Citat:
Uporabnik Pivopivec1 pravi:
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Kaj predlagate za priključit navadno 1/2 colsko gumi cev od vode na bakreni potopni hladilnik, ki ima premer 10mm?
Sem gledal neke namenske kose v TT, pa je cena priključka +redukcije 8 €. To se mi zdi mal tumač, ker rabim 4 kom., pa iščem cenejško varianto.
Pri tem je pomembno, da ti cev čimbolj tesni že ko jo daš gor brez objemke na hladilnik. Najbolj priročno ti bo, da si nabavis reducirko. Drugače pa mislim da bi vseeno šlo samo s plastično gardena spojko. Od pipe do spojke navaden šlauf, potem pa iz druge strani spojke malo manjši šlauf na hladilnik. Malo bo šlo na tesno ampak bo šlo.
Daleč najboljša varianta je z gardenia sklopniki (http://www.mojepivo.si/mojepivo-oprema/drozganje/mojepivo-wort-chiller-hladilnik-pivine.html), mislim da se ti splača dat tistih 8EU, ker drugače imaš veliko problemov. Sam sem se matral z cevjo direktno na baker pa sem imel pri vsakem kuhanju probleme (puščanje, segrevanje cevi...). Če nabaviš sklopnike, pa hladilnik potopiš noter brez cevi in jih natakneš tik preden začneš z hlajenjem. Od takrat nimam probelmov z puščanjem. Pa hladilnik si naredi na način, da če ti pušča pri konektorjih, da ne teče v pivino - se pravi konci naj bodo daljši, da jih lahko zviješ navzdol...