Samsung I9000 Galaxy S

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Hvala, sploh nisem opazu sem na simbian navajen. Skoda da telefona ne prepozna kot mass storage, da bi ga lahko odpiral v total comanderju, ampak nima veze.

ati v notifikacijski vrstici.

Kje se to naredi?

Kako nalozim widget za m namiznik, da vidim porabo, kje ga dobim in kako nalozim na telefon?

Greš v aplikacijo market, iz tam vlečeš vse aplikacije in med njimi boš našel tudi mobitel monitor, vpiši monitor v iskanje in ga boš imel. Na namizju pritisneš tipko menu, se odpre vrstica klikneš dodaj, daš widget, izbereš mobitel monitor in to je to

Ko vštekaš USB v telefon se ti v vrstici na vrhu zaslona pojavi znakec, potegneš to vrstico dol, vidiš da ti pod info piše kaj lahko delaš z usbjem. Če ti tega ne kaže, pejd v nastavitve telefona, brezžične povezave, najdi USB izberi da te zmeraj vpraša v kateremu načinu se želiš povezati in to je to
Tudi to ima, samo ga moraš mout

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Hvala ti. Zakaj meni dodaj prime sele na tretjem desktopu medtem ko imam na drugem se dosti placa ker ej sam en widget gor, tudi ce ga premaknem iz tretjega desktopa na drugega ga noce gor dat?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Potegneš dol ROM XXJPX, ki je že 2.2.1 build. Naložiš z Odinom (čeprav baje tudi Kies najde upgrade, sam nisem probal) in to je to. Lahko še naložiš katerge od themed ROM-ov (Darkys, Doc) in to je to...

Ni neka znansot...

Še link do ROM-a:
XXPJPX
Password: samfirmware.com

LP
Gargy

Ni neka znanost, samo ne gre...

V odinu rabiš še en fajl , .tar imam (firmware) rabim pa še nekja, kar izbereš pod PIT.

Torej, kaj vse moram izbrat v ODIN?

En kratek postopek prosim.
priden.gif

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Citat:
Uporabnik danijel84 pravi:
Dobro vecer!

Zanima me kako bi bilo najlazje prekopirat kontakte (tel. st. caa. 500) iz nokie e52 na Galaxy S?

Hvala vam!

Uvoziš kontakte v Microsoft Outlook, jih iz njega izvoziš v datoteko. Datoteko daš na telefon, greš v imenik telefona, daš uvoz izvoz, izbereš uvozi iz vcard, izbereš iz katere vcard datoteke zeliš uvoziti in to je to. Mislim da se reče vcard
smile-1.gif

Najlažja pot:
V Nokii shraniš kontakte (narediš varnostno kopijo) na pomnilniško kartico, le to vstaviš v Galaxy-ja, kjer v imeniku narediš uvoz vCard-ov iz pomnilniške kartice.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Potegneš dol ROM XXJPX, ki je že 2.2.1 build. Naložiš z Odinom (čeprav baje tudi Kies najde upgrade, sam nisem probal) in to je to. Lahko še naložiš katerge od themed ROM-ov (Darkys, Doc) in to je to...

Ni neka znansot...

Še link do ROM-a:
XXPJPX
Password: samfirmware.com

LP
Gargy

Ni neka znanost, samo ne gre...

V odinu rabiš še en fajl , .tar imam (firmware) rabim pa še nekja, kar izbereš pod PIT.

Torej, kaj vse moram izbrat v ODIN?

En kratek postopek prosim.
priden.gif

Imaš ponavadi Full flash datoteke, kjer imaš v .rar fajlu 3 datoteke te so PDA, CSC in MODEM. Recimo pri JPY ROM-u dobiš samo tar file, tega daš pod PDA, pod pit, pa iz samfirmware.com (firmwares->GT-I9000) potegneš PIT 512, ga daš pot PIT in to je to. Ko imaš full flash zadevo tudi potrebuješ PIT, imaš pa 2 različna, PIT 512 in PIT 803...za JPY se priporoča 512, kaj pa je točna razlika med njima pa ne vem.

Če imaš pa slučajmo kakšno staro vezijo FW-ja na aparatu pa prvo flashaj na JM8, potem pa na JPY se mi zdi da z obkljukanim re-partition (nisem 100%). Jaz sem takrat ko sem šel iz JM8 na JP6 dal Re-partition, ker je bila druga verzija sistema.

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
Po veliko prebranih stvareh, pregledanih videih na youtubu se se vedno ne morem odlocit ali HTC Desire ali Galaxy S. Berem da se galaxy sesuva, desire ne. A ce das na galaxyja nov ROM deluje tko kt more. Obadva sta android. Velikost priblizno enaka. Obadva cca. 300eur. Je kakšen očiten + za določen telefon v primerjavi med njima?
smile-1.gif

Hkrati se bojim, če bom vzel samsunga da ne bom znal naloziti novega roma in bom imel probleme. Predvidevam, ker sta oba androida da se bom moral pač privaditi na ta OS, saj ga do sedaj še nisem uporabljal. Berem, da bodo nasledne različice bolj ''pisane na kožo'' samsungu. Je kaj resnice v tem?

Lp, Gašper

danijel84

Zelenc'
8. jul 2009
18
0
1
Zdravo!

V Kiesu mi ne gre posodobit iz 2.1 na 2.2 (froyo). napise (This device's version cannot be updated.) Kaj je to krivo, da je mobitela al zakaj?

Lp

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik gpirman23 pravi:
Po veliko prebranih stvareh, pregledanih videih na youtubu se se vedno ne morem odlocit ali HTC Desire ali Galaxy S. Berem da se galaxy sesuva, desire ne. A ce das na galaxyja nov ROM deluje tko kt more. Obadva sta android. Velikost priblizno enaka. Obadva cca. 300eur. Je kakšen očiten + za določen telefon v primerjavi med njima?
smile-1.gif

Hkrati se bojim, če bom vzel samsunga da ne bom znal naloziti novega roma in bom imel probleme. Predvidevam, ker sta oba androida da se bom moral pač privaditi na ta OS, saj ga do sedaj še nisem uporabljal. Berem, da bodo nasledne različice bolj ''pisane na kožo'' samsungu. Je kaj resnice v tem?

Lp, Gašper

Vzami Galaxy-a. Jaz sem prešel iz Desierja na Galaxy S. Galaxy ima boljši in večji zaslon, boljšo baterijo in boljšo kamero. Slabosti pa da ni tako kompaktno narejen kot Desire in da je software bolj povšrno narejen. Software na galaxya pa naložiš čisto preprosto. Je pomoje za Desierja bolj kompliciran postopek.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Naloži JPY, ker je novejši

Valda, že mam doli. Samo flešanje ne gre skozi.
confused-1.gif

Kies ni inštaliran, win pa prepoznajo telefo. Grem še na drugi usb priklopit.

edit: Sem dal zaj Galaxyja v BOOT način in zagnal ODINa z administratorskimi pravicami in je zadeva stekla. Nisem pa vključo .pit fajla, ker sem nekje prebral, da če cukneš dol ROM in je samo .tar, pol ne smeš vključit .pit

1092158-Untitled.png

Priponke

• 1092158-Untitled.png
    1092158-Untitled.png
    414,9 KB · Ogledi: 182
Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
I9000XXJPY leti!!
smile-1.gif

Prvič odprem google maps, ni blo 2 sekundi, ko sem mel pozicijo natančno na 50m oz. še bolj, pa sem v hiši, odprem youtube, sprejmem, ni bla sekunda, ko mam najbol aktualne videje zloadane,še kaka sekunda in je že predvajalo izbranega, tut oklepanje zaslona (slide) je brez kakršnegakoli laga-prvič vidim na galaxyju. Sem izredno presenečen!!

O morebitnih bugih pa boš še poročal, ko mi bruder javi kak pa kaj.

Tak da vsem lastnikom Galaxyja priporočam tale rom: http://www.multiupload.com/4JLU4QHUV7

1. Spravite telefon v BOOT. (držite vol down+home+power) dokler se ne prikaže rumen trikotnik
2. Priklopite telefon
3. Odprite ODIN in izberite .tar ROM pri PDA postavki.
4. Klik na Start in voila. Slabe 3 min. in je že flešan. Nato je priporočljivo naret Hard Reset in to je to.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Nekaj mi reči.... jaz imam I9000XXJPM.

A te tri točke ki si jih napisal so vse kar je treba narediti (zelo malo v primerjavi s postopkom flashanja ki je bil višje opisan čez skoraj pol strani).
Ko sflashaš telefon, a je treba pol vse aplikacije na novo inštalirat gor al ostanejo?
Kako naredit hard reset?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Vse sem zgoraj opisal, kar je potrebno pri flešanju.

VSE se pobriše! Hard reset narediš v nastavitvah - zasebnost (privacy) - ponastavi na tov. nastavitve.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Citat:
Uporabnik gpirman23 pravi:
smile-1.gif

Lp, Gašper

Vzami Galaxy-a. Jaz sem prešel iz Desierja na Galaxy S. Galaxy ima boljši in večji zaslon, boljšo baterijo in boljšo kamero. Slabosti pa da ni tako kompaktno narejen kot Desire in da je software bolj povšrno narejen. Software na galaxya pa naložiš čisto preprosto. Je pomoje za Desierja bolj kompliciran postopek.
Se bolj ali manj strinjam z vsem razen zadnjim stavkom...ne vem kaj je tako kompliciranega pri nalaganju sw na desire, sej samo parkrat next klikneš
smirk-1.gif

No jaz, če bi sedaj kupoval bi pa definitivno vzel še 1x desire, ker nisem imel od dneva nakupa čist nobenega problema ne z lagom, ne z gps, telefon mi veliko lepše sede v roko, ima led lučko
tongue-1.gif
in kar mi je še skoraj najbolj všeč, ima neprimerno večjo skupnost na xda-dev kot samsung.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Pa saj če preko Kiesa vse to narediš, (še prej zaženeš patcher in izbereš XEU) je isto, a ne, ker men laufa BP, in tudi preko Kiesa ni bilo nobeni problemov...

JPY.JPG

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Sem imel Desire in moram rečt, da sem bil prav vesel ko sem se ga znebil. Verjetno bom za Galaxya isto rekel čez nekaj časa,
je pa res da ga imam sedaj od vseh tel. najdlje in sem z njim zelo zadovoljen.

Ampak - ne more biti vse všeč vsem...

Hvala bogu, da je temu tako.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
I9000XXJPY leti!!
smile-1.gif

Prvič odprem google maps, ni blo 2 sekundi, ko sem mel pozicijo natančno na 50m oz. še bolj, pa sem v hiši, odprem youtube, sprejmem, ni bla sekunda, ko mam najbol aktualne videje zloadane,še kaka sekunda in je že predvajalo izbranega, tut oklepanje zaslona (slide) je brez kakršnegakoli laga-prvič vidim na galaxyju. Sem izredno presenečen!!

O morebitnih bugih pa boš še poročal, ko mi bruder javi kak pa kaj.

Tak da vsem lastnikom Galaxyja priporočam tale rom: http://www.multiupload.com/4JLU4QHUV7

1. Spravite telefon v BOOT. (držite vol down+home+power) dokler se ne prikaže rumen trikotnik
2. Priklopite telefon
3. Odprite ODIN in izberite .tar ROM pri PDA postavki.
4. Klik na Start in voila. Slabe 3 min. in je že flešan. Nato je priporočljivo naret Hard Reset in to je to.

Jaz sem danes svojega flashal z JPY, uporabil PIT 512, na aparatu je ostalo vse kot bi ga updejtal preko Kiesa, aparat dela kot šus. To da ne uporabiti pit-a pa prvič slišim, na samfirmware je vedno poleg FW-ja napisano kateri PIT naj se uporabi.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Ena zelo čudna stvar se mi je zgodila na JPX in JPY.
Namreč, na JP7 sem normalno prejemal MMSe iz vseh aparatov. Po novem, pa sicer prejmem mms, ampak ko ga hočem odpreti, mi zažene force close in mi zapre aplikacijo.
AMPAK: to se mi zgodi samo, če prejmem MMS iz konkretno - Nokie C5 in še neke slide Nokie. Se pravi iz novejših nokij prejmem MMS ampak ga ne morem odpreti. Npr iz starejših modelov nokij mi normalno odpira, prav tako lahko odprem mms, če ga dobim iz SGSja.
Skratka to me zelo čudi
shocked-1.gif