Samomor z avtom

igi

Guru
13. okt 2007
5.654
1.234
113
Celje
Sem razmišljal kaj bi sam storil v danem trenutku... ne vem...
Če promet ne bi bil gost verjetno "bedarijo" in ustavil. Ali pa iz tunela in peš nazaj not. Pač sem prostovoljni gasilec in približno vem kako izgleda požar avtomobila. Na začetku je velika šansa zadevo ustaviti ali pa vsaj zamakniti za kakšno minuto. Ko pa enkrat GORI ne boš z gasilnikom naredil praktično nič več.
Drugače pa avto pri požaru tudi ne eksplodira tako kot to vidimo v vsakem filmu...

Nikogar pa nebi obsojal, če bi iz stahu pred neznanjem in brez ideje kaj tisti trenutek narediti peljal mimo. Bolje da ga ni, ker se res lshko zgodi še večja "štala".

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik feler pravi:
ksz.

Po časopisih piše, sicer neuradno da je zadaj sedel otrok. Groza.

Jaz vam povem uradno, oče in sin.

Tragedija, tako pač je.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Stroka jasno pove, da je gašenje gorečega vozila v tunelu brez GVCja absolutno neuspešno, reševanje brez IDA pa smrtno nevarno.

Ma je-beš gasenje avta, kaj vam ni jasno?!

A ni dovolj že to, da potegneš iz avta vsaj sopotnika? Pa četudi je že mrtev. Vsaj poskusil si.

Ne vem no, jaz vas ne razumem... okej, razumem to da eni ne zmorejo pogleda na kri in masaker, taki pač ne gredo pomagat... ampak groza me je da ni vsaj 25% takih, ki bi ti skočil pomagat pa četudi neuspešno.... se mi zdi da je prava slika bolj 5%.

tony

Guru
23. jul 2007
9.757
1.539
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tudi GVC mora za tunel biti opremljen z ”ida”.

Absolutno, ko ogenj požre ves kisik, motor ugasne.
zmaga.gif

Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Stroka jasno pove, da je gašenje gorečega vozila v tunelu brez GVCja absolutno neuspešno, reševanje brez IDA pa smrtno nevarno.

Ma je-beš gasenje avta, kaj vam ni jasno?!

A ni dovolj že to, da potegneš iz avta vsaj sopotnika? Pa četudi je že mrtev. Vsaj poskusil si.

Ne vem no, jaz vas ne razumem... okej, razumem to da eni ne zmorejo pogleda na kri in masaker, taki pač ne gredo pomagat... ampak groza me je da ni vsaj 25% takih, ki bi ti skočil pomagat pa četudi neuspešno.... se mi zdi da je prava slika bolj 5%.

Mojster, ne ravnaš racionalno.

Iz gorečega vozila se da rešiti osebo, na primer tako, da z gasilnikom (ga imaš v avtu?) razbiješ šipo in potegneš ven. Ampak to na prostem, v tunelu pa je iz razlogov, ki so bili že navedeni, to direkten posksus samomora. Požar v predoru je popoln primer dimnika v katerem gori, in to kilometer dolega dimnika.
uf-1.gif

Zato se v 70ih letih na naših AC sploh ni gradilo predorov, ker je bilo (poleg ekonomskih razlogov) jasno, da je s takratno tehniko v njih gasiti in reševati na meji mogočega.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Yahel--tako enostavno pri reševanju zopet ne gre da samo potegneš ponesrečenca iz avta, enostavno ne gre, pri nesreči je drug postopek ker so poškodbe ob reševanju lahko hujše če ne gre za strokovnost pri delu, tudi sam ne vem če bi vedel pravilno oceniti kako se lotiti reševanja, res ni enostavno celo pri taki nesreči kot je bila ta.,sem že nekajkrat pomagal ponesrečencem ker me enostavno kri ne vrže iz tira pa vendarle je vsaka nesreča zgodba zase.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.237
7.020
113
pri taščici
V tem primeru tudi če bi želel samo potegniti posrečenca ven bi bilo najbrž nemogoče. Tudi če ne bi gorelo. Me zanima če so se vrata avta normalno odprla, če noge voznika niso bile stisnjene pod volanom....zakaj imajo gasilci klešče?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Same peecke so se ocitno tisti dan mimo nesrece peljale. Pa vidim da je forum isto poln peeck. Zanimivo ko je kaksna prometna je potreben samo en junak potem pa se ostale peecke pristopijo k resevanju. Ce ne verjamete si poglejte kaksen ppsnetek na netu. Nekdo mora ostale potegniti.
Ko pa gledate kako je nekdo resil poskodovanca iz gorecega vozila je za vse heroj.

Zanimivo da ste vecinoma sami usraneti za racunalnikom ki znajo samo cele dneve nabijat po forumu mene bi bilo sram
wink-1.gif
kaksni izgovori da bi ga lahko se bolj ppskodoval z nepravilnimresevanjem haha ej clovek je gorel v avtu vas pa hrbtenica skrbi? Wtf?

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.387
315
83
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Jst bi pomojem, tud če bi pravila drugače govorila, sigurno ustavil in šel k avtu, pa valda ti je jasno, da če ni nubenga ukol pa, da je avto v tunelu tam zaleten, da je moglo bit mal pred tabo vse skupaj
crazy1.gif

Pa kaj si ti fuknjen... očitno je samomor delal, ti bi pa še lastno glavo nosil naprodaj.
bonk.gif

Še, če ga ne bi se ne splača. Poznam primer, da je najebal tisti ki je pomagal (na vozičku je)

Hvala lepa, plačujem dovolj davkov da kakšen drug "usposobljen" nosi naprodaj glavo.

Ta ga zmaga
shocked-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Verjetnost, da je v avtu, ki se je iz 100+ ustavil na 0 v trenutku, koga za reševati, je neprimerno manjša od te, da se ti pri reševanju kaj zgodi. Sploh ker je to edini primer, da voznik ni bil sam v avtu, če se hočejo fentat naj se, zakaj bi takemu pomagal in še sebe izpostavljal? Če bi bil še eden po vrsti, ki bi bil sam v avtu, te debate sploh ne bi bilo, gasilci bi prišli in opravili svoje in konec. Ima kdo podatek, da je vseh prejšnih primerih kdorkoli ustavil in pogledal, če se da kaj pomagati?

Zame je tukaj samo en, po katerem se lahko pljuva ,razen če slučajno mogoče le ni šlo za nesrečo.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.387
315
83
Jst bi razmišlu, če sploh bi, da je več šans, da rešm koga, kot pa če se kdo vame poč.
Še mal pa se reševalna ne bo odzvala, ker tko nima smisla, ...eh itak je šou 100 pa še samomor, pa najbrž sam not kakor pravi statistika, kr u izi, itak bo zgoru, kr pobrebni zavod tja.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Počakajmo par dni, pa poglejmo, koliko jih je bilo toženo za opustitev pomoči. Saj je vse na kameri.
smirk-1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.026
6.236
113
blizu močvirne prestolnice
Veste zakaj Slovenija tone, ker gleda vsak samo še za sebe, pridejo pa izgovori, češ ne ustavljaj se saj so taki predpisi pa take stvari. Tudi sam ne vem kako bi reagiral, toda vsi kateri so se peljali mimo, imajo lahko NA VESTI 7 LETNEGA FANTIČA. Kako veste, da ni bil še živ, je bil le zadaj?
Je pa to tragično za družino, upam da ima žena in mamica še kakšnega otroka sicer si ji bo utrgalo, že izgubiti enega je hudo, da pa naenkrat dva je pa katastrofa.

Doctorz
467716-post_slo.gif

Nazadnje urejeno:

krava

Majstr
5. sep 2007
3.670
341
83
www.kacnje.eu
KSZ:
Prebral sem samo zadnji dve strani, pa sem se zamislil, da pravzaprav res tudi sam ne vem, kako in kaj.
Sam sem pripravljen v vsakem trenutku pomagat, je pa situacija, ko se pripelješ 100 km/h do točke v predoru, kjer je razbit avto, malo specifična. Če se ustaviš, tvegaš veliko pizdarijo (sebe in tudi vseh za teboj - nekateri so lahko tudi neprevidni, pa je situacija sploh huda). Zato je ustavljanje zelo tvegano. Če se pelješ mimo, pa spet ne gre, jebemu sunce, saj hočeš pomagat. In o tem se moraš odločiti v trenutku - kot sodnik na finalu nogometne tekme.