Samsung I9000 Galaxy S

tistiglih

Pripravnik
11. mar 2009
59
0
6
No super!

Sedaj pa ne morem updatati. Dobim napako MSC.Thunder.FirmwareUpdate.exe je prenehal delovati.

Na pomoč prosim.

Sem že probal trik z regedit (postopek opisan za starejše verzije Kiesa), ampak v verziji 102 mi ne dela.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Kies je zelo nestabilen software in se večrkat sesede med updejtom kot pa dejansko updejta. Potegni ROM iz neta, spletna stran samfirmware.com, imaš vse rome naložene, potegneš program Odin 1.3 in z njim flešaš. Probano že večkrat in nikoli težav, s Kies-om pa sami problemi.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Visi ostali so morali driverje in optimizacijo delat za svoje platforme, kar pa je veliko počasneje in težje, kot pa da imaš že zoptimizirano jedro.

Ti sploh ves kaj pises ? Kake platforme ? Platforma je ista pri obeh (ARM), ima pa Hummingbird mocnejsi GPU in izdelan z 45mm procesom. To je pa vse.

Vse kaj dela, dela in izdaja Google skupaj s svojimi vendorji (v primeru obeh Nexusev HTC in Samsung) in se ne preferira noben.

Napisal sem pa za N1 zato, ker bo se vedno podprt s strani Google-a in ni tukaj Nexus S v nobeni prednosti.

Oba telefona bosta obsolete, ko pridejo na trg dvojedrniki cez nekaj mesecev, Nexus S je le nisa, ki je zapolnila ta cas in oznanila 2.3.

I

Izbrisan uporabnik 474

Hummingbird in Snapdragon imata drugačno strukturo. Snpadragon ima drugačen predpomnilnik in jedro Androida ga s pridom uporablja. Tukaj šepa Samsung, ker tega predpomnilnika ne more uporabljat in mora reševati drugače. Zato so tukaj lagfixi, ki datotečni sistem, ki ga uprablja Samsung in ki je uporabljen kot predpomnilnik, spremenijo v hitrejšega, čeprav to s sabo potegne nekaj slabih stvari.

Googla ne zanima kdo je proizvajalec Nexusa. Oni bodo razvijali android za trenutno aktualnega Nexusa. Normalno, da bodo tržili svoj "brand" - in HTC kot proizvajalec N1 je bil v prednosti. Morda Google res ne preferira neposredno, posredno pa s svojim Nexusom sigurno.

LP
Gargy

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Hummingbird in Snapdragon imata drugačno strukturo. Snpadragon ima drugačen predpomnilnik in jedro Androida ga s pridom uporablja. Tukaj šepa Samsung, ker tega predpomnilnika ne more uporabljat in mora reševati drugače. Zato so tukaj lagfixi, ki datotečni sistem, ki ga uprablja Samsung in ki je uporabljen kot predpomnilnik, spremenijo v hitrejšega, čeprav to s sabo potegne nekaj slabih stvari.

:]]

Lag je posledica Samsungovega storastega filesystema, kaki predpomnilnik procesorja.

I

Izbrisan uporabnik 474

Lag je posledica RFS-a IN prevelikega cacha.

"Scorpion/Snapdragon have faster FPU performance due to a 128 bit SIMD FPU datapath compared to Cortex-A8's 64 bit implementation. Both FPUs process the same SIMD-style instructions, the Scorpion/snapdragon just happens to be able to do twice as much."

Če pogledaš Quadrant rezultate verzije Pro, ki ima razdelane toček po CPU, RAM, Filesystem itd., bi potemptakem moral Snapdragon biti 3x hitrejši od Hummingbirda.

Sicer pa bomo videli, kako se bo android razvijal naprej...

LP
Gargy

danijel84

Zelenc'
8. jul 2009
18
0
1
Dobro vecer!

Zanima me kako bi bilo najlazje prekopirat kontakte (tel. st. caa. 500) iz nokie e52 na Galaxy S?

Hvala vam!

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
probaj preko bluetootha. nekak tak:
1. na obeh vklopiš bluetooth
2. na nokiji v imeniku izbereš vse kontakte
3. kontakte pošlješ preko bluetootha na samsunga

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik danijel84 pravi:
Dobro vecer!

Zanima me kako bi bilo najlazje prekopirat kontakte (tel. st. caa. 500) iz nokie e52 na Galaxy S?

Hvala vam!

Uvoziš kontakte v Microsoft Outlook, jih iz njega izvoziš v datoteko. Datoteko daš na telefon, greš v imenik telefona, daš uvoz izvoz, izbereš uvozi iz vcard, izbereš iz katere vcard datoteke zeliš uvoziti in to je to. Mislim da se reče vcard
smile-1.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Ali ni vcard za posamezen kontakt. Potem bi moral 500x uvoziti vcard. (lahko se pa motim).

Jaz sem iz svoje E63 na SGS kontakte prenesel prek outlook-a. Najprej sinhroniziraš nokio z Oulookom, potem pa še SGS.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ne vem točno, kakšna je oznaka ampak vse kontakte shraniš v eno datoteko, končnica pa je .vcf
smile-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Kam ta jajca zakomplicirana shranjujejo slike ali videje ki jih posnames da bi jih dol potegnu iz telefona na PC?

Pa zakaj je telefon zaklenjen z auporabo ce ga priklopis na PC?

Mislim tega ni mel tudi symbian k ga vsi tako pljuvajo.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Kam ta jajca zakomplicirana shranjujejo slike ali videje ki jih posnames da bi jih dol potegnu iz telefona na PC?

Pa zakaj je telefon zaklenjen z auporabo ce ga priklopis na PC?

Mislim tega ni mel tudi symbian k ga vsi tako pljuvajo.

Pod isto mapo, kot jih shranjujejo fotoaparati na karticah: Na sd kartici DCIM (Digital Camera Image). Čist simple.
pozdrav.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Hvala, sploh nisem opazu sem na simbian navajen. Skoda da telefona ne prepozna kot mass storage, da bi ga lahko odpiral v total comanderju, ampak nima veze.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Hvala, sploh nisem opazu sem na simbian navajen. Skoda da telefona ne prepozna kot mass storage, da bi ga lahko odpiral v total comanderju, ampak nima veze.

Tudi to ima, samo ga moraš moutati v notifikacijski vrstici. Imaš pa tudi odlično aplikacijo SwiFTP, kjer do telefona dostopaš preko ftp-ja v Total Commanderju (seveda v wi-fi omrežju)

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Spet je telefon kriv za naše neznanje...
cool-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:

Tudi to ima, samo ga moraš moutati v notifikacijski vrstici.

Kje se to naredi?

Kako nalozim widget za m namiznik, da vidim porabo, kje ga dobim in kako nalozim na telefon?