SAMSUNG Galaxy S6

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
A USB ključ imaš še vedno 512MB? Saj gre en kup wordov gor??

USB ključ leta 2015
shocked-1.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Boš pa v oblak ali na domač NAS stremal. Sej bodo v nekaj letih operaterji odprli pipco in ne bo 15 GB višek ponudbe.

Bojo odprli pipicio ja, EU in članice pa se še vedno ne bodo uskladili s cenami za roaming, potem pa te bo poslušanje glasbe med vožnjo na dopust stalo mesečne plače, poslušanje glasbe med nekaj dnevnim lenarjenjem na plaži pa letne
smile-1.gif
Oblak FTW!

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz...ne pozabit, da ob nakupu dobiš 110GB v oblaku, tako da tudi sam ne vidim potreb po SD. 32GB je polna kapa, več nisem še nikoli rabil ker vedno vse syncam v cloud. spominske kartice so preteklost. Pa imam v telefonu opcijo, da jo vstavim ampak zakaj že? sicer pa vsak ima svoje potrebe, definitivno pa to ni prblem.

Mi je pa osebnoi tale s6 p mnoghih letih končno spet všeč. Končno premium izdelava in bojda očiščen TW. Sploh edge je zelo fina zadeva videt
smile-1.gif
Skratka pohvaljen Samsung. Kakorkoli obrnete, je trenutno med vsemi konkurenti pokazal največji korak naprej v evoluciji mobilnikov.

I

Izbrisan uporabnik 474

Ker nekateri pogosto pogeldamo še malo izven te naše kokoške in ne prečepimo vse dneve v dosegu WiFi omrežij, so oblačne storitve bolj kot ne utopija. In ja, še vedno s seboj poleg prenosnika vlačim tak USB ključek (na ključih od avta) in imam SD kartico tako v telefonu kot v tablici. Brez tega niti ne pomislim, da bi prečkal mejo. resda obstajajo ugodne naročnine v tujini, ampak moraš bit rezident. Predplačniške pa niso več tako ugodne.
Mi amo (na srečo ali žalost) razvajeni od open WiFi spotov (vem da sem na redko katerem letališču našel open WiFi, spomnim se edino Brnika). EU trg je pač specifičen, ker je veliko malih državic (globalno gledano) in tile Korječki in ZDA ne razmišljajo v tej smeri. Seveda je za njih oblak rešitev, ko pa jih 80% ne prestopi meje lastne države...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

5 minut 4k filmčka pokuri 1 GB. A USB ključ imaš še vedno 512MB? Saj gre en kup wordov gor??

Povej ti meni majster, kaj boš s 4k ali 10k ali 100k filmčkom na 5" ekranu? Ne mi rečt da to nalagaš in neizmerno uživaš ob gledanju filmov in spotov na tem par cm velikem ekrančku, koga imaš za bedaka?
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Gargy legenda, spoštujem vse vas ki vam je SD kartica božanstvo ampak daj mi/nam povedat, kaj hočeš povedat s to "tujino", romingom, oblakom in SD kartico? Ne vidim povezave? Predvidevam da hodiš v tujino delat ali pa potovat? Torej kaj ti bo SD kartica v tujini da ne boš mogel "izkoristit" staffa ki ga imaš na oblaku? A hodiš v tujino gledat 4K filmčke na 5" display ali hodiš delat tja dnar in potovat? Razumem da se fiksno odločiš da nekaj mora bit in konec ampak sprašujem te po dejanski uporabnosti? Kaj hočeš na telefon gor naložit da boš napolnil 32GB in da res potrebuješ? Lp

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Samo ne vem, kaj nobenega ne moti resolucija 1440 x 2560? Za to rabiš full bolj zmogljiv GPU, samo za to da računa vse te pixle. Od tega jih pa itak večina vsaj 50% teh pixlov sploh ne vidi, ker povprečno človeško oko ne loči več kot 300 ppi. 300 dpi je na primer standard v digitalnem tisku.

Vso to računsko moč bi lahko bolj koristno uporabili v aplikacijah.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ma saj nihče ne gleda tega 4K sranja, to je pač večinoma izgovor v smislu zakaj je koristno imeti avtomobil z 600KW, dejansko pa jih ne naših cestah itak ne moreš izkoristit
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ne vem zakaj naj bi bil oblak utopija če gre ves IT v tej smeri...kar se tiče tujine..ja pišuka ne štekam res ne...meni ko telefon javi, da imam 75% zasedenega prostora pač ob priliki posyncam celotno galerijo (če slučajno že ni avtomatično) in potrebne dokumente in spraznem zadevo. Res enostavno, na dosegu roke imam pa tako galerijo (o galeriji največ govorim kajti le ta ti v 99% zasede največ prostora) na dosegu roke iz katerega koli računlanika ali telefona. Slike recimo si avtomatično sycma na flickr, kjer imaš 1Tb for free v cloudu..ne vem no ampak vsak telefon do sedaj sem imel spominsko režo in še nikoli je nisem uporabil.(no na iphonu je nisem imel). Res pa da ne gledam serij na telefonu (ali pa doma) ampak imam za na letališče raje papirnato knjigo, če je že tako. Ampak dobro vsak ima svoje zahteve ampak sem pa prepričan, da za 99% folka, odstotnost spominske kartice ne more biti deal braker. Seveda ob predizpostavki da iskoristiš cloud storitve, ki so ti na voljo (brezplačno - kot že omenjeno ob S6 dobiš 110Gb prostora). Ni lepšega kot da imaš vse dokumente avtomatično syncane tako v pisarni, doma, na prenosniku in telefonu. Kakšna SD kartica
rolleyes-1.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ma saj nihče ne gleda tega 4K sranja, to je pač večinoma izgovor v smislu zakaj je koristno imeti avtomobil z 600KW, dejansko pa jih ne naših cestah itak ne moreš izkoristit
smile-1.gif

No pa naj jo jaz izpostavim, ko sem menjal S2 za Note 3 sem iz starega telefona enostavno izvlekel kartico, jo vtaknil v novega in voila, je bilo hitreje syncanih 60GB glasbe, podcastov, slik in videov kot pa imenik in koledar, ki sta se počasi syncala prek oblaka
grims-1.gif

Drugače pa 4K res ne snemam, 1080p@60FPS pa, in tudi ta zahteva velik kos spomina
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ja saj pravim, tukaj vidim uporabnost, če rikne telefon ali pa če ga menjaš ampak tisti kateri ne menjava na pol leta s tem nima težave
smile-1.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ja saj pravim, tukaj vidim uporabnost, če rikne telefon ali pa če ga menjaš ampak tisti kateri ne menjava na pol leta s tem nima težave
smile-1.gif

No jaz zdaj menjavam ko se stari pokvari tako da bom Note 3 nehal uporabljat ali teden po poteku garancije ali pa 2020, bomo videli :D

A glede na to, da mi je že stari S2 nadomestil telefon, fotoaparat, navigacijo in ipoda mi veliko spomina še vedno pride prav. Če pa je ta še dosti cenejši ali bolj zanesljiv kot alternative, no potem pa še toliko bolje
smile-1.gif

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif

Pred leti se je enako za HD (720p) govorilo. Kaj bomo s tem sranjem, saj noben nebo gledal v taki ločljivosti. Pa mi ne reči, da za kaki šport ne preklopiš na HD kanal. Potem, ko smo kupovali TV, ko je bil Full HD (1080p) še bolj na začetku, spet enako. Kaj bomo s tem sranjem, HD je že višek in smo kupili 32'' 720p. A zdaj je pa 5TV z 1080p v hiši bi pa vsi gledali 1080p filme.
Tako da ne ga srat, kaj bomo s 2k/4kHD.
Povezava na net je 50MB, torej vleče dol 6Mbit. Za 1080p gre hitro. Kabelski operater ima že 100MB linijo pripravljeno pri nas. Ampak, dokler nebo konkurenca sposobna 50MB ponudit, se jim za povišek ne mudi.
Saj ko bo apple spet nekaj skopiral, bo množica mastrubirala na to, pa bo postalo standart.
evil.gif

Glede brezžičnega polnjenja. Ga imam na Nexus 5, pa ga še v resnici nisem uporabil. Pljuvanje preko njega, ker ga pač eni ne uporabljamo, pa se mi zdi butasto. Drugje je že precej razširjen. Npr. v Starbucks imajo polnilce v mizah vgrajene, Ikea bo začela v pohištvo vgrajevat,itd.
Spet, če bi apple to skopiral, pa bi spet postalo sveto in bi v testih pisalo (10/10 - brez njega mi živeti ni).
bonk.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Tudi tebe ne razumem kaj mi hočeš povedat? Vse kar sem napisal in kar je res da je ogled in hramba 4K filmov in videov na 5" telefonov neumnost in neuporabna stvar. Logično da je 4K in FULL HD vrhunska zadeva (vedno bila, tudi ko je ven prišlo) na TV-ju ampak ne pozabimo, tam je vsaj 40-60" display... dajte se že naučit brat in potem replicirajte
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Ce nekdo ne snema video nonstop, jaz res ne vidim razloga zakaj kdo rabi vec kot 32gb na telefonu. Jaz bi rekel da je to stvar osebne neorganizacije. Kdo rabi pri sebi v vsakem trenutku 100gb podatkov? Se 1% uporabnikov pomojem ne in taki pac to ne kupijo. Simple.
Jaz imam pri sebi ene 300 mp3 in aktualne slike. Vse ostalo je pospravljeno v oblaku. Slik od 1995 dalje res ne rabim pri sebi.
Zadnji telefon z sd sem imel v zacetku 2012. Vceraj sem v predalu nasel eno micro sd. Malo me je nostalgija zgrabila.
Zdaj imam spet tel z sd vhodom, pa mislim da bo za vedno ostal prazen

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Še komentar glede S6 in edge...

Edge je sicer fajn za rokovanje, ampak ene pametne dodane vrednosti pa sam ne vidim, niti je niso predstavili na umpacked eventu. Mogoče so to naredili samo zato, ker to lahko... Če bi izbiral bi izbral navaden S6, pa verjetno tudi tega ne...

Completly new design so poudarjali. Nov kje že? Še bolj kopiranje appla, vgrajena baterija, brez SD reže, spodnja stran s konektorjem, Samsung pay... Najbolj izpod pasa pa je bila direktna primerjava s samim iPhone 6 Plus pri slikah in videih. Pač na tem nivoju se samsung do sedaj tega ni posluževal... In če bi recimo gledal te slike na applovem eventu, bi verjetno lahko samo napise zamenjal
evil.gif