Samsung Galaxy S II

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ja saj se mi zdi logično da bi trajalo en čas da prešalta na 3G zato pa sem napisal da je morda butasto vprašanje
smile-1.gif
Hvala

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
šel bi v menavo na galaxy nota pa me zanima kako se naredi backup smsov, slik in imenika na računalnik, tako da bi samo potem nota gor priklopil in da bi imel na njemu potem vse stare smse itd.? je kaka aplikacija to ali to narediš iz kiesom?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Kies ti bo to naredil. Drugače imaš pa SMS backup & restore, kontakte na Gmail, slike pa na komp.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Pred dnevi sem dobil SGS2, na njem je naložen android 2.3.3, Kies mi ne najde nobenih posodobitev. Sedaj me pa zanima, če si jaz iz samfirmware potegnem novejši firmware, ali z flashanjem izgubim garancijo ?

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
DA!

Če si malo vešč lahko tudi nazaj nastaviš, da ti serviser ne odkrije da si kaj brkljal po telefonu

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Kies ti bo to naredil. Drugače imaš pa SMS backup & restore, kontakte na Gmail, slike pa na komp.

a kiest ti tud sms/mms spravi na komp? ker jutri imam namen prodati telefon in morem nekaj narest da bom to imel na naslednjem isto, da se mi ne porazgubi

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Pred dnevi sem dobil SGS2, na njem je naložen android 2.3.3, Kies mi ne najde nobenih posodobitev. Sedaj me pa zanima, če si jaz iz samfirmware potegnem novejši firmware, ali z flashanjem izgubim garancijo ?

mobitel ali simobil?

Meni je mobitelov nekaj tednov nazaj ponudil upgrade. Nisem ga imel priklopljenega na računalnik, ampak sem šel na telefonu v nastavitve -> vizitka telefona -> programska posodobitev in se je vse lepo opravilo kar OTA. Zdaj ga imam na 2.3.4 in če sem pošten neke hude razlike ne opazim, razen tega da me je na začetku hodo razjezil ko je bil naenkrat prava počasnela ko je bil povezan s pcjem, dokler nisem pogruntal da se mi ne povezuje več v usb mass storage mode ampak po mtp.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:

mobitel ali simobil?

Meni je mobitelov nekaj tednov nazaj ponudil upgrade. Nisem ga imel priklopljenega na računalnik, ampak sem šel na telefonu v nastavitve -> vizitka telefona -> programska posodobitev in se je vse lepo opravilo kar OTA. Zdaj ga imam na 2.3.4 in če sem pošten neke hude razlike ne opazim, razen tega da me je na začetku hodo razjezil ko je bil naenkrat prava počasnela ko je bil povezan s pcjem, dokler nisem pogruntal da se mi ne povezuje več v usb mass storage mode ampak po mtp.

js sm probavu ene 3tedne prek kiesa pa ni slo, pol sm se povezu prek wi-fi pa tud nic (mislim da ni možnosti sploh) pol sm pa za foro probu prek kabla se enkrat in je napisalo da je nov up-date firmware in nalozlo 2.3.5 telefon je pa kuplen na simobilu.
uceri je kolega probu pa mu je upgrejdalo na 2.3.4 kupu ga je pa na mobitelu

drugac pa ce ti ne najde na kiesu nese na servis bratislavska 7 u btcju poveš da ti ne zazna prides cez 1h iskat in maš

pri mojem je razlika ocitna , segreva se še občasno sam ne več TOK OČITNO ko na prejšni 2.3.3 pa tud display dela ful lepš.
Baterija drži isto...

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik osiris12345 pravi:
Citat:
Uporabnik bvader pravi:

a kiest ti tud sms/mms spravi na komp? ker jutri imam namen prodati telefon in morem nekaj narest da bom to imel na naslednjem isto, da se mi ne porazgubi

Mislim da ne, iz marketa potegn dol un program ko sm ti reku, fajl ko ti ga bo naredu na spominu telefona si sprau na komp, ko dobiš nota nared isto mapco, fajl not, program nalož pa dej restore pa bom meu nazaj SMS-e

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Kupljen je pri mobitelu. Mal prej mi ga je uspelo nadgradit na 2.3.4. Je možno, da zaradi SD kartice ni delala nadgradnja ?

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Sicer sem že enkrat spraševal, vendar še vedno nisem našel rešitve za svoj problem.
Ko mi moj SG2 zazvoni, se mu približam ali naredim kakšen gib in telefon neha zvoniti (ne prekine povezave, ampak se prestavi v silent).
Kje se to izklopi? Zadnjič sem se sprehajal po sobi, telefon je samo enkrat na kratko zazvonil in potem tiho. Sploh nisem vedel da mi zvoni?
Upam, da sem razumljivo napisal?

gogy89

Pripravnik
16. jun 2009
35
0
6
Mogoče kdo ve, kdaj naj bi prišel v prodajo Samsung galaxy S3, da nebom kupil sedaj s2?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
Kaj če bi na S4 počakal?

S2 je zrela napravca. Zadeve tečejo gladko. Zaslon je zelo soliden. Teža zelo ugodna, dimenzija tudi.

Mi deluje podobno kot recimo WIN XP. Nimam pojma zakaj imam Visto in sedmico saj z XP vse naredim. MOrda je kaka zadeva malček nerodnejša ampak na cilju si praktično v podobnem času in z enako kliki.

Morda se motim. Ampak nekak v žepu ne rabim več. Lahko gledam dokumente, lahko se povežem na domač PC, server, ...
Bo čas povedal koliko bodo čez 2-3 leta zadeve uporabnejše ali bo le balasta in bo treba 4 GB spomina krmit.

hawkeye

Pripravnik
8. jul 2008
194
0
16
"lahko se povežem na domač PC"
s katerim programom in kako? opiši malo

Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Kaj če bi na S4 počakal?

S2 je zrela napravca. Zadeve tečejo gladko. Zaslon je zelo soliden. Teža zelo ugodna, dimenzija tudi.

Mi deluje podobno kot recimo WIN XP. Nimam pojma zakaj imam Visto in sedmico saj z XP vse naredim. MOrda je kaka zadeva malček nerodnejša ampak na cilju si praktično v podobnem času in z enako kliki.

Morda se motim. Ampak nekak v žepu ne rabim več. Lahko gledam dokumente, lahko se povežem na domač PC, server, ...
Bo čas povedal koliko bodo čez 2-3 leta zadeve uporabnejše ali bo le balasta in bo treba 4 GB spomina krmit.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
na marketu je kar nekaj zadev, po nekaj brskanja sem se na hitro odločil za "virtualno verzijo"

Splashtop za telefon in HD verzijo za tablico

http://www.splashtop.com/streamer/download

Zadeva je total simpl razen precej požrešna je s prenosom podatkov in kot taka primerna za mal močnejše pakete UMTS podatkovnega prenosa. Zadevo pa rabim tudi za domače računalnike med sabo povezovat ker enostavneje res ne gre. Namestiš aplikacijo na androdnik, aplikacijo na PC in določiš varnostno geslo, se registriraš z google računom in špila.
PC se z aplikacijo registrira na server, enako androidnik
strežnik ju poveže in to je to

je pa telefon (pre)majhen za resno delo na virtualnem PC zaslonu, na tablici gre pa super, ko se navadiš

če je treba kake podatke dobit si pa vržeš na kak ftp ali na mail

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
En izmet top programov je prav gotovo TeamViewer. Namestiš ga na računalniku in telefonu in dela kot mora.

LP
Torus

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz:

za prenašat fajle iz telefona na pc in obratno preko wifi:
AirDroid - lep vmesnik, prenaša tudi sms-e, userfriendly. Ne vem pa kako hitrost prenosa ima
File Expert - bolj geekovsko usmirjen. Zna tudi veliko stvari na telefonu delat. Ima pa prenos več kot 1MB/s