Citat:
Uporabnik pocast pravi:
sicer neumno vprasanje, vendar vseeno. ali lahko pivu ki fermentira, dodam 10% vode. namrec, imel se predobr izkoristek, pa rad vseeno mali bolj svoh varjanto. a gre lahko kaj narobe?
Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
sicer neumno vprasanje, vendar vseeno. ali lahko pivu ki fermentira, dodam 10% vode. namrec, imel se predobr izkoristek, pa rad vseeno mali bolj svoh varjanto. a gre lahko kaj narobe?
Mene tudi to zanima. Ali lahko dodam vodo v fermentor preden dodam kvas? Seveda, bi prilagodil recept na način, da bi dobil zeljen og in grenkobo.
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Ali lahko temu pivu sploh rečemo IPA(le), glede na to da je narejen enako kot vsa ostala njihova piva (lager)? Mogoče prej IPL?Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:
V Unionovi pivnici so se vdali in skuhali prvo IPO, najprej so jo skrivali - jo niti na ceniku niso imeli, sedaj se jo dobi čisto uradno.
Meni zelo solidna, bi rekel, da je precej "dry" (stara navada z lagerjev???), prvič ko sem jo pil ni bila tako aromatična, kot npr, v soboto, ko je bila aroma TOP.
Če je drugega, je sigurno najcenejši IPA na trgu trenutno![]()
Uf, to pa je napredek, se posipam s pepelom. Ob odprtju pivnice vodja proizvodnje ni hotel slisati o aleih in le hvalil kako superioren lager kvas imajo in da delajo vse z njim...Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Da, tole je verjeli ali ne, prava IPA. Govoril sem z tehnologom in je dejansko narejena na ale temperaturah, fermentirana z US05, konkretno dry hoppana itd...pač dejansko prava ipa![]()
Sem jo poizkusil ko so jo točili ob obletnici, pa ne vem, prav posebej me ni navdušila, čuti se pridih uniona. Osebno mi bolj teče 11ka.Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Poskusi, ne bo ti žal. Je res dobro pivo, definitivno pa ni taka ipa kot si jih vajen, je mal drugačna![]()