Citat:
Uporabnik softi pravi:
kao veš a je zajc, al divji zajc?
Divji zajec je zajec, un domač je pa kunec.
Pa če boš ti s tem zatamanil voluharja...
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kao veš a je zajc, al divji zajc?
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
a da bo šlo skoz mačko pa še skoz drevo zadaj?
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
nimam kaj probat..sem vprašal. si pvoedal
mislim pa, mahoni javi se, da policija ne obvešča lovskih družin o 'odstrelu'.
No novi zakon to ukinja tako da se bo dogajalo da bos po povozenju srne dobil po moznosti se kazen.
Citat:
kolega je mel to na compound loku, je šlo skoz srno, pa tako globoko v drevo, da je ni dobil več ven
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
nimam kaj probat..sem vprašal. si pvoedal
mislim pa, mahoni javi se, da policija ne obvešča lovskih družin o 'odstrelu'.
No novi zakon to ukinja tako da se bo dogajalo da bos po povozenju srne dobil po moznosti se kazen.
Daj prosim te nehaj s takimi
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Na kak način bi lahko bil kaznovan, če ti divjad skoči na cesto?
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
ksz
Pri nas smo pa opazili crknjeno srno (tudi že precej obrano in smrdečo, torej nikakor za golaž) in obvestili lovce, da jo odstranijo preden pokosim tam travo. No vsaj upam, da jo bodo, ker nimam želodca za take stvari.
Kar se tiče lova (ne krivolova ampak tistega zelene bratovščine). Kolikor je meni znano, vsaka lovska družina naredi seznam koliko in katere živali (pač če so v njihovem rajonu) lahko "odstrani", plus tega ne sme en lovec vse pač pa lahko samo določeno kvoto mislim da enega, potem pa ne vem, če lahko sploh naslednje leto ustreli ponovno iste vrste žival. Plus tega, če hoče meso od te živali ga mora odkupit, ravno tako se lahko ti dogovoriš in kupiš kakšen kg divjačine. In pa lovska družina oz. lovec te lahko povabi na lov kot gosta in ni treba da si iz tiste družine, lahko ustreliš divjad, a kot pravim če jo boš želel jesti jo moraš odkupiti.
No vsaj nekako tako mi je bilo razloženo, ko sem se nekoč pogovarjal z jagri.
Citat:
kolega je mel to na compound loku, je šlo skoz srno, pa tako globoko v drevo, da je ni dobil več ven