar mislim, da je isto, greš v nastavitve, zvok, vibriranje telefona, nastaviš vedno in sedaj bi morala zadeva delati tudi če imaš nastavljeno na tiho sem glih kar probal.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.377
1.241
113
www.adriamedia.si
V nastavitvah zvok lahko le odkljukam vibro. In jo, mapak ko zvok izklopim (s tipko za vklop/izklop), se vibra izklopi. In potem spet nazaj prižge, ko prižgem zvoke.

Prav zanimivo je gledat smartone oz. njihov softver, prav visi se, da ga pišejo programerji, ki nimajo pojma o tem, kako uporabniki uporabljajo telefon. Leta in leta so proizvajalci telefonov te stvari študirali in stari "dumb" telefoni so jih imele urihtane v nulo. In namesto da bi te stvari oz ugotovitve samo skopirali na smartphone, morajo bit programerji pametni in zjebat vse.
In očitno vedno znaova zmanjka časa za vsaj osnovni usbility testing (ki se mora pri telefonu začet z osnovnim telefoniranjem) ...

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Ko jest izklopim zvok z tipko vklop/izklop mi gre avtomatsko na vibriranje, tako da bi nastavil tiho brez vibriranja mi še ni uspelo....Zgleda da je drugače na 2.2 kot 2.1 ker jest imam par opcij kaj hočem z vibro počet, skos vibrira, nikoli, samo v določenih primerih itd.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
2.1 mi dela, cajta za po servisih letat nimam. No ja, če bi zvečer delali. Da ne govorim o tem, da se mi ne da vsega še 1x nastavljat. In da noben ne najde lepe besede za servis. In da (gled ena komentarje po forumih) dobro delajo le unofficial ROMi ...

Sam še nisem slišal žal besede o RAM2 servisu. Meni so že trikrat nadgrajevali firmware in vedno so to storili v dobre pol ure. Sedaj sem že nekaj časa na unofficial ROM-u, te pa tudi stane kar nekaj časa, da zadeve naštudiraš.

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Tudi meni so zadevo na RAM2 uredil tako kot je treba...kakšen je pa tisti rom katerega v tistem trenutnku gor dajejo je pa spet druga pesem, res pa je tako kot je bizi rekel, da za unofficial rom rabiš nekaj prostega časa v nasprotnem primeru RAM2 zmaga;)

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Citat:
Hvala Bizi!
cheer.gif

Sem se prezgodaj veselil.... nimam nikjer možnosti "wipe battery stats" oz. Advanced CWM features. A je treba kaj posebej še inštalirat?
Imam pa JPY in rootan telefon.

Aja... a je pri Darky's ROMU na razpolago slovenščina?

Ali imaš 2e recovery? To vidiš na vrhu ekrana, če greš v recovery mode. Če imaš, si naloži še CWM Recovery. Odlična navodila imaš tukaj

Darkyjev rom seveda vsebuje tudi slovenščino.

Nastavil, poflashal -------> letiiiiii
cool-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.377
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Zakaj pa ne daš sam doma enega novega costum roma?

Odin, recimo, sploh noce delat na virtualnih winsih, ki laufajo na macu. Ne prepozna telefona, ko ga na usb prikopim (kies nima tega problema, zanimivo). Torej ne morem. Pa bi darkyja z veseljem imel ...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
uradno še ni, ne vem pa niti če je že polno delujoč. Sredi decembra so ga že lavfali na njem ampak par stvari še ni bilo popadenano, zato me pa zanima če je že up&runing?

Kako je pa z 2.2.1. - se splača nadgraditi 2.2.?

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
uradno še ni, ne vem pa niti če je že polno delujoč. Sredi decembra so ga že lavfali na njem ampak par stvari še ni bilo popadenano, zato me pa zanima če je že up&runing?

Kako je pa z 2.2.1. - se splača nadgraditi 2.2.?

Še nisem zasledil, da bi 2.3 delal BP oz. v polni varianti. Baje, da se z 2.2.1 ne profitira veliko. Ne vem, sam imam 2.2 in lagfix. Bi moral nekdo, ki je šel iz 2.2->2.2.1 povedati kaj več.