Samsung I9000 Galaxy S

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Kako usposobiš iskalnik satelitov? Meni išče in išče, pa jih ne zazna. A je kakšna podobna fora, kot pri Nokii, kjer je potrebno obkljukati strezniško podprt GPS, da hitreje najde? Teh nastavitev nisem našel.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Si mislil GPS?
Meni deluje v redu, vendar sem v tujini opazil, da potrebuje povezavo do spleta (vsaj nekaj malega). Potem se hitreje izvede. Torej - če ti ne deluje GPS, bi jaz preveril, če je vključen v možnostih, če je omogočena povezava in pustil na odprtem. Naslednjič najde GPS v nekaj sekundah, če se nisi preveč premaknil od prejšnje lokacije.
Je pa res, da sem že bral, da imajo nekateri težave s tem.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ja,GPS mi še ni našel povezave, res pa nisem imel vklopljeno povezavo do spleta. Bom še to poizkusil.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Skoraj zagotovo je to. Ravno ta teden sem šel v Dolomite in sem imel izključen prenos podatkov. In glej zlomka, nikakor se GPS ni vzpostavil. Ko sem v Dolomitih imel nekaj časa, sem zadevo vključil in takoj je delovalo.

picero

Pripravnik
25. jul 2007
67
2
8
M:rokovnik je sedaj z vnosom rocnih nastavitev uspel tudi meni.

Zanima pa me, ce obstaja kaksna boljsa sinhronizacija med Galaxyjem in Outlookom, ker tale sinhronizacija preko Kiesa je totalni polom. Sicer napise, da je nekaj sinhroniziral, ko pa pogledam, pa se podatki sploh niso prenesli. Ali pa jaz kaj narobe delam.

aci2

Zelenc'
11. jan 2009
3
0
1
Kranj SLO
Za boljši gps vtipkaj *#*#1472365#*#* sedaj dobim setalite v dnevni sobi .... max 15s
Upam da sem komu pomagal.
Ne uspem pa nastaviti nastavitve za mms T-2, tako da če kdo ve kaj in kako.... se priporočam.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Tudi za debitel mi še ni uspelo nastavit mms. Ponavadi je bilo dovolj, da sem poslal sms z besedo mms na 1918, zdaj pa to ne pomaga. Sicer napiše, da so se nastavitve shranile in naj ponovno zaženem telefon, ampak vseeno ne gre.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Sem naredil hard reset preko recovery menuja, na novo flashal z zadnjim firmware-om (I9000XXJPK) in po nadgradnji še enkrat naredil reset in format memory carda, tako da je zbrisalo ostanke vse predhodne nesnage. Sedaj tudi ne bom nalagal ne vem koliko brezveznih aplikacij, ki jih 95% niti nisem uporabljal.
Ampak telefon pa sedaj dela tako kot bi moral od vsega začetka, mail aplikacija je končno odzivna pa tudi vse ostalo deluje občutno hitreje.

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Včeraj sem se nekaj časa v Mobitelovem centru igral z Galaxyem. Super ekran, super vse ampak štekal je pa kot p××××××...Sem ga potem resetiral da je bilo malo boljše, bil je pa SW 2.1 tako da upam da 2.2 popravi zdajšnje napake pa ga mogoče celo vzamem.

Naložiš gor JM8, leti ko raketa brez laga...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
JM8? Zadnja verzija je XXJPK
smile-1.gif
Froyo oz. Android 2.2. ...

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik aci2 pravi:
Za boljši gps vtipkaj *#*#1472365#*#* sedaj dobim setalite v dnevni sobi .... max 15s
Upam da sem komu pomagal.
Ne uspem pa nastaviti nastavitve za mms T-2, tako da če kdo ve kaj in kako.... se priporočam.
Na Desire Froyo 2.2 imam take nastavitve in mi vse dela (sem naredil dva profila APN):
1.
Name - t2
APN - internet.t-2.net
APN Type: default
vse ostalo: not set

2.
Name - t2 mms
APN - mms.t-2.net
Server: www.mms.t-2.net
MMSC: http://www.mms.t-2.net:8002
MMS Proxy: 172.20.18.137
MMS Port: 8080
APN Type: mms

Ne pozabi shraniti APNjev - Menu/Save

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik Jest pravi:
JM8? Zadnja verzija je XXJPK
smile-1.gif
Froyo oz. Android 2.2. ...

JM8 je zadnja 2.1 verzija, ki so jo spilili do konca. Ker je Samsung izdal open source verzijo kernlea, najboljši lag-fixi delajo preko pretvorbe osnovnega datotečnega (počasnega) sistema RFS v druge (EXT2,4, NILFS2), medtem ko so prvi fix-i delovali na ustvarjanju medpomnilnika.

2.2 (torej XXJPK) ni final release. Ima še nekaj bug-ov, vendar je za everyday useja čisto dovolj. So pa totalno zjebali memory management, ne obstaja kernel-based lag-fix (2.2 še vedno uporablja RFS, zakaj, je verjetno znano samo Samsungu). Meni je prva dva dni laufal super zadovoljivo, 4. dan pa se je že pojavilo toliko lag-a, da sem šel nazaj na JM8. Poleg tega je customization veliko bolj razvit še za 2.1. Poleg tega pa je JIT optimizacija v podnu (kar je posledica tega, da je core androida pisan za snapdragon procesor in ne za hummingbird).

2.2 ne ponuja toliko prednosti, da bi se mi splačalo rinit na beto. Za sprobat par dni je, za everyday use (vsaj za mene pa še ni).

LP
Gargy

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Kje bi se dalo na hitro preizkusiti ta Samsung? Bil v Mobitelovem centru v City Parku pa pravijo, da ga nimajo. Tam kjer so razstavljeni pa ga tudi ni. Kdo ve?

Lp

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Citat:
Uporabnik Aki1 pravi:
Kje bi se dalo na hitro preizkusiti ta Samsung? Bil v Mobitelovem centru v City Parku pa pravijo, da ga nimajo. Tam kjer so razstavljeni pa ga tudi ni. Kdo ve?

Lp
Čudno to. Zaradi Mini-ja, bi ga mogli imeti vsi mobitelovi centri.