Samo praseeca, kak rasa res nima cekina za lajf...

I

Izbrisan uporabnik #488

Banditska država nas lupi in nam krade kjer more. Ker nas tak lupi, se folk izogiba plačilu davkov, posledica tega pa je premalo pobranih davkov in uvedejo spet nove.

Ni neke rešitve, razen da se vrnemo v Jugo sistem, kjer smo jih mi lupili.

Položice pa so itak mafijski posli. Ne razumem kako lahko čez npr. podražijo neke storitve npr. za 25%, letna inflacija pa je 2-3.
Kradejo nam, ker vejo da smo odvisni od tega. Da ne govorim o bencinu in drugih nujnih potrebščinah.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
tu se ti popolnoma strinjam. Vsak študent ekonomije ve, da ko se začnejo višati davki in trošarine (to je mimogrede najlažje narediti) se začnejo izumljati razni sistemi izmikanj. Država mora začeti varčevati najprej pri sebi in zakaj tega ne naredi? Ker to ni všečno in se lahko izgubi volitve, izguba volitev pomeni, da da ni več priseskov na proračunu, ker se jih zamenja in nastavi druge in potem se zgodba samo ponavlja!
Koliko časa nazaj sem pisal v temi politika o tem, da bi morali javnim uslužbencem v celoti zmanjšati plače za 25%! Pa naj se dokažejo v gospodarstvu, če so tako dobri in nepogrešljivi! Država pa le naj viša trošarine ker opažam veliko SLO tablic v obmenjnem pasu!
Go pahor go
cheer.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Koliko časa nazaj sem pisal v temi politika o tem, da bi morali javnim uslužbencem v celoti zmanjšati plače za 25%!
Ne vsem JU ampak vodstvenemu kadru, ker 25% zmanjšanje plače vodstvenemu kadru je višina ene osnovne plače za nekoga s 4.st izobrazbe (kuharji,čistilke?,vzdrževalci,mehaniki, ipd....). Pa vse tiste, ki bi lahko šli v penzion že pred x leti jih prisilno tja poslat ne pa, da vlečejo tudi po 2k€ na mesec, produktivnost je pa točno na 0.
Seveda se tega nihče ne upa narediti, ker ode par 1.000 glasov pri naslednjih volitvah.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.745
6.515
113
Primer iz VB (kjer sicer nimajo Evra):
Cameron orders Ministers to draw up 40 per cent spending cuts - the biggest in history

Vendar stvari niso tako preproste, kot morda izgledajo na prvi pogled. Nihče ne ve, kakšen vpliv bo to imelo na gospodarstvo (ker pač država ne bo trošila).

Že sam nadzor nad stroški bi marsikaj prihranil (tako so tudi odkrili tisto nenavadno porabo 11,8 rolic toaletnega papirja dnevno na zaposlenega na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.378
7.484
113
Jaz upam da bo vse skupaj privedlo do razpada enotnega plačnega sistema. Ker enostavno ne moremo primerjat celega bataljona administratork v JU z gasilci, vosjko in policijo. Ker zadnje 3 poleg zdravstvenega osebja drzava enostavno nujno rabi. In jaz vem da ce gre vse skupaj za 25% dol od te miloscine ki je sedaj grem nazaj v gospodarstvo oz. se raje v tujino.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Kar v tujino taki kadri so tam zelo cenjeni! Kdaj si bodo nekateri dali dopovedati, da je potrebno varčevati!

erikson

Guru
25. avg 2007
22.745
6.515
113
Zakaj država enostavno nujno rabi vojsko? Trenutno je zaposlenih 7.593.

Ali bi vojaki v mirnem času lahko opravljali delo policistov in gasilcev? Razen helikopterske enote HNMP kakšne koristi od njih ni.

Malo v razmislek.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Zakaj država enostavno nujno rabi vojsko? Trenutno je zaposlenih 7.593.

Ali bi vojaki v mirnem času lahko opravljali delo policistov in gasilcev? Razen helikopterske enote HNMP kakšne koristi od njih ni.

Malo v razmislek.

Pa tut s temi 7,6k vojaki nevem kaj bi si pomagali če nas napadejo... (kolko šans pa je da nas bi)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.378
7.484
113
ti niti ne ves kak kader sem tako da tezko ocenjujes ali bi kjerkoli bil cenjen ali pa ne.

Glede vojske sem mnenja da jo potrebuje vsaka drzava, ampak tudi ce je ne bi bilo se ne bi sekiral.

Jaz povsem razumem da je potrebno varcevati. Jaz recimo ne razumem zakaj npu rabi nov objekt in podobnih neumnosti. Ne razumem pa kako lahko drzava potem ko so jih zdemolirali procelje DZ enostavno rece da bo policistom znizala place za 11%.

Sicer pa sem napisal - naj se ukine enotni placni sistem in je zadeva resena.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
ti bi torej avtomatsko vsem, ki delajo v JU za 670 EUR neto na mesec + kakih 80 EUR potnih stroškov (nekateri od teh imajo čez 5 let delovnih izkušenj in 7. stopnjo izobrazbe), kar skenslal 25% ?

skenslat je treba plačo tistim, ki jo imajo za več kot 2 ali 3 kratni faktor glede na recimo zgoraj omenjeno cifro!

tale gonja proti JU je marsikomu že popolnoma skisala možgane, in marsikdo od vas je prepričan da v JU teče med in mleko... pa ja...
tongue-1.gif

p/s: ne delam v JU ampak v gospodarstvu...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ti niti ne ves kak kader sem tako da tezko ocenjujes ali bi kjerkoli bil cenjen ali pa ne.
a.

Kar sem napisal to tudi mislim in ne potrebujem kakšnega dodatnega podatka

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik KAALman pravi:
ti bi torej avtomatsko vsem, ki delajo v JU za 670 EUR na mesec + kakih 80 EUR potnih stroškov (nekateri od teh imajo čez 5 let delovnih izkušenj in 7. stopnjo izobrazbe), kar skenslal 25% ?
..

Sicer ni letelo na mene, ampak odgovor je DA!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Ta v JU dobi 600 sigurno na datum (pa teh s tako malo plačo ni veliko nekje sem prebral podatek da je povprečna bruto plača v JU cca 1500 ojrov) in se za službo niti slučajno ne boji, niti je ni strah da plača ne bi bila na datum....! Ti še naštevam?

Mimogrede kdo dela v JU za 600 ojrov?

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Ta v JU dobi 600 sigurno na datum (pa teh s tako malo plačo ni veliko nekje sem prebral podatek da je povprečna bruto plača v JU cca 1500 ojrov) in se za službo niti slučajno ne boji, niti je ni strah da plača ne bi bila na datum....! Ti še naštevam?

Mimogrede kdo dela v JU za 600 ojrov?

kar nekaj se jih najde...

saj jaz sem tudi za varčevalne ukrepe v JU, pa vendar jih ne gre kar tako posplošiti na vse zaposlene, dobro bi bilo prej malo pregledati, kdo je kako do katerega položaja prišel, ker pač menim, da tisti s 670 euri bo tisti 25% minus dosti bolj občutil, kot nekdo ki ima 1500 ojrov plače...

sicer pa, vlada in državni aparat sta tudi del JU, in naj kar pri sebi zategneta, zaradi mene tudi za 50%...
ampak laže je na druge s prstom kazat ter davke v nebo dvigovat...

sicer pa, jutri je spet ponedeljek in gremo služit denar
smile-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.104
464
83
45
dolenska
Moj sestrojebec, ki ima 4 stopnjo izobrazbe, dela za 600+malica in prevoz na mesec. Za malico dobi 63€, tako da dobi nekaj cez 700. Pa se rit coha in kofetka? Al dela na 55+ in pazi, da baraba kaj ne zayebe. Jaz delam za 750+stroski in de5am korektno pa se vedno nisem ziher al bo pala disciplinska ne glede da je vse po zakonu ZIKSa. Poleg tega me obkroza tudi 150 ljudi, ki jih definitivno noces spoznati. Aja sestrojebcu nisem rihtal sihta, ker se takrat nisva poznala. Jp, sam med in mleko je v JU. Ti kaj zrihtam? Kolk stopinj je v tvoji pisarni? Jaz bom prezivel brez 25% pa ne fusam, ne vem kako bo s sefi!

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.063
6.265
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Kolega dela na manjši pošti in danes med šihtom letim do njega, ker večinoma nima gužve pomalicama v prostoru "zadaj".

Tako se bašema s sendviči in čokoladnim mlekom ter debatirama o svetovnem, ko vleti model okol 35 let...
OFF:
Povej še na keri pošti si to bil. Predvidevam, da nisi vpisan v službenih dovolilnicah, da bi se lahko nahajal v prostiorih "zadaj"
cool-1.gif

ON:
Še meni včasih na koncu mesca gra na tesno (no po moji krivdi, kredit pa take pa to). No in takrat odklopim vse kafiče, pirčke ipd... Če ni za položnice, potem tudi za špricer ne more bit, pa magari je špricer po 50centov.

Nazadnje urejeno: