Prosim komentar za tale stout. Rad bi dobil konkretno telo in grenkobo z solidno hmeljno aromo. Razmišljam sem, da bi celo dal nekaj cascade oz. kaj podobno močnega noter. Je že kdo mogoče probaval take kombinacije ki niso ravno po učbenikih?
BIAB 23L
drozganje na 69 stopinj
OG 1.059
FG 1.017
abv 5.5%
4,20 kg Pale Malt (2 Row) Bel (9,0 EBC) Grain 1 64,1 %
0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 50L (50,0 EBC) Grain 3 7,6 %
0,45 kg Chocolate Malt (900,0 EBC) Grain 4 6,9 %
0,30 kg Black (Patent) Malt (1400,0 EBC) Grain 6 4,6 %
0,30 kg Barley, Flaked (3,3 EBC) Grain 5 4,6 %
40,00 g Magnum [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 7 49,0 IBUs
16,45 g Styrian Goldings [5,40 %] - Boil 15,0 min Hop 9 3,9 IBUs
30,00 g Styrian Goldings [5,40 %] - Boil 10,0 min Hop 10 5,1 IBUs
40,00 g Styrian Goldings [5,40 %] - Boil 0,0 min Hop 11 0,0 IBUs
0,80 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 2 12,2 %
SafAle S-04