Ja, saj, da me ne bo kdo narobe razumel. Še vedno je čas in prostor za varjenje po receptih, s čim manjšimi odstopanji. Prav je, da si pri receptih natančen in, da poskušaš čim bolj sistematično pristopiti k zadevi.
Želel sem samo povedati, da se ne sekiraj preveč, ko ti temperatura uide za kakšno stopinjo gor/dol ali gravitacija ne štima za par točk.
Charlie Papazian si je izmislil rek, ki precej dobro odgovori na večino vprašanj domačih pivovarjev, ko sprašujejo ali je temp. 1 stopinjo previsoko, kaj narediti, če je FG previsok/prenizek itd:
Relax Don't Worry, Have a Home Brew
Btw, če kdo ne ve kdo je Charlie Papazian svetujem, da ga pogoogla in začne čim prej brati njegove knjige
Želel sem samo povedati, da se ne sekiraj preveč, ko ti temperatura uide za kakšno stopinjo gor/dol ali gravitacija ne štima za par točk.
Charlie Papazian si je izmislil rek, ki precej dobro odgovori na večino vprašanj domačih pivovarjev, ko sprašujejo ali je temp. 1 stopinjo previsoko, kaj narediti, če je FG previsok/prenizek itd:
Relax Don't Worry, Have a Home Brew
Btw, če kdo ne ve kdo je Charlie Papazian svetujem, da ga pogoogla in začne čim prej brati njegove knjige