Samsung Galaxy S II

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
Meni tudi reče, da nadgradnja ni podprta.
Trenutno me ne moti. A ko pride ICS bo pa treba ukrepat. Je pa T2.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
... in ti gre garancija
smile-1.gif

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
...in ko potrebuješ garancijo nazaj flešaš Mobitelov ROM, resetiraš števec in greš uveljavljat garancijo z garancijo

Lp
Torus

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
In ko zadeva tolk pade, da ne moreš zavret nazaj?

T2-ju ne bom težil dokler ne bo uradnega ICS od proizvajalca. Pol pa so oni, ki so aparat prodali tisti, ki pomoje morajo poskrbet oz. omogočit nadgradnjo vkolikor naložena verzija ne bo šla skozi filter KEIS-a.
Situacija je sicer že sedaj enaka. A nekih bistvenih sprememb in potrebe po nadgradnji med trenutnimi podverzijami zaenkrat ne vidim.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
In kako se resetira števec ? Z tistim jigom ? A niso nekaj bootloaderja spremenili, da jig ne deluje več ?

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
461
41
28
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
In kako se resetira števec ? Z tistim jigom ? A niso nekaj bootloaderja spremenili, da jig ne deluje več ?

Lahko flešaš stari bootloader, resetiraš števec in potem naložiš Mobitelov firmware. Števec šteje kolikokrat si namestil custom firmware. Če nalagaš uradne Samsungove iz interneta se števec ne premakne.

LP

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
... in ti gre garancija
smile-1.gif

In? Merilo zadovoljstva uporabe ni garancija lol. A bom zaj trpel z necim, ki mi ne prija uporabljat, samo zato ce mi bo treba garancijo uveljavljat. Hvala lepa. Telefon je moj in bom nanj nalozil Android sam, ker mu zaradi tega pac ne bo crknil display in vem kaj delam.

Ce pa je kdo malo svez, pa raje da najde enega frika, ki je to ze delal in mu da za pir, dva.

Nevem, meni ni se crknil noben telefon, razen en Ericksson, ki mu ni delal WAP, ampak sem to itak opazil prvi dan in so mi dali novega. Tak da, ce ti ne crkne takoj, ti ne bo.

Poleg tega pa take salabajzerske servise ko mamo, ti bo tak uturil vlago. Pravzaprav sem prav srecen, da sem trenutnega kupil v Grazu, da se ne rabim z nasimi ubadat (slucajno).

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Tole o garanciji.....sam sem menjal vse mogoče ROMe (cygenamod, cognito...). Ko sem ugotoil, da mi odstopa ekran, sem dal gor m@ firmware (dobil na xda) z jigom resetiral števec, nesel na garancijo in so brez problema vse poštimali.

Za garancijo ne rabiš met original m@ firmware, važno je da ni nek custom rom in je števec naloženih custom romov na 0.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
Ampak kako je lahko kakršenkoli SW kriv, da "odstopa ekran"? In kaki butasti so garancijski pogoji, če se zaradi tega dejansko zavrne popravilo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Ne morejo zavrnit kar tako, morajo lepo dokazat, da je custom rom povzročil okvaro - to pa je pri taki HW okvari praktično nemogoče. Enako kot pri avtomobilskih garancijah - servisiranje pri nepooblaščencu ne more biti razlog za odkolonitev garancijskega zahtevka. Doker je bilo servisiranje po standardih tovarne, seveda.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
Torej pejmo korak naprej.
Ali kakršnakoli programska oprema sploh lahko povzroči mehansko okvaro aparata kot je naprava o kateri je topic? Odpoved procesorja, kamere, pomnilnika, GSM modula,... pregretje akumulatorja nenazadnje
Sem recimo v čau uporabe SGS2 doživel, da je zadeva živela le cca. 3 ure, acu pa je bil vroč, da aparata prijet nisem mogel. Kriv pa avomatski update ene od aplikacij, ki je bila dobljena z uradnega marketa in sprejeta na to verzijo roma- k ise trenutno nadradit ne pusti.

Pri motorju z notranjim zgorevanjem recimo mi je nekak logično, da nek "tuning" na krmiljenju lahko (mimgrede) zadevo mehanko sesuje. Ali da recimo pedal za plin ne posreduje podatkov naprej kot bi moral...

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
Antivirus free
Teli so ga enkrat avgusta morda konec julija ušpičli z nadgradnjo. Sem pa ostal brez energije tisti dan.

Upam pa da je to zadnja negativna vaja z antivirusi. Bitdefender mi je sesul Visto x64, McAfee pa XP-je...

Še najmanj škode in težav je bilo s temle.

boshor

Pripravnik
23. mar 2011
51
2
8
Maribor
Lep pozdrav!

Vidim,da je že kar nekaj zadev razpisanih o tem telefonu.
Mene pa zanima,ali je res vreden tega denarja-npr. pri Mobitelu za doplačilo na mesec 19€-kajti ravno jutri ga imam namen kupiti.
So kakšne hibe ali napake,na kar je potrebno biti posebej pazljiv?
Kako je kaj z vzdržljivostjo baterije? Podatki so zelo dobri...
Se rad "obeša"? Upam,da ne,kajti vendarle ga poganja dvo-jedrni procesor.

Najlepša hvala za kakršenkoli odgovor!

Lp

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
antivirus na mobilnem telefonu = bullshit

Zaenkarat res. Ampak ena potencialna bariera, ki bo v določenem momantu morda naredila svoje pa je.
Stane nič. Resursov ne porablja v taki meri da bi bil opazen.
Nikakor pa s tem ko je naložen ne smatram, da sem zaradi njega VAREN.

verma

Pripravnik
2. nov 2011
258
10
18
Živjo,
mene pa zanima ker program mi priporočate za povezavo mobitela z samsung televizijo. Opcija allshare je vredu vendar se z njo da prenašati samo slike, videoposnetke, ... Obstaja program da bi predvajal enako display kot ga imam na telefonu na televizijo. Npr da bi lahko brskal po internetu na mobitelu vendar bi se videlo enako na televiziji. Lp