Samsung I9000 Galaxy S

lukabike

Zelenc'
31. jan 2011
12
0
1
Prejšnji teden so mi na RAM2 poinštaliral 2.2.1. Dela v glavnem super, sem zelo zavodoljen. Se mi je pa ravno včeraj zvečer zgodila hecna reč, ko sem hotel klicat in izbrat iz imenika, me je telefon pobaral, katerega imenika točno. Sploh ni bilo gor imenika (WTF?!). Potem sem resetiral, se je spravil v nek Safe mode, ampak imenik je bil tam, so pa izginili vsi widgeti, ki sem jih imel na namizju. Ko sem opravil klic, sem še enkrat resetiral in potem je bilo normalno, samo widgetov še vedno ni bilo, sem moral vse na novo nastavit. Ne vem, čemu lahko to pripisujem, ker razen tega še nobenih problemov, odziva se ful ful dobro, dodanih je še par funkcionalnosti (potrditev sestankov v Exchange mailu ipd), skratka, zdaj telefon dela res super.

Je pa danes šel še sodelavec na RAM2 in je hotel dobit čisto clean firmware, predvsem brez Integrala, ki se ob zagonu telefona zalaufa in potem skoz nekaj po mreži počne pa baterijo cuza, ampak mu niso hoteli dat takega. Ve kdo, kako bi se lahko odstranilo tale Integral? Višje je nekdo predlagal nek SGS tools, ki pa ni več dosegljiv na marketu.

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
@lukabike: problem z Integralom se reši tudi z nadgradnjo aplikacije, ki jo dobiš na Planetu

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
uradno še ni, ne vem pa niti če je že polno delujoč. Sredi decembra so ga že lavfali na njem ampak par stvari še ni bilo popadenano, zato me pa zanima če je že up&runing?

Kako je pa z 2.2.1. - se splača nadgraditi 2.2.?

Kolikor vem Android 2.3 dela zaenkrat samo na Nexus S. Nadgradnja iz 2.2 na 2.2.1 se pa splača, posebno če delaš s programom za elektronsko pošto, ki šele v verziji 2.2.1 dela tako kot mora.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.657
512
113
2.2.1 meni deluje super brez vseh lagfixov. Je precej hitrejši od 2.2, meni deluje vse tekoče

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Na 2.2 je exchange za umret, nemogoče normalno delat. Studiram, če upgrade-am na 2.2.1 ali pa kar darky? Ali je kaksna bistvena razlika?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Stipe pravi:
Na 2.2 je exchange za umret, nemogoče normalno delat. Studiram, če upgrade-am na 2.2.1 ali pa kar darky? Ali je kaksna bistvena razlika?

Darky tako temelji na 2.2.1 in je mail aplikacija iz 2.2.1. Sedaj Exchange na obeh dela odlično.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
No pa sem se znebil ONE CLICK lagfixa (ki naj ne bi bil pravi oz. glih stabilen lagfix) in sem si si omislil tudi drug kernel. SPEEDMOD Kernel K12T s sztupy's Universal Lagfix-om.

Pravijo, da so samo lagfixi z EXT4 dovolj robustni, da ga telefon ne začne biksat. Je pa vsaj po quadrantu počasnejši od oneclik lagfixa. Score je 1345 (sicer po grafu hitrejši od NExus One).
Firmware je še stock 2.2 Froyo.

Sicer je telefon odziven, hiter. Bom videl kako se bo ta kernel izkazal s porabo baterije, baje je optimiziran.

Še kdo uporablja kakšen "nadomestni" kernel? Izkušnje?

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Jaz imam gor SpeedMod K12R with HZ=500. Baterija drži 2 dni ob "smartphone" uporabi. V 3 tednih ni bilo nobenega FC-ja. Deluje popolnoma tekoče. Je recomended kernel v doc's rom kitchen.
zmaga.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Znano je, da OCLF goljufa pri Quadrantu, ker se menda izogne grafičnim testom. Merjenje scora je pa tako brez veze, ker hitrost in gladkost telefona vidiš samo z uporabo.

naslonjach

Zelenc'
11. dec 2008
2
0
1
Citat:
Uporabnik Stipe pravi:

1. z4root
2. oclf
3.setcpu

pa si na konju. TouchDown za exchange špona kot pr norcih. Ostalo takisto!

lp

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Instaliru sem sedaj darky, ampak sedaj pa ne morem konfigurirat exchange-a. Imamo namreč nek certifikat, ki se sam od sebe instalira. Pri 2.2 me je vprašalo če želim, sedaj pa tega ni več
frown-1.gif