Mene zanima kako bo to polnjenje vplivalo na baterijo po recimo enem letu uporabe?
Kar se pa Samsung Pay tiče pa vse skupaj ne bo uspelo, ker ni predstavitve, ni konkretnosti, samo neka teorija. Za uporabnike to ni privlačno, če jim vržeš neko funkcijo na telefon, rečeš kdaj približno bo vklopljena in potem to vklopiš kar tako, enkrat. Apple je kar se tega naredil pravo kampanjo že pri predstavitvi iPhona, pokazali so kako deluje (ne samo z nekim video posnetkom, povedali so točno kje boš to lahko uporabljal, pokazali, da je uporaba hitrejša od navadne metode, da je varna). Samsung je vse to opustil in samo navrgel kaj to BO in ne kaj to je. Tu je lahko sama tehnologija še kako konkurenta Apple Pay pa uspeh verjetno ne bo dober zaradi (ne)predstavitve uporabnikom. Vse tisto kar sem prej navedel je pri Applu natančno premišljeno, ker kljub temu, da Apple podpira veliko več terminalov recimo, so najbolj pogosti videoposnetki uporabe ravno na tistih terminalih, ki so bili oglaševani, kot je McDonalds na primer. Taka mala bedarija, ki lahko toliko prinese k skupnemu uspehu nove tehnologije. Zdaj pri predstavitvi Apple Watch bo sigurno ogromen del namenjen Apple Pay in Apple Pay z uro!
Ima pa ta tehnologija še eno pomankljivost. Zgleda, da se (tudi pri Applu) širi prepočasi. Treba je zadevo uvest vsepovsod dokler je vroča, da se uporabniki na njo navadijo in si jo prisvojijo. Če bojo to v Evropo in Azijo vlekli čez 3 leta bo po mojem prepozno. Apple ima menda sicer kar konkretne načrte za to, da se zadeva uvede v Evropo kar se da hitro.
Bomo videli, res si zelim, da obema ta storitev uspe!