Samsung I9000 Galaxy S

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Vsi telefoni imajo lag, še nisem srečal da bi bil kdo čist brez, mogoče iphone, kateri je pa spet svoja zgodba. Kot si undefined povedal z pravo uporabo in z določenimi fixi se ga da zelo zmanjšat.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
noben ne govori kako je Desire oh in sploh aparat, ampak sem želel opisati izkušnjo s konkurenčnim aparatom. Vsak ima svoje muhe. Moj telefon je mi je laagnil recimo ene 3×, to je bilo prve dni ko sem ga dobil in sem se poigraval s stvarmi...zdaj kakšnih zakasnitev ne opazim, aparat napram 2.1 SW-ju deluje še malenkost hitreje kot prej, pa že prej je šlo vse skupaj zelo hitro. Za Galaxya tudi vem da je izredno hiter in po benchmarkih prehiti Desierja in težave, ki se pri njem pojavljajo niso zaradi podhranjene strojne opreme ampak zaradi kot kaže slabo zastavljenega softwara s strani Samsunga ne Googla. Vsak telefon ima napake in je brez veze da gledamo s tega stališče...kar se baterije tiče tudi pri mojemu ni nič drugače, pač vsa šara ki je notri nametana popije kar nekaj mA, tako da se aparat v enem dnevu izprazni, ga pa seveda ne gledam ampak se dejansko uporablja veliko stvari, GPS, WLAN, HSDPA, glasba, kamera...če ga pa samo gledam lahko drži pa 4 dni
smile-1.gif

Galaxy je, če pogledamo vse skupaj, super aparat ampak ima tako kot vsi ostali svoje hibe...mene te motijo, ker je ravno slab na tistem področju, kjer sem jaz "močen" če razumete... zato se tudi nisem odločil za prehod...če pa takšnega aparata še ne bi imel pa bi dobro premislil katerega bi vzel. Samsung bi mi bil mamljiv zaradi zaslon, desire zaradi občutka robustnosti itd... Vsak preceni kaj rabi, jaz rabim LED lučko poleg kamere ker se velikokrat kaj slika po temi itd...samsung žal tega nima in zato pri meni odpade...vsak ima pač svoje zahteve. Kdor ve da ne uporablja toliko kamere itd. mu vsekakor priporočam Samsunga.

Nazadnje urejeno:

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Lepo si napisal ja..

Mnogi proizvajalci (tudi Samsung in HTC) se ne zavedajo kako pomembna je konsistentna uporabniška izkušnja. Tega se izgleda res Apple (zaenkrat) še najbol zaveda.. Samsung mora v kostumizacijo in svoje dodatke vložiti še veliko "stiskanja hroščev" in optimizacije. Stvari bo v prihodnje potrebno dlje časa piliti preden zadevo izdajo, ker ko enkrat dobiš slab sloves zaradi npr. laganja.. gre to težko stran.

Pa še ena stvar.. Samsungov menu mi deluje bolje kakor tisto od HTCja (govorim za premikanje ikon levo desno, kakor pri iPhonu.. in ne List scroll kakor HTC). Edino kar je ultra grdo so obrobe ikon v meniju.. Zakaj so mogli to delat mi ni jasno. Sicer je stvar res relativna ampak tak velikan kot samsung bi pa lahko malo več dal na izgled.

Glede LED lučke se strinjam.. Sam sem primarno BlackBerry uporabnik in kot tak na vseh aparatih samo gledam kdaj bo začelo kaj utripati
smile-1.gif
Za Galaxy S obstaja programček (mislim, da je bil tudi tu objavljen), ki v primeru sms / mail na ekranu prikaže rdečo lučko,.. Meni je bila zadeva všeč in uporabna..

Sedaj pa ko vidim da si govoril o flešu, pa niti ne bom popravljal in samo povedal, da so pač kiksnili.. Bi blo fino da bi imela kamera tudi fleš ja ..:)

*Tisto kar sem zgoraj opisoval je pa za notifikacijsko led lučko.

Nazadnje urejeno:

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Se z obema stinjam in ja vsak se odloč za tisti aparat kateri mu najbolj paše po delovanju in nimam nič proti če se govori kakšne minuse ima galaxy, ker se zavedam, da jih ima, tako kot jih ima vsak. Oba telefona sta odlična in noben od teh ni polizdelek. Ko na koncu povzameš potencialni kupec ne bo zgrešil ne z galaxy ne z desire.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Kaj se uporabniske izkusnje tice, mi jo je zelo polepsal home replacement LauncherPRO. Zadevo bi morali namestit serijsko na vsak Android telefon. Pomikanje po homescreenih leti, 3D app drawer je odzivnejsi, prav tako je zelo konfigurabilen.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
@undefined: ja o Flešu sem govoril hehe, sm najbrž malo smotano in nerazumlivo napisal celo zadevo
smile-1.gif
res da ne utripa v nedogled, ampak nekaj minut pa že kar je meni čisto dovolj

Mogoče je pomikaknje po meniju pri Galaxyu res boljše narejeno, ampak spet, meni osebno je vseeno, se navadim vsega. Ne kompliciram kar se tiče menijev, edino kar zahtevam od telefona je, če sem že dal toliko denarja zanj, naj tudi tej vsoti primerno deluje
smile-1.gif
v takem primeru pa ni važno ali je Samsung, HTC ali pa Sagem...vsak bo delal obupno

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Za update na 2.2 ga bo treba nest na servis ? Torej ga ni mozno nadgradit OTA kot npr. N1 ali Desire ?

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
bo terba malo počakat, da bo na urani stran nadgradnja pa se bo vidlo ali bo šlo preko Kiesa
konec meseca bo že verjetno kaj znano

picero

Pripravnik
25. jul 2007
67
2
8
Oj, danes koncno docakal svojega S.
smile-1.gif

Vgrajena programska oprema: 2.2,
razlicica osnovno pasovne... : I9000XXJPH
razlicica jedra: 2.6.32.9
stevilka gradnje: FROYO.XFJP3

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
picero, povej kako se obnaša ? Ti vse deluje? Predvsem me zanima kako je z lagom , če imaš telefon prižgan več dni?

Malo poročaj kako si zadovoljen.

picero

Pripravnik
25. jul 2007
67
2
8
Ker nisem uporabljal 2.1 ne vem, kako deluje napram prejsnji razlicici. Laga zaenkrat ne opazim, telefon pa deluje (za moje pojme) kar hitro. Trenutno se pa ukvarjam s tem, kako prenesti kontakte iz M:rokovnika v telefon.
wink-1.gif
Ima kdo morda kaksen nasvet?

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Na Ram2 ti že naredijo nadgradnjo. Berem po forumih baje da ti dajo različico JP3, katera je baje bugasta na kubik in se folk na veliko pritožuje. Tisto verzijo katero ima pa Picero pa naj bi bila dobra. Res jih ne razumem zakaj dajejo slabšo verzijo gor. Kakšna info, da bodo kaj popravli? Za Simobilovce je pa potrebno počakati še kakšen teden, da bo dokončno prilagojen, mobitelovci pa bojda dobijo JP3

Sokol92

Pripravnik
3. sep 2007
46
0
6
Pozdravljeni!
Ali lahko kontakte direktno iz telefona kopiraš v googlove stike in kako. Kajti meni ne rata z ničemer.

Hvala za odgovore in lep pozdrav.