Samsung Galaxy S5 rumors

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Jap, meni ga v Kiesu že najde, če pa dam v sistemu telefona da mi preveri še so kakšne posodobitve pa mi napiše da imam že nameščeno zadnjo verzijo tako da verjetno ima Primus to težavo
smile-1.gif
Jaz verjetno še zaenkrat ne bom posodobil, mi ta 4.4.2 predobro deluje in popolnoma brez bugov....

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Jap, meni ga v Kiesu že najde, če pa dam v sistemu telefona da mi preveri še so kakšne posodobitve pa mi napiše da imam že nameščeno zadnjo verzijo tako da verjetno ima Primus to težavo
smile-1.gif
Jaz verjetno še zaenkrat ne bom posodobil, mi ta 4.4.2 predobro deluje in popolnoma brez bugov....

Imaš prav!
Sicer je pa pri meni enako, S5 na 4.4.2 deluje odlično (končno GSM, za katerega me prav nič ne mika, da bi ga zamenjal!), bolje kot katerikoli Android do sedaj. Na 5ko (če bo z njo na S5 res vse OK) pa ga bom posodobil le preko OTA!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Mislim da OTA posodobitve za nov lolipop ne bo saj gre za celoten nov OS, ne gre samo zato, da bodo preko OTA poslali nek fix in ga doštuklali! Sicer pa osebno tudi če imam možnost OTA in KIES posodobitve se mi zdi da je boljše če ga preko KIES-a posodobim kajti se mi zdi da preko OTA ti samo dogradi OS, če ga pa daš preko KIES-a pa mislim da ti ga celotnega na novo gor naloži... ne pa me za besedo vzet...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Kdo je trdil da ni mogoča, takrat ko si ti hotel (v tistem momentu) updatat je bila mogoča SAMO preko KIES, očitno so naknadno omogočili tudi preko OTA. Velikokrat se pa zgodi pri Samsungu da so določene verzije FW nadgradljive samo preko KIES-a, niso vse mogoče preko OTA. Skratka še vedno je boljše preko KIES-a celoten sistem nadgradit. OTA je bolj primeren za nekaj 10MB velike popravke ne pa za nekaj GB velik sistem.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Mislim da OTA posodobitve za nov lolipop ne bo saj gre za celoten nov OS, ne gre samo zato, da bodo preko OTA poslali nek fix in ga doštuklali! ...

To si ti napisal!
In BTW, doslej sem še vse nadgradnje na vseh telefonih in tablicah naredil preko OTA, brez problemov. Tokrat gre za 1GB podatkov in ne za nekaj GB.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Mislim da OTA posodobitve za nov lolipop ne bo saj gre za celoten nov OS, ne gre samo zato, da bodo preko OTA poslali nek fix in ga doštuklali! ...

To si ti napisal!
In BTW, doslej sem še vse nadgradnje na vseh telefonih in tablicah naredil preko OTA, brez problemov. Tokrat gre za 1GB podatkov in ne za nekaj GB.

Glej ne bodi aroganten ker iz samega sebe delaš idiota, ne iz mene. Napisal sem ti da MISLIM da za Lolipopa ne bo OTA prehoda iz KitKata-a kar se dostkrat zgodi, nisem pa napisal da ga ne bo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Pa še nekaj, nihče ti ni rekel da preko OTA ni vredu, jaz sem ti pač rekel da je boljše naložit vse na novo preko KIES-a in če imaš možnost narediti tako prej kot tudi po naloženem novem firmwaru kompleten hard reset. Nihče pa ni rekel da tako ne bo OK in da ti karkoli ne bo delovalo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Nihce ne trdi da je kaj narobe, po izkusnjah iz preteklosti pa zna met nov OS vsaj ta-prva in morda tadruga verzija kaksne prebavne motnje ali po domace povedano zadnji KitKat bo zagotovo deloval bolj suvereno kot prvi Lolipop!
smile-1.gif
Sicer pa ce mislis da je vse ok in da nima kaj bit nevem zakaj enostavno ne namestis? Nekih konkretnih feedbackov še po forumih ni, še bo treba malo pocakat...!

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Jaz sem včeraj naloži (OTA) in zaenkrat nobenih pomankljivosti (Si.mobil). Celo več, končno dela Exchange lock policy s fingerprint unlockom in dela pri meni kul. Ostalo so manjše, a dobrodošle spremembe:
Notifications so meni osebno korak naprej, bolje izpostavljeno na lock screenu.
Animacije so malo ''lepše'', meni nič bistvenega, mogoče malenkost manj pobarvano napram predhodnemu Samsung interfaceu, kar je kul.
Hitrost nekako enako, kot predhodno. Baterija prav tako.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Koliko časa pa je trajala nadgradnja (brez prenosa podatkov)?

Je kakšen program nekompatibilen (andoid5 naj bi delal na ARTu, štirka pa na DALWIKu)?

Je bilo potrebno kaj na telefonu po nadgradnji ponovno nastavljat?

Si moral ponovno vnašati tudi gesla, ki so bila prej shranjena v telefonu (naprimer za DropBox)?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Hmmm, ne vem, ker sem vmes delal druge zadeve, pa še storage pucal / premeščal na SD kartico za namestitev. Recimo nekje pol urce?

Vse ostalo je bilo kompatibilno, pa imam kar nekaj balasta na telefonu.

Kar se gesel in nastavitev tiče je ostalo vse, razen:
- network mode mi je sprememnilo nazaj na 4G
- na začetni zaslon sem nazaj omogočil Notifications while locked, saj da na none (Settings / Sounds and notifications / While locked

Ostalo je vse ostalo, gesla, nastavitve, programi ...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Super, jaz bom še vseeno raje kak teden dva počakal da bo malo več znanih informacij po forumih... se mi nikamor ne mudi
smile-1.gif