Sam svoj pivovar

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sazihno

Pripravnik
6. mar 2015
56
0
6
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Citat:
Uporabnik sazihno pravi:
Fantje eno vprašanje - varil stout po BIAB 20l - noter semd dal dva kvasa s04 in us05
lp

Zakaj bi to delal?
sprasujem se.gif

Dobro vprašanje - edejo sem zasledil tule: http://pivopis.si/brezkompromisni-crnorog-stout/
(beri spodaj komentarje)

FG piva je sedaj na 1022 in čaka na flaširanje, tako da ne morem še povedat kakšen okus je prišel ven
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
No sej ni nemogoče, je pa res kot je že utiševalec rekel dokaj zahtevna in ne predvidljiva tehnika. Sam se jo raje nebi lotil
wink-1.gif

Če delaš sweet daš S04, če delaš Dry pa US05. Seveda upoštevaš še profil drozganja.
Sem pa tud sam še flaširal stouta na 1021, tako da nič bat, bo pač bolj sladek
wink-1.gif
 

Gorsky

i kej ne bwš
18. nov 2015
9
0
1
42
In kaj porečeš na to je za uporabljat je je boljevkakšna homemade varianta boljše glede na to da fermentor že imam....
 

Subl

Pripravnik
14. jan 2015
86
0
6
Za tak dnar zgleda kar všečna zadeva, čeprav je pa vprašanje kolk kvalitetno je sestavljen.
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Težko sodim samo po videzu. Če je vse to res kar piše je zagotovo supr zadeva.
Namenski sitemi te redko pridejo pod 1000€.
Če se pa izkaže da ni najboljše lahko še vedno uporabljaš samo za gretje vode ali podobno.
Važno da ima koliko toliko natančen termostat in dovolj močan grelec, ostalo boš že poštimal (lažno dno itd...)
 

pivoljub

Pripravnik
5. maj 2015
130
0
16
Moje pivo brez co2ja je tudi po enem mesecu na toplem še zmeraj brez co2ja
frown-1.gif

Ne bo druge kot da poskusim dodat Safbrew F-2 kvas.
Ima kdo kake izkušnje s tem. Predvsem me zanima doziranje. V navodilih piše 2-7g na hektoliter.
Ga dam res tako malo ali ponucam cel paketek ?
 

_jackson_

Pripravnik
20. okt 2014
88
3
8
Eno hitro vprašanje: a je ječmenove kosmiče za kuhanje stouta tudi potrebno zmlet? A se jih da drozgat skupaj z ostalim ječmenom?
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Ni potrebno mleti ker so že prešani.
Če niso instant, jih je dobro prej prekuhati, ni mi čisto jasno kako in zakaj, sam nekaj je na tem
wink-1.gif
 

faraday

Pripravnik
27. jul 2015
72
0
6
Pripravljam recept za pivo v stilu pale ale iz ostankov hmelja, ki ga imam še v hladilniku in DME.
20l
1kg DME svetli
1kg DME temni
0.5kg cukra in mogoče nekaj žlic medu
columbus15g60m,cascade25g10m,simcoe15g10m, mosaic15g5m,cascade20g0m

IBU bi moral biti okrog 45 in barva okrog 20.
Ima kdo, ki je bolj izkušen v pivovarstvu kakšen predlog/mnenje/nasvet za izboljšavo?
 

Bolfenk2020

Pripravnik
16. dec 2014
299
0
16
Maribor
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik pivovarcek pravi:
Ali je mogoče kdo pogledal tiste razdelilce za CO2 če so OK. Cena je super.

Tudi sam sem jih ze gledal. V enem izmed zoo centrov so jih tudi imeli, pa so mi jih prodajalci sami odsvetovali. Baje puscajo pri pipicah.

Ce jih bos pa nabavil, pa vsekakor napisi kako se odnesejo.

lp
 

Gorsky

i kej ne bwš
18. nov 2015
9
0
1
42
Evo sem nabavil to čudo tehnike poročam, ko bom preizkusil😀🍻
 
Nazadnje urejeno:

matejko

Pripravnik
15. sep 2014
59
0
6
Kje poleg pivius varilius ali moje.pivo še kupujete irish moss ? Kdo ve, če ga imajo tudi kakšne nepivovarske trgovine ?
smile-1.gif
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.