KSZ.
Danes sem stestiral tisti grelnik za čaj/kuhano vino iz Hoferja. Zadeva se je kar OK obnesla. Malo sem na hitro poslikal za arhiv. Prvič sem kuhal zunaj, kar na terasi. Če je tako lepo vreme kot danes, je tudi to precej boljše kot v kleti ali kuhinji
https://www.dropbox.com/sc/3wav5tky6e0q89o/AADTjI7dUoJnnvPz_h8YhyPva
Nekaj hitrih opažanj glede tega grelnika:
- 17 litrov je zame dovolj. Skuhal sem 17 literski batch. Zadeva dejansko drži kakšnih 20 litrov. Uporabil sem 13 litrov vode + vrečko s cca. 3,5kg slada in je ostalo še precej prostora. Lahko bi naredil tudi kakšno močnejšo zadevo brez problemov.
- Zadeva vodo segreje precej hitro. Strike vodo sem sicer natočil iz pipe okoli 50 stopinj, ampak je v parih minutah zadeva bila na 72. Tudi potem po mashu sem vodo spravil do vretja zelo hitro.
- Termostat je za mashing neuporaben. Preveč nenatančen in samo dve možnosti sta. Ali je grelec izklopljen ali pa greje na polno. Pri drozganju sem zato imel zadevo lepo izklopljeno.
- Lonec je iz precej tanke kovine, tako, da ne drži ravno dobro temperature. Danes sem improviziral in ovil okoli blazino za na plažo. Imam že v planu nakup srebrne izolacije (tiste za radiatorje) pa bom ovil ene dva sloja okrog.
- Pipica na loncu je trenutno neuporabna. Če je malo več hmelja v pivini, se takoj zamaši. Bo treba narediti nek filter, dvojno dno ali nekaj. Sicer tudi pretakanje s cevjo ni problematično.
Overall mi je zadeva všeč.