Samo praseeca, kak rasa res nima cekina za lajf...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Citat:
Uporabnik KAALman pravi:
ti bi torej avtomatsko vsem, ki delajo v JU za 670 EUR neto na mesec + kakih 80 EUR potnih stroškov (nekateri od teh imajo čez 5 let delovnih izkušenj in 7. stopnjo izobrazbe), kar skenslal 25% ?

skenslat je treba plačo tistim, ki jo imajo za več kot 2 ali 3 kratni faktor glede na recimo zgoraj omenjeno cifro!

tale gonja proti JU je marsikomu že popolnoma skisala možgane, in marsikdo od vas je prepričan da v JU teče med in mleko... pa ja...
tongue-1.gif

Se strinjam z zgoraj napisanim.
Problem javne uprave je ta, da je na visokih/višjih položajih (tj. vodja skupine, oddelka, ipd) zagotovo več kot tretjina ljudi in taki res služijo lepe plače, vrtijo se tam okrog 1800€ (z dodatki to nanese cca 2000€). Seveda, ne rabim omenjat, da jih pol od tega ne počne praktično nič, razen da delegirajo na strokovne sodelavce, tajnice, ipd.

Menim, da država ne bi smela zniževati plač v JU, saj smo se že odrekli določenim dodatkom in je realna vrednost plače v zadnjih letih že precej padla. Če kar tako vsempovprek znižajo plače bo cca 30% ljudi padlo pod ali malo nad minimalca in lahko si predstavljate kakšne posledice to nosi pri kakovosti storitev in tudi sicer.

Sama se čisto strinjam z odpuščanji, ker je dejstvo, da veliko ljudi služi svojo plačo s tem da posedajo in počnejo praktično nič in ni pošteno, da posledice tega nosimo vsi. Zaradi mene naj najprej pogledajo po organizacijah kdo je že zrel za penzijo in naj prvo popucajo take zjedalce proračuna. Sicer pa naj se držijo prvotnega plana, da se število zaposlenih zniža za 2% letno, torej ko se nekdo upokoji se te osebe ne nadomesti, ampak se njeno delo razdeli na ostale zaposlene. Če bi tukaj poostrili nadzor nad izvrševanjem te direktive, bi se ogromno prihranilo, ne pa da se vzdržuje današnjo situacijo, ko ima vsak šef še tri šefe nad sabo.

Ogromne rezerve vidim tudi v potnih stroških za službene poti. Primer: za službeno pot iz LJ v MB z lastnim avtomobilom dobiš cca 95 € (če računamo 130 km v eno smer), če greš z vlakom ti povrnejo stroške povratne vozovnice, to je 17€, torej s tem, da kriješ samo stroške javnega prevoza, ko je to mogoče, zelo enotsavno prihraniš 80€ . Tudi dnevnice za poti krajše od 10 ur se mi zdijo čisto nepotrebne ... ali pa izplačevanje dnevnic kljub temu, da je prehrana na srečanju krita s strani organizatorja.

Nižanje plače je popolna neumnost, če že, naj nižajo plače vsem tistim, ki so uvrščeni višje od 35. plačilnega razreda, ki sem jim to ne bo poznalo oz. se bodo na ta račun odrekli nekemu luksuzu v vrednosti 100 in še nekaj EUR. Nekdo, ki dela za tako plačo kot npr. predator že tako nima denarja za luksuz in potem mu vzameš še 11% tistega kar ne zadostuje niti za osnovne življenske potrebščine
rolleyes-1.gif

V glavnem ... tale naše politična srenja res počne stvari brez kakršnegakoli občutka za ljudi in brez na razmišljanja o prihodnosti. Resnično ne vem kako lahko ljudje kot je Irma Pavlinič Krebs ponoči mirno spijo.
crazy1.gif

LP

Kdor je volil sedanjo oblast, naj jo pa še prenaša. Še nikoli nam ni šlo tako slabo, kot nam gre sedaj.
evil.gif

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
@ MrDaco & AvtoFun: poznata kakšnega ravnatelja? Tak od blizu mislim. Ker ravnatelj je objektivno odgovoren za vse kaj se tam dogaja. Pa če ti računovodkinja namesto na ZPIZ sebi nakazuje.

Aja, pa napisal si 3000 EUR bruto, ne mi reč zdaj, da je pol neto tudi toliko.

Najrajši imam, ko kdo napiše, ja v sodednji občini je tak, ali pa od maminega bratranca soseda brat itd. Ja, potem imaš res podroben vpogled v situacijo... Če se to dogaja v sosednji občini, še ne pomeni, da je to pravilo.

Glede JU pa samo še to: kolikor jih boste plačani, takšne (kvalitete) jih boste imeli. Raje naj bo manj zaposlenih, pa se tiste kvalitetno plača, kot pa da jih je na tisoče, ki zaslužijo malo nad minimalcem. Najmanj stokrat sem že na forumu napisala: sklenslajte občine na minimum pa pozabite na pokrajine, če hočete začet šparat v JU. Ampak potem ne bi mogel imeti vsak lokalni šerif svoje občinske uprave.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Kdor je volil sedanjo oblast, naj jo pa še prenaša. Še nikoli nam ni šlo tako slabo, kot nam gre sedaj.
evil.gif

Ko že misliš, da ne gre, se vedno najde nekdo, ki ti dokaže, da lahko gredo stvari še na slabše
grims-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.464
2.449
113
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
@ MrDaco & AvtoFun: poznata kakšnega ravnatelja? Tak od blizu mislim. Ker ravnatelj je objektivno odgovoren za vse kaj se tam dogaja. Pa če ti računovodkinja namesto na ZPIZ sebi nakazuje.

Ja Nikica, ravnatelj določene OŠ, fotrov bratranec je res že vrsto leta objektivno odgovoren ampak samo za tajnico in za mlade "učiteljice"
grims-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.464
2.449
113
Haj veš kako je, vsi ne moremo biti popolni, verjemi mi da pa tudi on ne trpi kljub svoji nepopolnosti
grin1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Presneto stoletni kruh za 3 EUR. Naj kupi Mercator hebec (ipd) in dobi kilo za dober EUR. Pa prišpara 70 EUR na mesec, kar je če si reven VELIKO.

Stari govora je o tem, da si nemoreš vsak dan kruha kupit. Pusti ceno, nikoli ni jeben kruh stal slabega jurja. Govorim
o dejstvu da si nemoreš vsak dan več kupit kruha.

No pol pa grema kupit belega kot praviš. Ena kila belega je v prvi manj sitostna kot kila stoletnega. Tu sma takoj rešla,
da da moraš kupit, vsaj 1,125 belega (če ne več) da se isto nasitiš.

Mojega polnozrnatega lahko komot ješ brez vsega, ker je dober, da nimam tak rad maminega đema iz češenj, ga jem
brez vsega, namakam v kavo/kakav in je izvrsten, ne menjam za noben sendvič.

Kvaliteta sama je zlo huda, jaz ga mam v hladilniku v tapervar posodi, rad mam hladen kruh, pa dlje ostane svež,
če ti ga vrežem četrti dan, boš max. rekel da je včerajšni. Take igre se ti z merkatorjevim belim nemoreš it,
ker ga po dveh dneh lahko vržeš bek. Jaz mojega upam dat v zmrzovalnik na -18 za en tedn, ti ga počasi odtalim
in spet boš rekel lahko da je star kak dan max.

Skratka ta cena 3e marsikaj potegne za sabo. Ti pa na tvojega belega moraš še nekaj namazat, kok daš za najcenejšo
pašteto da namažeš celo kilo? Pa o tem kak je nagravžna sploh neboma. Na stoletnika je škoda bilokaj mazat, izjema
je mamin đem
smile-1.gif
In jutranje namakanje v kavo.

SIcer pa dejstvo da si kruha nemorem kupit me sili da še bol vstrajam pri tem kruhu, 200 ur na mesec delam, si bom pa
ja kupil tak kruh kot meni paše madona! Ker če pa za pošten kruh nimaš, pol pa smo itak že kitajci.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
A ti poješ eno kilo kruha na dan, vsak dan?
confused-1.gif

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ok jaz ne zapravim tolko, ker načeloma kupim štruco
enkrat na 4 dni in ga samo pri zajtrku glodam ob domačem đemu iz češenj
Kaj pa potem jamBraš? Če ima kdo probleme s preživetjem, ker mora vsak dan kupovati kilo ravno najdražjega kruha, je potem pač sam kriv, da je tako butast.

In ja, znam slovensko, samo ti ne znaš pisat.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.098
11.195
113
haha, kakšne stresate ..ravnatelj ima cca 200 € neto več kot primerljiv učitelj,pomeni nekje isti delovni učiteljski staž + pike. tako da ne preveč na pamet...

najbolj se splača iz vidika učiteljev bit star učitelj s kup svetniškimi in mentorskimi pikami... nična odgovornost in dovolj lepa plača ter minimalne ure.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
mi lahko nekdo razloži kaj dela načelnik upravne enote?
grin1.gif
hysterical-1.gif

Mene tud zanima tole.
grin1.gif

Sicer pa je v povprečju delo na JU nekaj lahkega. Delavniki so na izi, delo je varno, delo je uizi...ni nekih hudih pravih kapitalističnih pritiskov, če se po kakem slučajo zgodi nadura, je tudi plačana... Jaz bi jim zagrozil z odpovedjo in konstantno grozil vsak mesec...zato, da se produktivnost poveča in se začne dejansko delat. Že dobit koga na telefon iz JU je sveti čudež. Moraš pazit, da ne pokličeš med 9 in 10, ker takrat je malca...in med 11:30 in 13:30 ker takrat je kosilo....ali pa po 15:00, ker takrat so že vsi doma.
evil.gif

So pa verjetno tudi pridni vmes (preden BI skoči v luft).

Je pa res, da imaš neke meje, ne moreš služit lepih denarcev, če nisi bližje koritu, kjer je pa gužva in so vsi politično nakonektani.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
A ti poješ eno kilo kruha na dan, vsak dan?
confused-1.gif

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ok jaz ne zapravim tolko, ker načeloma kupim štruco
enkrat na 4 dni in ga samo pri zajtrku glodam ob domačem đemu iz češenj
Kaj pa potem jamBraš? Če ima kdo probleme s preživetjem, ker mora vsak dan kupovati kilo ravno najdražjega kruha, je potem pač sam kriv, da je tako butast.
o kruhu se sploh ne bi smeli pogovorjat kot o nečem kar je predrago, če smo že pri tem. Sicer pa to, da ješ polnozrnat kruh ali kruh s semeni, ni nobeno preserevanje. Sej človek mora mal tud za zdravje poskrbet. Ob povprečni plači 900EUR, je 3,50EUR za kruh, ki ga ena družina nima za cel dan, enostavno preveč. Take cene imajo v Angliji in Franciji.
Kolega že par mesecev dela v Nemčiji in pravi, da nima kje denarja zapravit. Je karkoli mu oaše, plačuje si najemnino, obleke, vse kar rabi pa mu na koncu še vedno dosti ostane. Pa ni noben računalniški genij, ampak navadn fizikalc. Edina stvar, ki je tam dražja so čiki pa kolikor sem vidla benze, ki delajo čez noč., to je pa tud vse ... mi se pa tle menmo kok si eni preveč privoščjo, ker nimajo čist osnovnega inteneta pa jejo kruh s semeni.
uf-1.gif

LP

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Samo vseeno. Še jaz ne dam za kruh 3,5 EUR, ker mi je škoda denarja..., pa nisem ravno revež. Se dobi polbeli (ki je čisto zdrav) kruh trgovske znamke za male pare.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Kakor za koga. Meni se ne zdi prav, da se varčuje na račun kvalitete hrane in polbeli kruh ni ravno zdrav ... na dolgi rok se stalno uživanje hrane z veliko škroba ziher pozna. Če ne drugače, vsaj po odvečnih kilogramih.
Jebiga, od uvedbe evra, so tele naše trgovine popolnoma zblaznele, ko se spravim v trgovini preračunavat v tolarje, 3/4 stvari sploh ne kupim in se lotim kuhanja, kjer lahko malo več improviziraš in razdeliš stroške.
grin1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.229
9.861
113
Za kruh si kupite aparat za peko kruha, prihranek cca. 60 %, namešaš si kar želiš, pa zjutraj te doma pričaka vonj po sveže pečenem kruhu. Njami.