Samsung I9000 Galaxy S

I

Izbrisan uporabnik 474

Zadnji uradni (!!!) ROM ima oznako XXJPX in je različica 2.2.1 FroYo. Stvar leti neverjetno in ne potrebuje več nobenega lagfixa. Samsung se je tokrat izkazal.

Je paše ena prednost - fantje na XDA so uspeli opraviti prvi port Android 2.3 Gingerbread iz Nexus S na Galaxy S. Rešujejo še neke malenkosti, vendar je stvar že tako daleč, da se lahko flasha Galaxy-ja. Kaj je pri tem zanimivo? To, da ko bo enkrat port narejen do konca, bodo vse nadgradnje, namenjene za Nexus S, delovale tudi na Galaxy S (kar je logično, saj je Nexus S skorajda popolnoma identičen Galaxy-ju). Na koncu to pomeni neodvisnost nadgradenj od Samsunga in nadgradnje direktno s strani Googla.

To lahko pomeni rahlo nazadovanje HTC-ja, saj je zaradi Nexusa Google razvijal kodo v prid HTC-ju, od verzije 2.3 naprej, pa bo Android optimiziran okrog Samsungovega čipovja. Ves potencial Galaxy-ja S še torej prihaja...

LP
Gargy

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Link si dal do najnovejšega 2.3 za Galaxy, jaz pa bi mel 2.2.1 . Sem zaj malo prečekiral zadeve pa je precej za naret, preden je rom gor...

I

Izbrisan uporabnik 474

Potegneš dol ROM XXJPX, ki je že 2.2.1 build. Naložiš z Odinom (čeprav baje tudi Kies najde upgrade, sam nisem probal) in to je to. Lahko še naložiš katerge od themed ROM-ov (Darkys, Doc) in to je to...

Ni neka znansot...

Še link do ROM-a:
XXPJPX
Password: samfirmware.com

LP
Gargy

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
No, če hočeš "prav" naložit, zadeva traja.

Primer za xxjpx v6 slim

Predpogoji:

01. Disable Voodoo if have it installed (create a folder named “disable lagfix” inside the “Voodoo” folder on your internal sdcard and reboot). If you’re coming from sztupy’s kernel, disable all lagfixes.

02. Make sure have the 2e recovery. If you don't have 2e recovery, see FAQ.

03. Make sure you have a backup of your /efs (not mandatory, but highly recommended).

04. Factory reset is NOT required, but is recommended. Wipe cache and dalvik cache if you’re not performing a factory reset.

05. DO NOT apply any outside theme/battery mods. See FAQ point 9 if you want a circle battery mod with this theme.

Inštalacija (Read this very carefully!):

01. Download the ROM (check above) and put it on your internal sdcard.

02. Download clockworkmod recovery from here. You *need* Clockworkmod, this won’t work with stock recovery.

03. Rename the clockworkmod recovery file to “update.zip” and put it on your internal sdcard.

04. If you had Voodoo installed prior to installing this ROM (Eclair or Froyo), make sure you still have the "disable lagfix" folder inside "/sdcard/Voodoo". If you’re coming from sztupy’s kernel, make sure you have disabled all Lagfixes from CWM.

05. Shutdown phone, wait for it to power down, then boot the phone into recovery mode (press volume up, keep it pressed, then press home button, keep it pressed, then press power button, keep it pressed until you see the Galaxy S screen. Release all three buttons when you see it).

06. Select “apply sdcard:update.zip” (use volume rocker to move up and down, and home button to select). Clockworkmod recovery will boot now (you may have to do apply update.zip twice for Clockworkmod to show up).

07. Once in Clockworkmod, select “install zip from sdcard” (use volume rocker to move up and down and the back button to select).

08. Select “choose zip from sdcard” and then select the ROM zip package. Then choose yes.

09. The update will start (will take some 5 minutes) and during the flashing you will see some strange big characters on the screen, don’t worry, that’s normal. After the process finishes, you will be dropped back into Clockworkmod recovery. From there, choose go back, and then reboot phone.

10. The first boot will take some time as the ROM will deodex

11. After the phone boots up, shutdown phone again, and then boot into recovery. The phone will boot DIRECTLY into Clockworkmod. From there, select "advanced ULK features", then "Lagfix options". You can select any of the lagfix schemes (description here). I recommend NO-RFS advanced EXT4 (others are known to have issues and may cause loss of data)

12. You can also enable some/all startup tweaks from the "Tweak options" menu.

Upgrade instructions (from previous versions of THIS ROM only!) (Thanks ragin!)

Always have a backup of your apps/data (Titanium Backup/MyBackup)

01. Download the updated ROM from post No. 2, and put it on your sdcard.

02. Boot into CWM recovery.

03. Choose install zip from sdcard in CWM, and browse to the downloaded zip file, and apply it.

04. Choose reboot phone.

05. If you had any lagfix applied previously, when the phone boots, you will be presented with a menu. Choose "remove new config" in that menu. The phone will reboot. If you didn't have any lagfix applied, the phone will boot straight!
Tak da nisem si mislo, da gre kar na izi, kot si napisal.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
To so kao navodila za nalaganje uradnega XXJPX? Če so potem je to nek kompliciran postope, meni je do zdaj še vsak ROM, ki je prišel direkt od Samsunga uspelo flashati preko odina brez problema. Je pa res priporočljivo odstraniti lagfixe in narediti wipe pred in po flashanju
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Če hočeš namestiti samo firmware, potem samo v Odinu izbereš ustrezne file, daš telefon v download mode, stisneš Star, očakaš par minut in že imaš XXJPX verzijo.

Ti si dal navodila za instalacijo custom ROM-a (themes), ki pa ima neke predpogoje (2e recovrey za instalacijo unsigned programov, Clockwork recovery za instalacijo themed ROM-s in druge boot nastavitve in pa seveda ustrezen firmware).

Voodoo disable je je pogoj le, če si že kdaj nalagal Voodoo lagfix, ki spremeni tip datotečnega sistema. Če ga nisi, potem ti te nastavitve odpadejo, če pa si, pa itak veš, kaj vse je potrebno narediti pri custom ROM-ih.

Recimo pri Darkys 5.6 ROM je Voodoo lagfix po defaultu na disable, ker sta firmwarea XXJPU in XXJPX že v osnovi izjemno hitra in ne potrebujeta lafixa. Tudi sam imam Darkys 5.6 ROM na XXJPU (ki je mimogrede beta) in izklopljen lagfix, pa telefon še vedno laufa v nulo.

LP
Gargy

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ksz

Upam da kdo ne zameri, ampak sem v tem toliko fresh in ker rabim dost hitro morm vprasat, torej.

Tisti widget za porabo monitor ne znam gor dat, nevem preko cesa naj ga dam gor?

Kako odstraniti kar dajes na namizja, kajti dam uredi, pise zbrisi, ampak ne trza. Mislim sploh nevem kako naj bi oznacil kar hocem zbrisat.

Pa full bi potreboval navigacijo ce mi lahko kdo prisepne kaksen link, rabil bi pa seveda slovenijo in paevropo, avstrija,italija, hrvaska potem pa ze vec nerabim, al pa komplet evropo pac. Motonav naj bi bil najboljsi, je treba crackat ali je slucajno free?, Mal razlage prosim, garmina sem imel adriaroute in city navigator.

Zakaj mi pise da je internal memory 5.5 od 5.7GB a nima 8gb internal memory, al 2gb zasede android?

Ali imam najnovejsi android seveda uraden razlicica 2.2, I9000XXJPM, razlicica jedra 2.6.32.9,root@se-s611 #1, stevbilka fradnje FROYO.XFJP5 ce nimam kje se naredi updejt, prek telefona ali prek pcja, kajti tisti KIes mi nekaj serje.

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Ksz

Upam da kdo ne zameri, ampak sem v tem toliko fresh in ker rabim dost hitro morm vprasat, torej.

Tisti widget za porabo monitor ne znam gor dat, nevem preko cesa naj ga dam gor?

Tu ti ne znam pomagat, ne poznam aplikacije

Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:Kako odstraniti kar dajes na namizja, kajti dam uredi, pise zbrisi, ampak ne trza. Mislim sploh nevem kako naj bi oznacil kar hocem zbrisat.

Na widget držiš prst nekaj časa (sekundo ali dve), da ga lahko premikaš, na spodnjem delu desktopa pa se ti pojavi košek in samo zvelčeš widget v košek.
Pozor:ta postopek le odstrani widget iz namizja, ne izbriše pa programa samega. Če ga želiš izbrisati in si potegnil program iz marketa, potem idi v market in w Downloads, nato pa ko boš kliknil tvoj program, ti bo ponudilo Uninstall.
Če progrma nisi instaliral preko Marketa, potem greš Setting --> Applications --> Manage applications

Citat:
Pa full bi potreboval navigacijo ce mi lahko kdo prisepne kaksen link, rabil bi pa seveda slovenijo in paevropo, avstrija,italija, hrvaska potem pa ze vec nerabim, al pa komplet evropo pac. Motonav naj bi bil najboljsi, je treba crackat ali je slucajno free?, Mal razlage prosim, garmina sem imel adriaroute in city navigator.
Motonav, iGo, Navigon... Vse, razen garmina imaš na voljo. kar se tiče Motonav-a - se dobi že crackan file - na kartici samo narediš mapico, zmečeš not karte, POI, 3D itd. naložiš program in stvar že funkcionira.

Citat:
Zakaj mi pise da je internal memory 5.5 od 5.7GB a nima 8gb internal memory, al 2gb zasede android?
Jap, Skoraj 2 GB zasede android in vse pomožne aplikacije - nekaj prostora tudi rezervira tudi za delovanje samega sistema (kot cache) - iz istega razloga imaš tudi 512MB RAM-a, vendar ti ga v task managerju pokaže le okrog 340MB.

Citat:
Ali imam najnovejsi android seveda uraden razlicica 2.2, I9000XXJPM, razlicica jedra 2.6.32.9,root@se-s611 #1, stevbilka fradnje FROYO.XFJP5 ce nimam kje se naredi updejt, prek telefona ali prek pcja, kajti tisti KIes mi nekaj serje.

Ne, zadnja verzija je XXJPX, build 2.2.1¸. Urediš preko programa Odin, če pa imaš telefon še v garanciji, potem pa stvar nesi k prodajalcu. Nisem siguren, če je XXJPM uraden build - namreč RAM2 in Mobitel so nalagali beta različice, samo da so čimprej tržili FroYo. Ampak za JPM res ne dam roke v ogenj ali je ali ni. JPO in JPA sta bila izdana za JPM (torej sta novejša) in to sta bili (po mojem spominu) prvi res stabilni in bug-free verziji FroY-a.

Lp
Gargy

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Hvala. Je v garanciji, koliko casa pa rabijo za upgreade? Ali se zbrise potem navigacija, da vidim ali to naredim prej ali po instalaciji navija?

Ali se da aplikacije iz enega desktopa na druigega dajat od tistih 7ih k jih ima?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
To lahko pomeni rahlo nazadovanje HTC-ja, saj je zaradi Nexusa Google razvijal kodo v prid HTC-ju, od verzije 2.3 naprej, pa bo Android optimiziran okrog Samsungovega čipovja. Ves potencial Galaxy-ja S še torej prihaja...

LP
Gargy
Malo si pozabo na N1 ;]

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Hvala. Je v garanciji, koliko casa pa rabijo za upgreade? Ali se zbrise potem navigacija, da vidim ali to naredim prej ali po instalaciji navija?

Ker sem glih danes delal update iz JPU na JPX - točno 2 min 13 sec.
Kaj se pobriše, pa je odvisno od tistega, ki dela update. Lahko pustiš vse gor na internal memory (čeprav je vseeno potem potrebno narediti install programov, podatki pa ostanejo), ampak jaz raje fomatiram notranji memory in naredim clean install. Je bolj ziher.

Pri Motonav (ali iGo) pa imam direktorij na zunanji SD kartici in ga po updatu kar skopiram v notranji pomnilnik ter naložim program. Simple.

Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:Ali se da aplikacije iz enega desktopa na druigega dajat od tistih 7ih k jih ima?
Če pritisneš na widget in malo držiš, ga lahko premikaš po ekranu. Če ga potisneš čisto do roba, se ti bo premkanilo ozadje na naslednjo. Tam ga samo spustiš kjer ti paše in to je to...

LP
Gargy

I

Izbrisan uporabnik 474

Nexus One (predvidevam, da misliš s tem N1) je HTC-jev telefon, zgrajen okrog procesorja Snapdragon. Vsa optimizacija in razvoj Androida do verzije 2.2 sta bila narejena okrog tega jedra in zato je tudi Nexus One dobil prvi update. HTC je samo pobral že zoptimizirano verzijo, ji dodal Sense in stvar lansiral - zato so v večini primerov HTC-ji zelo odzivni in tudi benchmarki so bili boljši (predvsem po prihodu 2.2 in optimizaciji JIT, kjer je počasnejši Snapdragon dosegal 40+ točk, zmoglivejši Hummingbird pa le 14-16). Visi ostali so morali driverje in optimizacijo delat za svoje platforme, kar pa je veliko počasneje in težje, kot pa da imaš že zoptimizirano jedro.

Nexus S je zgrajen okgrog platforme Galaxy S, razen par sprememb v nekaterih čipih (radio, WiFi, kamera, gumbki). Jedro z pomnilnikom vred ostaja enako in tako bo Google zdaj Androida od verzije 2.3 dalje razvijal in optimiziral okrog Hummingbird čipovja. To pomeni, da bo sedaj HTC moral optimizirat jedro za Snapdragon in dodajat svoj Sense. Kar bo še težje, saj ima Hummingbird močno 3D podporo, medtem ko pri tem Snapdragon zelo šepa.

Ampak počakajmo do prvih komercialnih Gingerbread telefonov (z izjemo Nexus S).

LP
Gargy

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Je paše ena prednost - fantje na XDA so uspeli opraviti prvi port Android 2.3 Gingerbread iz Nexus S na Galaxy S. Rešujejo še neke malenkosti, vendar je stvar že tako daleč, da se lahko flasha Galaxy-ja. Kaj je pri tem zanimivo? To, da ko bo enkrat port narejen do konca, bodo vse nadgradnje, namenjene za Nexus S, delovale tudi na Galaxy S (kar je logično, saj je Nexus S skorajda popolnoma identičen Galaxy-ju). Na koncu to pomeni neodvisnost nadgradenj od Samsunga in nadgradnje direktno s strani Googla.

LP
Gargy
Nedelujoči wifi, gps, zvok in kamera niso ravno malenkosti
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

3D driver bo problematičen, ker ga sam Snapdragon nima oziroma ni vreden pol k***a mlačne vode.

Stvari, ki manjakjo, so vprašanje driverjev (hardware na Galaxy-ju je drugačen od Nexusa in zato potrebuje modificirane driverje), s katerimi se intezivno ukvarjajo in od prvega porta, kjer ni delalo 1000 stvari, se premika vse zelo hitro. In res pravijo, da 2.3 letiiiiiiiiiiiii.

Na koncu vseeno stavim na Galaxy S...

LP
Gargy

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
No, no... meni je isto tako različne procese zapira. V pon. grem na RAM2, pa bomo videli. Je še v garanciji, z nadgradnjami se k sreči še nisem ukvarjal.

Naredili nadgradnjo na 2.2 XXJPP in to naj bi bilo to.
Restore je super uspel tako, da zaenkrat vse ok.

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Zadeva se bo konkretno obrnila.. Galaxy S bo letel vse ostalo Snapdgragon zadevce nebodo vec..

NoviC

Pripravnik
11. jun 2008
278
0
16
V KIES patchu katero oznako moram dati, da mi potegne dol Froyo 2.2.1? za JP7 sem dal VOD... Kaj pa za Froyo 2.2.1? lp