Samsung Galaxy Spica-simobil

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
OldSkul: nekaj sem slišal, da tale GSM kuri podatke, nonstop kao povezan? Kako bi nek uporabnik izključil to, da ne bi bilo šoka konec meseca in katero GSM navigacijo uporabljaš?

10x
smile-1.gif

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Ja, kuri podatke in je tudi narejen tako da jih. To preprečiš s programom APNdroid. Uporabljam navigacijo iGO.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Točno ta program se nuca ja. Navigacije pa še nisem sprobal, pa tudi ne vem kako bi mi koristila, ko pa mal tavelki navigon za v avto.

B81

22. jul 2007
37.659
10.950
113
Si ti siguren, da imaš odklenjen telefon? si probal s kero drugo kartico?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
če je telefon nabavljen v prosti prodaji ...

a boste rekli, da ste ga že tud uradno nadgradili?

sicer mi ga program NPS prepozna, lahko tudi Phonebook shranim na računalo, to je pa več ali manj vse kar lahko naredim. aja, pa šarim po kartici, samo uradna nadgradnja mi ne uspe ... bom pa zdaj, ko imam nov NPS program, še enkrat poskusil z Odinom, ker nazadnje je delal in delal in delal, pa nič naredil ...
redface-1.gif
mogoče bo zdaj šlo ...

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
če je telefon nabavljen v prosti prodaji ...

a boste rekli, da ste ga že tud uradno nadgradili?

sicer mi ga program NPS prepozna, lahko tudi Phonebook shranim na računalo, to je pa več ali manj vse kar lahko naredim. aja, pa šarim po kartici, samo uradna nadgradnja mi ne uspe ... bom pa zdaj, ko imam nov NPS program, še enkrat poskusil z Odinom, ker nazadnje je delal in delal in delal, pa nič naredil ...
redface-1.gif
mogoče bo zdaj šlo ...

Naj me sedaj kdo popravi če se motim...
Imeti odklenjen telefon na vsa omrežja in pa imeti rootan telefon, sta dve različni zadevi.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
torej - če prav razumem - če hočeš upgrade narediti "by doma spackano" moraš imeti rootan telefon.

če pa narediš uradni upgrade, pa je potrebno imeti samo odklenjen telefon na vsa omrežja? (ampak to očitno še ne funkcionira ... vsaj pri nas ne ...)

bom glede uradnega updatea telefona še enkrat na samsung pisal ...
redface-1.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
pa kakšni driverji in rootan telefon.
Sej sm napisal vse kar je treba naredit. Simpl je res.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
torej - če prav razumem - če hočeš upgrade narediti "by doma spackano" moraš imeti rootan telefon.

če pa narediš uradni upgrade, pa je potrebno imeti samo odklenjen telefon na vsa omrežja? (ampak to očitno še ne funkcionira ... vsaj pri nas ne ...)

bom glede uradnega updatea telefona še enkrat na samsung pisal ...
redface-1.gif

Kolker jaz vem, moreš za domačo packarijo imeti rootan telefon. Kako se to naredi imaš vodiče na netu (gre garancija).
Za uradni update pa lahko imaš tudi zaklenjen telefon na omrežje, pa bi moralo iti skozi.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
čaki, zdej pa res ne vem - en pravi rootan ja, en pravi rootan ne.

a mi lahko nekdo pove, kako se ti driverji lahko še nekako drugače inštalirajo? ker očitno nekaj ne štima pri meni ...
tongue-1.gif

samo CD not, instal drivers, al kaj? al lahko ta zadnji NPS, ki ga je nekdo prilimal na tablo inštaliram in se bodo driverji sami zraven inštaliral?

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Če more biti rootan ali ne, naj odgovori kdo drugi, ki se na to bol spozna.

Kar se pa tiče tistega linka za novi NPS, ki sem ga prilimal, pa v navodilih piše da:
- Če si imel kdaj že nameščen katerikoli NPS, ga deinštaliraj
- Idi pod dodaj / odstrani in zbriši vse samsung driverje, ki so inštalirani (jih je kar nekaj)
- v Win 7 Nastavi inštalacijo v kompatibility mode za Win Vista
- zaženi inštalacijo kot admionistrator.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Ups... Sem šel še enkrat čekirati navodila, sta pa alineja 3 in 4 nujni le za verzije pod 1.5.
Svetujejo pa izklop požarnega zidi in antivirusa.
Alineja 1 in 2 pa ostajata.

Nazadnje urejeno:

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Meni je šla na mobitelovi spici nadgradnja na 2.1 po zgoraj omenjeni metodi brez problemov! Edino, vse se je zgodilo tako hitro ( cca. 2 minuti ) da najprej nisem bil siguren, če je že končalo in sploh nisem upal izklopit spice
smile-1.gif

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Evo, pa dajmo - nadgradnja na 2.1 update 1
NA LASTNO ODGOVORNOST

Najprej si z internetne strani : http://samsung-firmware.webs.com/WEBPROTECT-samsungandroidi5700.htm potegni dol sledeče datoteke.
1. http://www.multiupload.com/6A20NI9CQX ( to je 2.1 )
2. http://www.mediafire.com/?gnzzbkix0nd ( flash program )
3. http://www.megaupload.com/?d=4J8MA3SF ( ops datoteka za spico )

Potem razpakiraj 1 datoteko v en direktorij ( rcm. spica ) in boš dobil 4 fajle z končnico .tar .
Nato razpakiraj drugo datoteko v direktorij rcm flash in boš dobil flash program ODIN
Tretjo datoteko razpakiraj v prejšnji direktorij ( flash )

Nato zaženi ODIN flash program in dodaj datoteke v polja.
1. OPS ( tisto iz tretje točke! )
2. v Boot, phone, pda, csc pa tar datoteke ki imajo te zloge v imenu datoteke ( rcm. v boot daš datoteko ki ima not bootloader, v phone pa datoteko ki ima not phone, in tak še ostali dve ).

Sedaj pa lepo pusti program laufat in izklopi telefon in vzami ven SD in sim kartico.
Ko je telefon izklopljen stisni zaporedoma ( v tem vrstnem redu in NE spusti tipk dokler se ne pojavi ena čudna slika na ekranu ( to je zlo hitro cca. 1-2 sekundi )
STISNI:
1. volume down
2. vklop telefona
3. kamera ( na desni strani telefona )
Pojavi se ti slika kao neki dowload mode ( če se ti sedaj telefon normalno boota si naredil nekaj narobe - še poskusi ponovno )
Sedaj priklopi telefon na računalnik z usb kablom in računalnik ga mora najti ( kao neki modem ... ).
Če je blo vse ok se ti v flash programu odin v levem zgornjem okencu Com port maping pojavi nek Com...!
Sedaj pa samo stisni "start" v flash programu in počakaj da se zadeva sama od sebe naredi.
Na koncu ko je flash končan ga ne izklopi iz kabla ampak ga vklopi na kablu ( odklep z tipko na desni strani in poteg s prstom po zaslonu )

Evo, mora delat!!