Samsung Galaxy S II

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Probaj update-at na KG3. To je najnovejši firmware in temelji na Androidu 2.3.4 Sem sam nadgradil iz KE7 na KG3 in moram reč, da je telefon odzivnejši in wakeup lag-a ni več

LP
Torus

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
3. nisem opazil. me pa moti, da moram po kliku še odslajdat tisti medzaslon. Pa še zaklene se po 5 sekundah. Pol pa če neki bereš in ne klikneš vmes, se takoj zaklene. Moram naštimat drugače.

No lock app za odpravo tega, je pa dobro, da ti telefon ne klice koga v zepu. Timeout pa se nastavi iz privzetih 30 sekund na nekaj minut.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Pa imaš vse stock, ynos?? Se ti takoj zbudi? Pa senzor se tudi takoj vklopi ko das telefon od ušesa?

Meni se zgodi pa to, da ko ga dam od ušesa, se ekran prižge in v trenutku, ko hočem pritisni tipko za prekinitev pogovora, se mi ekran ugasne, tako da tipka, ki sem jo pritisnil, sploh ni prijela. Če počakam, se ekran spet prižge in šele potem lahko prekinem pogovor. Zelo nadležno.
P.S.: Imam SGS1.

Nazadnje urejeno:

nakoruzi

Pripravnik
8. mar 2008
209
0
16
Citat:
Uporabnik Slycer
2. Proximity senzor je tut v riti. Traja in traja da prizge nazaj zaslon ko daš od ušesa. Sem navajen prvi prekiniti zvezo.

(ne morem zasukat slike, saj se vidi)

Priponke

• 1269718-SC20110728-222334.jpeg
    122,3 KB · Ogledi: 137
Nazadnje urejeno:

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Včeraj sem ga imel na testu za 20 minut. Telefon sem bolj na grobo pregledoval, same menije, hitrost spletnega brskanja, pogledal morda 2 trailerja na youtubu v full hd obliki, to je pa to.

V teh 20 minutah sem porabil baterije za 31%??? Ali je to možno? Kolega, ko mi je posodil, je imel še 40% baterije, ko sem mu ga po 20ih minutah vrnih, je imel samo še 9% baterije (mislim, da sem pri 10% dobil opozorilo, da je baterija prazna)
smile-1.gif

Ali je to možno, da sem v 20ih minutah porabil 1/3 baterije? Ima pa nek custom rom, črno modre barve, zadnjo različico 2.3.4 z popravkom firmwerja za baterijo. V ozadju ni delala nobena aplikacija (ker ima na namizju nek widget, ki ti kaže, koliko aplikacij trenutno deluje in vedno je bilo 0, razen ko sem zagnal youtube je pisalo, da deluje 1 aplikacija v ozadju.

Je pa res, da ima ogromen zaslon in zelo lepo sliko, ampak vseeno - FAIL!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kako ima ta telefon rešeno s tipkami, saj ima samo 3 tipke spodaj, nekateri telefoni jih imajo pa 5.
Recimo za primer v app odpiralni časi. Htc desire ima tipko z lupo, katera omogoča iskanje v omenjeni app. Kako pa na samsungu iščeš, če nima tipke z lupo?

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Mi lahko prosim poves, kje se dobi ta ROM? Vem nekaj malega samo o tem.

Gledam na XDA, je ena velika tema z ROMi in vodicem za Odina. Ampak ne vem kater rom naj uporabim, da bo vse OK. Kaj so te oznake?

ZSKF1

Firmware info
PDA:ZSKF1
PHONE: XXKE4
CSC: OXXKF1
Generic KCL
LUX Belgium: http://www.multiupload.com/UAYXQZPVY1

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Kako ima ta telefon rešeno s tipkami, saj ima samo 3 tipke spodaj, nekateri telefoni jih imajo pa 5.
Recimo za primer v app odpiralni časi. Htc desire ima tipko z lupo, katera omogoča iskanje v omenjeni app. Kako pa na samsungu iščeš, če nima tipke z lupo?
Do searcha prideš če držiš tipko "meni" par s.

kelih

Fizikalc
17. jan 2008
374
36
28
Meni na KE2 zdrži baterija 4dni pri zmerni uporabi..če sm pa skor skos na telefoni pa usaj dva dni.. zihr ma kake kitajske jajce od baterije not

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik kelih pravi:
Meni na KE2 zdrži baterija 4dni pri zmerni uporabi..če sm pa skor skos na telefoni pa usaj dva dni.. zihr ma kake kitajske jajce od baterije not

če je kupil na mobitelu pred 1 tednom, potem pomeni, da mobitel prodaja telefona z kitajskimi baterijami
bonk.gif

ziher ima original baterijo, zato me pa preseneča.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
Sam ga moram vsak večer dat na polnilec.
Čvekam ne veliko. Net pa se kar uporablja.
4 dni.!! Ni šans. Morda le če bi prenos podatkov povsem izklopil. Res pa signal ni ravno močan kjer se telefon večinoma nahaja.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Galaxy S 2 ima precej velik zaslon, katerega osvetljevanje je glavni razlog za visoko porabo baterije (kljub novi varčni tehnologiji). Pametno upravljanje z radiji (wifi, 3g), sync nastavitvami in aplikacijami v ozadju je pri današnjih aparatah skoraj nujno..

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Android pač ni znan po tem, da bi bil prijazn z baterijo.Je pa to 3much poraba...

Od kolega ki ima 3GS sem vceraj slisal, da mu drzi baterija cez dan, ce pa ne da polnit zvecer pa bi mu dopoldan naslednji dan itak posla. Ce ga ne uporablja dosti, dan in pol (36ur). iPhone4 bi naj zdrzal dlje, toda nekih cudezev ravno ni.

kelih

Fizikalc
17. jan 2008
374
36
28
fora je da imam podatkovno povezavo izključeno kadar je ne uporabljam...traja glih sekundo dvajst da vklopiš/izklopiš

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Vsekakor je odvisno od uporabe, toda mam filing, da se pljuva po Androidu mogoce malo prevec glede baterije, ces kaj pa iPhone. Tud na iPhoneu ne drzi 5 dni, ampak ga tudi power use uporaba lepo izprazni.

Mi je pa povedal kolega, da iPhone zna sparat s porabo, da izklaplja povezavo, ko je ekran izklopljen , to je za wifi (za mobile internet pa nisem ziher, toda predvidevam da tudi). Ko pa vklopis zaslon pa se aktivira. No tu bos znal ti vec povedat, ne poznam iOS sistema (me pa zanima).

Na Androidu tega sistemsko ni (razen wifi sleep ampak mobile internet je aktiviran), mogli bi delat malo na tem ali pa so dejansko pustili, da se razvijejo appi za to. Kot recimo, ze nekaj casa uporabljam https://market.android.com/details?id=org.gpo.greenpower , ki dela natanko to kot na iOS-u, definiras mu interval, kdaj naj vklopi internet (wifi in mobile), potem pa ga deaktivira. Predhodno aktivira internet vklop zaslona ali odklep zaslona. Mogoce je definirat tudi nocni nacin, za se vecji interval. App omogoca tudi upravljanje z BT.

Telefon zdrzi zdaj z lahkoto 36-48 ur zmerne uporabe (SGS), kr priporocam.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
inštalirajte si battery monitor widget pro, pa poglejte koliko vam telefon kuri ob različnih priložnostih. V treh urah standbyja, sem recimo zgubil 3 % baterije na Optimus 2X. Poraba v standby se mi vrti okrog 2-5mA. To dosežem tako, da se mi z uporaba programčka tasker, vedno ko ugasnem zaslon aktivira program fast reboot. To mi odlično laufa.

Nazadnje urejeno: