Samsung Galaxy S II

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Zanimivo in očitno deluje
smile-1.gif

Ja, na iphonu se vse "izklopi", ko pač ni v uporabi oz. je telefon v sleep.Pa iOS je zoptimiziran za en telefon, pri androidu pa je mnogo telefonov z različnim HW, zato baterija ne more zdržat dlje. In zaradi hw razlik in preslabe optimizacije se pojavljajo oblački z errorji in včasih kaka stvar ne dela, pa seveda lag.Pa 1.2 Ghz dualcore porabi definitivno več energije kot 1Ghz A4 čip v iphonu, ki je še za nameček downclockan na 800Mhz.
evil.gif

btw Na iphonu GPS dela, tudi ko ni mobilne podatkovne povezave.

V bajti:
img0154.png

Zunaj (ok, 5 metrov je sfalil, ampak bi se prav lociral, če bi počakal):
img0155n.png

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Ma celo znanost delate iz tega, nič ni treba programčkov nalagat. Testirajte enkrat z 3G data, enkrat pa z 2G data. 3G lahko proabi tudi dvakrat več včasih, odvisno od omrežja, od kar sem na Tušmobilu ni razlike, prej na Mobitelu(sicer res z drugim aparatom) sem vedno imel 2G, ker mi drugače niti en dan ni zdržala zadeva. BTW tudi Nokia E90 mi ni en dan cel zdržala vsakič, če sem imel 3G.

iPhone sem googlal glede baterije, pa folk, ki uporabla telefon tako kot jaz mu isto zdrži samo en dan. Seveda je mogu tak folk telefon jaibreakat, da ga je na tak način uporabljal sploh, pustmo podrobnosti.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
btw Na iphonu GPS dela, tudi ko ni mobilne podatkovne povezave.

Tudi na Androidu, je pa odvisno od telefona in kvalitete cipa (Samsung je tukaj slabsi)
evil.gif

Omejevanje 2G ali 3G se ti zna mascevat na obmocju, kjer ni 3G pokritosti. 2G internet pa je pocasen. Nevem, meni je ta app zmaga, ce pa iPhone dela isto stvar, pa ocitno ni tako neumno uporabljat tako aplikacijo
cheer.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
....zadnji...

vsi, ki vam baterija zdrži manj kot dva dni ob zmerni uporabi, poskusite telefon izključit iz nazaj vključit...

meni vsake tolk telefon "znori", ga restartam in baterija spet dela 4 dni
cheer.gif
kje je fora ne vem.....

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Root + prepis z modificirano SMS aplikacijo.

Sicer pa kaj je narobe s tem, da pretvori v MMS ? Steje se ti kot 1 MMS, namesto vec, morda pa je za pisanje proze bolj smotrn uporabit email.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Mogoče je narobe to, da pošiljaš komu v tujino, on pa seveda roaminga nima vključenega in tako sporočila ne prejme. Vsekakor fail...

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
Kaj se je zgodilo z naloženim SW, ki ga imam na telefonu? Očitno je nek popravek zelo razbremenil aparat. Zadnje dni mi baterija praktično stoji. Prej je ob enaki uporabi padla napolnjenost zvečer neredko na 20%. Sedaj je bil 3 dni brez polnilca ob enaki uporabi na istih lokacijah.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Rekel sem, da je vec kot 3 SMSe (kar je 3x160 znakov) proza, ne 2 SMSa (ki se ne pretvarjata) in nista predmet dileme.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ksz

Vprasanji

Na marketu je miljon aplikacij za lucko, ali je kaksna taka ki je sposobna led fles kot lucko, uporabiti tudi z pol moci ali pa da se lahko stela jakost te led diode ker se mi zdi brezveze da spona na full jakosti?

Ko imas sparjeno bluetooth slusalko s telefonom, zakaj se dogaja da se po nekem casu izklopi, oziroma ce se ze izklopi zakaj potem ponovno ko slusalka isce telefon in se sparita med klicem le tega gsm prekine? Pa kako se izklopi tisti voice guide ki se vklopi vsakic ko se slusalka in gsm sparita?

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Meni se BT slušalka ne disconnecta sama od sebe. Niti ne prekinja klicev, tudi če sredi pogovora skonektam slušalko in mobi.
Niti voice guidance se mi ne vklaplja, razen če dolgo držim tipko na BT slušlaki. Kako to disablat - jaz sem s titanium freezal voice guidance

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Pozdravljeni.

Sem že bral neke debate glede modric na zaslonu ekrana pa bom kar tukaj vprašal.

Pri mojem Galaxy S2 je odspodaj nad tipko za domov v velikosti cca enega kvadratnega centimetra mala modrica. Vidna je predvsem na belem zaslonu. Kako je s tem. A se tudi vam pojavi kaj podnobnega? A je to zrelo za uveljavljanje garancije?

LP

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Nekje sem prebral novico, da naj bi prišel v kratkem prenovljen SGS 2.

Ima kdo kaj več podatkov o tem?