Citat:
Uporabnik pocast pravi:
sicer neumno vprasanje, vendar vseeno. ali lahko pivu ki fermentira, dodam 10% vode. namrec, imel se predobr izkoristek, pa rad vseeno mali bolj svoh varjanto. a gre lahko kaj narobe?
Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
sicer neumno vprasanje, vendar vseeno. ali lahko pivu ki fermentira, dodam 10% vode. namrec, imel se predobr izkoristek, pa rad vseeno mali bolj svoh varjanto. a gre lahko kaj narobe?
Mene tudi to zanima. Ali lahko dodam vodo v fermentor preden dodam kvas? Seveda, bi prilagodil recept na način, da bi dobil zeljen og in grenkobo.
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
sicer neumno vprasanje, vendar vseeno. ali lahko pivu ki fermentira, dodam 10% vode. namrec, imel se predobr izkoristek, pa rad vseeno mali bolj svoh varjanto. a gre lahko kaj narobe?
Ali lahko temu pivu sploh rečemo IPA(le), glede na to da je narejen enako kot vsa ostala njihova piva (lager)? Mogoče prej IPL?Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:
V Unionovi pivnici so se vdali in skuhali prvo IPO, najprej so jo skrivali - jo niti na ceniku niso imeli, sedaj se jo dobi čisto uradno.
Meni zelo solidna, bi rekel, da je precej "dry" (stara navada z lagerjev???), prvič ko sem jo pil ni bila tako aromatična, kot npr, v soboto, ko je bila aroma TOP.
Če je drugega, je sigurno najcenejši IPA na trgu trenutno
Uf, to pa je napredek, se posipam s pepelom. Ob odprtju pivnice vodja proizvodnje ni hotel slisati o aleih in le hvalil kako superioren lager kvas imajo in da delajo vse z njim...Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Da, tole je verjeli ali ne, prava IPA. Govoril sem z tehnologom in je dejansko narejena na ale temperaturah, fermentirana z US05, konkretno dry hoppana itd...pač dejansko prava ipa
Sem jo poizkusil ko so jo točili ob obletnici, pa ne vem, prav posebej me ni navdušila, čuti se pridih uniona. Osebno mi bolj teče 11ka.Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Poskusi, ne bo ti žal. Je res dobro pivo, definitivno pa ni taka ipa kot si jih vajen, je mal drugačna