Sam svoj pivovar

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
Citat:
Uporabnik Gucci pravi:
3066??!?
Prav zdaj mi "smradi" temno pšenično in noter sem nalil WY 3068. 3066 pa ne vem, če obstaja.

Smrada ni zaznati drugje, kot neposredno poleg vehe. ampak res čisto zraven.
To, da mi je v 60 litrskem fermentorju s 40 litrov piva peno ven metalo ni potrebno poudarjati.

WB-06 bom pa preizkusil naslednjič in lahko poročam.

Ja imaš prav 3068 je...
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Zdele visim v garaži in med tem ko čakam, da se voda segreje študiram, kok bo men jutri tole ven metal
smile-1.gif
Mi ni jasno, kako bom tok slada spravu v moj MASH. Počutim se podobno kokr tapru dan k sem varil....
 

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Zdele visim v garaži in med tem ko čakam, da se voda segreje študiram, kok bo men jutri tole ven metal
smile-1.gif
Mi ni jasno, kako bom tok slada spravu v moj MASH. Počutim se podobno kokr tapru dan k sem varil....

Eh prvič itak ni problemov, k ne veš kaj te čaka.
wink-1.gif

Dej prlep eno fotko ko ti bo ratal vse not naprešat...
 

kure

Zelenc'
8. dec 2015
24
0
1
Zdravo,

se je že večkrat govorilo kje kupiti ječmenove kosmiče. Sem ugotovil, da imajo pakirane neke srbske po 250 g za slabih 60 centov v interšparu.
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
žal nimam lastnih izkušenj, teoretično naj bi šlo...obstaja pa verjetnost okužbe, ker ni tako prečiščen kot namenski, da priokusov (estri, fenoli...) niti ne omenjam. Sem pa danes kupoval fermentisovega, plus pekovskega (za pico) in je le 20X cenejši :D
 

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Mogoče suhi pekovski kvas. Vlažni v tistem ovojčku ni kaj preveč sterilen.

Mogoče bom pa enkrat žrtvoval kilco DMEja in naredil eno rundico za hec.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Evo, bad boy ma 1103 OG. Mal me je zaskrbel štarter, k mi je prsmrdel mal po šampanjcu, sam okus ni bil niti mal kisel, tko da pripisojem to divji fermentaciji na mešalnuku, upam, da se ne motim in da ne bo tole ena kiselca nakonc. Bo Utisevalec povedal, če mu starterji dišijo
smile-1.gif
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Odvisno od kvasa, eni dišijo eni smrdijo je pa aroma dejansko "kvasna" in načeloma ni taka kot jo dobiš iz fermentorja tako da naj te vonj ne skrbi preveč! Upaj da je kvas dovolj pa da bo naredil svoje do konca kot mora!
zmaga.gif
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Ma počutim se ko prvič, že z mash tunom sva mela debate, evo, 15 kil je maksimum, kar dobim not. Pol pa pich in ko mi je prdišal po šampanjcu...panika, pol poizkusim ni kislo in vlijem do konca. Pa mi logika govori, da ni šans, da bi okužil štarter, itak je pa kvas tok dominiral tam, da tud če bi prilezlo kaj not se niti ni mel šans razvit.

Kar ga je zmetalo ven je pa dišal kot krušni kvas, cela kuhinja je dišala.
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Evo, bad boy ma 1103 OG. Mal me je zaskrbel štarter, k mi je prsmrdel mal po šampanjcu, sam okus ni bil niti mal kisel, tko da pripisojem to divji fermentaciji na mešalnuku, upam, da se ne motim in da ne bo tole ena kiselca nakonc. Bo Utisevalec povedal, če mu starterji dišijo
smile-1.gif

uff kull OG
cheer.gif

Glede kvasa pa nč bat, jaz krožim z njim med serijami, pa smrdi ko [cenzura] :D pivo pa potem nima priokusov. To je kvas normalno, da med svojo življensko dobo spušča različne arome
 

skofk

Zelenc'
8. jul 2015
28
0
1
A je možno da prevreta dekstroza potem da kakšen priokus pivu ?
al jo moram raztopit šele v prevreto vodo?
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.