Citat:
Uporabnik Matey pravi:
kako se ti zdi vse skupaj (telefon kot sam v kombinaciji s takim operacijskim sistemom), glede na to, da je to tvoja prva android igrača, to me je zanimal, sej se mi je zdel, da sm mal nerodn napisal
Jaz sem prej imel Omnio 7 z WP7. Android kot tak se mi zdi dosti slabši kot naprimer WP7. Na primer pri WP7 je vse grafično dorečeno, pač v smislu Metro style, ampak je dorečeno. Zdaj če ti je metro style všeč ali ni, to je druga zadeva. Na androidu pa je vsak delal kako se mu je zdelo. Po drugi strani pa imaš na Andoridu dosti bolj odprt svet, kar se izgleda tiče. Namizje si urediš res po svojem okusu in nisi omejen kot na Microsoftovih oknih. Aplikacij je ogromno, a spet si v precepu, ker vse ne delajo, testiranje in zajebancije pa ti vzame veliko časa. Potem sem spet rabil 14 dni da sem našel kernel, ki ne žere baterije kot rus vodko, in da kljub temu deluje vse gladko. Tega na WP7 ne rabiš iskat.
Ko rootaš telefon, in vidiš da z njim res lahko delaš kar ti paše, te pa naenkrat začne skrbet kako je z varnostjo. Potem spet iščeš nek appi ki ti bo delal network analizo, in te opozarjal ko promet ne preseže nekega limita. V glavnem igračkanja je v nedogled in se nikoli ne konča.
Kar se pa samega telefona tiče, pa ga več ne zamenjam z manjšim. Zamenjam ga še samo z WP7 enake velikosti in enake resolucije. Ampak tukaj mora še Microsoft še kar nekaj narediti, da bo delalo več kot eno jedro, da bo delala višja resolucija, da bo za vraga omogočeno ozadje itd...
V glavnem velikost SPLOH ni problem, ampak je prednost. Jaz osebno notebook odprem le še če moram kaj narediti za službo. Vse ostale stvari delam z Notom. Tudi v žep gre brez problema. Kako bo pa poleti ko bom v kratkih hlačah okoli skakal pa ne vem.
Za info: ravno danes sem nekomu na firmo nastavljal iPhone4, in se mi je prav smešno zdelo, kako majhno je vse. Tako da sem imel občutek da tega telefona ne moreš uporabljat za druga kot za telefoniranje
V hitrosti pa moj Note prav tako nič ne zaostaja.
Kar me pa na Notu moti pa je le da nima opomnikov na lockscreenu. Kaj je Samsung tukaj čaral ne vem....