Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Verjetno tudi ni panike, če bi fermentiral 25 litrov v 50 litrškem sodu. Vrenje je vrenje ...
Koliko časa pa traja, da začne 25 litrov v 50 litrškem inox sodu prdet skozi veho - pokrov je zadihtan s folijo?
36 ur je namreč preteklo, pa se je v vehi gladina za pol cm premaknila ... na 18 st. Celzija. Fermentor kot kaže dihta, ker če pritisnem na pokrov, veha zaniha za cm ...
Punk IPA. Sploh nočem razmišljat koliko denarja sem že zapravil za ta pir.Citat:
Uporabnik smarty pravi:
Kater pir od Brewdogu vam je pa top, da bi jo kopiral?
Citat:
Uporabnik Wofk pravi:
Po ene 12 urah bi že moralo fajn delat veha. Daj folijo stran pa še enkrat povij, ker ti sigurno uhaja vn zrak, kjer maš povito. Najboljš je uporabet "streč" folijo pa mal raztegovat jo ko jo ovijaš
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Citat:
Uporabnik Wofk pravi:
Po ene 12 urah bi že moralo fajn delat veha. Daj folijo stran pa še enkrat povij, ker ti sigurno uhaja vn zrak, kjer maš povito. Najboljš je uporabet "streč" folijo pa mal raztegovat jo ko jo ovijaš
Najverjetneje bo res to. Sicer je nadtlak v fermentorju, bom pa jutri preveril še gravitacijo, ko bom v sekundarca prelival.
Po kolikšnem času ponavadi pretakate v sekundarca (fermentor, kjer bom še hladno hmeljil ...)?
Citat:
Uporabnik zoki pravi:
Punk IPA. Sploh nočem razmišljat koliko denarja sem že zapravil za ta pir.Citat:
Uporabnik smarty pravi:
Kater pir od Brewdogu vam je pa top, da bi jo kopiral?
Zaenkrat še je samo pri želji... nisem še nobenega piva do zdaj sploh naredil, mam pa že ene par let željo. Od kar so dali prvi diy dog ven februarja pa sem pospešeno začel delat na ideji, da naredim svojo punk ipoCitat:
Uporabnik Bolfenk2020 pravi:
Citat:
Uporabnik zoki pravi:
Punk IPA. Sploh nočem razmišljat koliko denarja sem že zapravil za ta pir.Citat:
Uporabnik smarty pravi:
Kater pir od Brewdogu vam je pa top, da bi jo kopiral?
Kaj vseh 5 vrst hmelja das noter ali imas kak clon?
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Citat:
Uporabnik Wofk pravi:
Po ene 12 urah bi že moralo fajn delat veha. Daj folijo stran pa še enkrat povij, ker ti sigurno uhaja vn zrak, kjer maš povito. Najboljš je uporabet "streč" folijo pa mal raztegovat jo ko jo ovijaš
Najverjetneje bo res to. Sicer je nadtlak v fermentorju, bom pa jutri preveril še gravitacijo, ko bom v sekundarca prelival.
Po kolikšnem času ponavadi pretakate v sekundarca (fermentor, kjer bom še hladno hmeljil ...)?
Citat:
Uporabnik zoki pravi:
Zaenkrat še je samo pri želji... nisem še nobenega piva do zdaj sploh naredil, mam pa že ene par let željo. Od kar so dali prvi diy dog ven februarja pa sem pospešeno začel delat na ideji, da naredim svojo punk ipoCitat:
Uporabnik Bolfenk2020 pravi:
Citat:
Uporabnik zoki pravi:
Punk IPA. Sploh nočem razmišljat koliko denarja sem že zapravil za ta pir.Citat:
Uporabnik smarty pravi:
Kater pir od Brewdogu vam je pa top, da bi jo kopiral?
Kaj vseh 5 vrst hmelja das noter ali imas kak clon?
Citat:
Uporabnik ikst pravi:
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
,,,
Najverjetneje bo res to. Sicer je nadtlak v fermentorju, bom pa jutri preveril še gravitacijo, ko bom v sekundarca prelival.
Po kolikšnem času ponavadi pretakate v sekundarca (fermentor, kjer bom še hladno hmeljil ...)?
Običajno ne pretakam v sekundarca, ni potrebe niti ni neke pametne razlage zakaj bi to počel.
Aja, ne na gostilno je blo to mišljenoCitat:
Uporabnik Bolfenk2020 pravi:
Aja, po pretekliku sodec sem predvideval, da si ga ze varil.
Citat:
Uporabnik mato9 pravi:
Zdravo,
dejte mi povedat kakšen sladkor uporabljate za sekundarno fermentacijo? Ali velja vsak namizni sladkor? Katerega priporočate?
Obvezno predhodno raztapljanje?
Citat:
Uporabnik mato9 pravi:
Zdravo,
dejte mi povedat kakšen sladkor uporabljate za sekundarno fermentacijo? Ali velja vsak namizni sladkor? Katerega priporočate?
Obvezno predhodno raztapljanje?
Citat:
Uporabnik mato9 pravi:
Zdravo,
dejte mi povedat kakšen sladkor uporabljate za sekundarno fermentacijo? Ali velja vsak namizni sladkor? Katerega priporočate?
Obvezno predhodno raztapljanje?