Samo praseeca, kak rasa res nima cekina za lajf...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Za kruh si kupite aparat za peko kruha, prihranek cca. 60 %, namešaš si kar želiš, pa zjutraj te doma pričaka vonj po sveže pečenem kruhu. Njami.

Mah qrac... Imam to zadevo. Prvo kot prvo ne speče kilo kruha mapak okol 700g, drugič pa če še prištejem štrom, da
moram vsak dan kurit 3 ure za kruh,... Ni to to. Finta je dobra, da recimo greš na popoladanski izlet, in ko prideš domov, je zadeva pečena...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Eni v JU pa moramo plačilu prilagodit intenzivnost dela.
tongue-1.gif

Če mi en naštima uro ali pa karkoli zakomplicira dam odpoved pa čeprav je za nedoločen čas.
tongue-1.gif

Zdajle kot zaposlen sem še ugoden za JU, če bom pa dal odpoved, bodo morali pa dvojni strošek od trenutnega.....resda pa bo en delavec v JU manj.
cheer.gif

Pa kolk je še takih primerov....kaj vse se lahko odpusti v JU in outsourca....noro. Sam pol pa hodijo računi taki da....
smirk-1.gif

Primer: Prostor za predelat na armstrong strop, demontaža noben ne da ceneje kot 12€/m2, prostori so veliki po 8x8 zdaj pa računajte (vzame pa 2 osebam to urca pa pol).

Stric

Slojoomla boss
21. jul 2007
143
14
18
@MrDacco, @Autofun

Kere bedarije vidva pišeta. Ne samo da nimata pojma, vajino pisanje in razmišljanje je na nivoju branjevke.

Ravnatelji, tako kot ostali javni uslužbenci padejo v določene plačilne razrede. In najvišji plačilni razred v šolstvu dosega le cca 15% učiteljev (in ravnateljev) Ostali nikdar ne pridejo do najvišjega PR, kar je smešno, glede na to, da si sami pišejo napredovanja, ane?

Učitelj npr. lahko najvišje pripleza do 42 PR, kar znaša 2.356,91 Eur (mogoče nimam zadnjega podatka, ampak tam nekje)
Razni dodatki o katerih pišeš so seveda zakonsko določeni in veljajo za vse javne uslužbence in ne samo za ravnatelje (npr. delovna doba).

Ravnatelj odgovarja za cca 600-1000 otrok. Tudi če se kaj zgodi, za kar ravnatelj ni objektivno odgovoren, ostaja kljub vsemu na njem pečat za vedno. Osebno poznam ravanatelja, ki se je povsem zgubil, ko je na nekem šolskem izletu po lastni neumnosti umrl otrok (plezanje med balkoni v hotelu)
Poleg tega odgovarja za vse dogajanje v šoli, za tone administracije, ki jo zahteva MŠŠ, za razne pricipe sedanjih, modernih strašev, ki o vzgoji večinoma nimajo pojma.

Najboljša fora je pa v tem, da vsi vedno šinfajo učitelje in jim zavidajo plačo in počitnice. Pa pejte med učitelje, madona, če je tam tako lepo. V SLO je 30K učiteljev, boste pa ja nekam prišli in uživali do penzije v nedelu in za 2K Eur.

Aja, ne morete - ker ne vzamejo tistih brez izobrazbe, banda skorumpirana.

Nisem učitelj, za konec. Sem bil, pa sem šel ven.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Biti učitelj je zelo lepo. Bil tam in če bo kdaj prilika, se z veseljem vrnem.
grin1.gif
A to ti je Janša zrihtal, čebinarji so te pa ven vrgli, ko so videli, da imajo učenci višjo izobrazbo od tebe?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
@ MrDaco & AvtoFun: poznata kakšnega ravnatelja? Tak od blizu mislim. Ker ravnatelj je objektivno odgovoren za vse kaj se tam dogaja. Pa če ti računovodkinja namesto na ZPIZ sebi nakazuje.

Aja, pa napisal si 3000 EUR bruto, ne mi reč zdaj, da je pol neto tudi toliko.

Najrajši imam, ko kdo napiše, ja v sodednji občini je tak, ali pa od maminega bratranca soseda brat itd. Ja, potem imaš res podroben vpogled v situacijo... Če se to dogaja v sosednji občini, še ne pomeni, da je to pravilo.

Glede JU pa samo še to: kolikor jih boste plačani, takšne (kvalitete) jih boste imeli. Raje naj bo manj zaposlenih, pa se tiste kvalitetno plača, kot pa da jih je na tisoče, ki zaslužijo malo nad minimalcem. Najmanj stokrat sem že na forumu napisala: sklenslajte občine na minimum pa pozabite na pokrajine, če hočete začet šparat v JU. Ampak potem ne bi mogel imeti vsak lokalni šerif svoje občinske uprave.

Tocno tako. Rabimo max 15 obcin in nic pokrajin. Pa vsak vas tudi ne rabi UE. Tu bi se prihranilo ogromno.
Pa ukinit je treba avtomatska napredovanja. Samo na izrecen posamicen predlog sefa, ki ga mora ta sef znat zagovarjat pred nadrejenimi.
Teh stvari je na tone. In cisto na koncu: ja, namesto nizanja plac je treba zmanjsat stevilo zaposlenih. Brez milosti in brerz drkanja s sindikati.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Same jokice ste na tem forumu, nje nje z 600€ se ne da živet..nje,nje,nje

Samo to vam povem: TISTI KI IMA ČAS VISET NA FORUMIH LAHKO SAMO DRKA NA 1500€ NETO PLAČE..

Ljudje znajdite se, ne samo jokat, iskat prave poti po zakonih, pri odvetniki in gledat če se je kepica sladoleda podražila, Mirko Tuš, Bavčar, Jankovič, Bobinac,..a mislite da so oni v vaših letih jokali o plačah, krivili "Pahorja"?!
Pa dejte malo razmišljat in spremenit način življenja, ne samo jamBrat!

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Za kruh si kupite aparat za peko kruha, prihranek cca. 60 %, namešaš si kar želiš, pa zjutraj te doma pričaka vonj po sveže pečenem kruhu. Njami.

Mah qrac... Imam to zadevo. Prvo kot prvo ne speče kilo kruha mapak okol 700g, drugič pa če še prištejem štrom, da
moram vsak dan kurit 3 ure za kruh,... Ni to to. Finta je dobra, da recimo greš na popoladanski izlet, in ko prideš domov, je zadeva pečena...

To recimo ni res. Najceneje je kruh v pekarni, vsi samo vidite trgovine in kruh za 3 EUR, medtem ko so v pekarnah smešno poceni.

Pri nas je recimo ena navadna žemlja (velika za 2 tisti iz merkatorja) 0,10 eur. Če pojem 2 za večerjo se prejem
smile-1.gif

LP

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik absistem pravi:
Same jokice ste na tem forumu, nje nje z 600€ se ne da živet..nje,nje,nje

Samo to vam povem: TISTI KI IMA ČAS VISET NA FORUMIH LAHKO SAMO DRKA NA 1500€ NETO PLAČE..

Ljudje znajdite se, ne samo jokat, iskat prave poti po zakonih, pri odvetniki in gledat če se je kepica sladoleda podražila, Mirko Tuš, Bavčar, Jankovič, Bobinac,..a mislite da so oni v vaših letih jokali o plačah, krivili "Pahorja"?!
Pa dejte malo razmišljat in spremenit način življenja, ne samo jamBrat!
Lojtra se pogreza v drek . Me zanima :,ko bo tvoj klin na vrsti , kaj boš pol reku?....
evil.gif

Spiderwoman

Zelenc'
6. jul 2010
6
0
1
Nevem no, jaz imam cca 1500 plače, s prevozom in malco vred, se pravi neto 1200. Kredita imam 300 + 120 + 100 = 520 eur, torej mi ostane 680 eur, se pravi minimalac. Od tega so položnice 400 eur, torej je za hrano in bencin ter luksuz na mesec 280 eur.

Ma jebeštrga pa taka država. Včais je bil jogurt 40 sit, zdaj je 40 centov...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Spiderwoman pravi:
Nevem no, jaz imam cca 1500 plače, s prevozom in malco vred, se pravi neto 1200. Kredita imam 300 + 120 + 100 = 520 eur, torej mi ostane 680 eur, se pravi minimalac. Od tega so položnice 400 eur, torej je za hrano in bencin ter luksuz na mesec 280 eur.

Tipicna slovenska neumnost.
"Minimalca mam". Ampak je pa seveda tolk pa tolk kredita, pa ozimnica od lani, pa TV iz Big Banga na obroke, pa...

bonk.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:

Kaj pa je tuki država kriva? Sej maš 1.500 EUR mesečno in očitno še 3 kredite.
confused-1.gif

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Word.
Učiteljevati v teh časih ni mačji kašelj, ker imajo večino vzvodov v rokah starši (!!!) in otroci (!), ne pa učitelji. Produciramo i-diote po ameriškem vzorcu.
zmaga.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:

stupid-1.gif

vsaj 1000 € imaš preveč, glede na to kakšne bedarije pišeš
stupid-1.gif