Sam svoj pivovar

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

usy

Pripravnik
14. jan 2014
60
0
6
15 kg pšeničnega sladu imam za prodati po 1eur/kg v Ljubljani če koga zanima ker mi je ostal. Lahko tudi manjše količine.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Je kdo že uporabljal auroro za grenkobo in aromo? Kako izpade zadeva v povprečnem svetlem ale-u?
 

Subl

Pripravnik
14. jan 2015
86
0
6
Za aromo men ni bil všeč (taka čudna zeliščna), za grenkobo je pa zihr vredu.
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Aroma je zelo zeliščna, mene spominja na naše lagerje. Tko da če ti je to všeč go for it, sicer bi pa raj svetoval kak styrian golding, ker je za moj okus manj "pikanten"
 

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
S. Goldinga sem od pomladi do sedaj predelal celo kilco, dost ga bo za nekej časa
wink-1.gif
 

smarty

Pripravnik
5. okt 2014
477
0
16
Jaz sem naredil single hop z auroro ampak je bl neutrala ni nekega presežka okusa in arome.
Če si kje blizu lahko prideš poizkusit :D

Ali kdo ve kateri substitut bi uporabil namesto Citre? Simcoe ali Galaxy? Če je že kdo kej testiral?
smile-1.gif
 

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Če bi imeli na voljo pale, vienna, čokoladni slad in pražen ječmen, ter 1kg srednjega DME, kako bi se lotili enga konkretnega (okoli 1080-1085 OG) stouta/porterja?
 

bonatziii

Zelenc'
24. avg 2015
6
0
1
Pozdravljeni slovenski pivovarji!
smile-1.gif


Zelo me veseli, da je ta scena še danes zelo aktivna. Pa ne samo to, spravil sem se prebirat poste od začetka in lahko rečem, da je malo morje zelo koristnih informacij (po zaslugi Utisevalca in ostalih). V kombinaciji z homebrewtalk forumom je to prava literatura dobre prakse. Zato se vam vsem najprej lepo zahvaljujem.
Sedaj pa bi tudi jaz malo ''ponucal'' vaše znanje in sicer me nekaj zanima. Pri mojepivo.si sem kupil automatski sifon in me je malo presenetil, da je drugačen od pričakovanega. Tu je slika sifona:


Zanima me ali je tu kakršnokoli tveganje oksidacije piva, ker pri stekleničenju najprej pretočim v bucket in ko gre pivo skozi tale narebran del se nekoliko peni oz. začne izločat mehurčke (v tem predelu). Ker pretakanje iz fermentorja v bucket naj bi potekalo zelo mirno brez kakršnegakoli ''pluskanja''.

Ima kdo izkušnje s tem? Ali bo potrebna investicija v drugi, mirnejši sifon?
 
Nazadnje urejeno:

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
Citat:
Uporabnik bonatziii pravi:
Pozdravljeni slovenski pivovarji!
smile-1.gif


Zelo me veseli, da je ta scena še danes zelo aktivna. Pa ne samo to, spravil sem se prebirat poste od začetka in lahko rečem, da je malo morje zelo koristnih informacij (po zaslugi Utisevalca in ostalih). V kombinaciji z homebrewtalk forumom je to prava literatura dobre prakse. Zato se vam vsem najprej lepo zahvaljujem.
Sedaj pa bi tudi jaz malo ''ponucal'' vaše znanje in sicer me nekaj zanima. Pri mojepivo.si sem kupil automatski sifon in me je malo presenetil, da je drugačen od pričakovanega. Tu je slika sifona:


Zanima me ali je tu kakršnokoli tveganje oksidacije piva, ker pri stekleničenju najprej pretočim v bucket in ko gre pivo skozi tale narebran del se nekoliko peni oz. začne izločat mehurčke (v tem predelu). Ker pretakanje iz fermentorja v bucket naj bi potekalo zelo mirno brez kakršnegakoli ''pluskanja''.

Ima kdo izkušnje s tem? Ali bo potrebna investicija v drugi, mirnejši sifon?

Edina prednost, ki jo vidim pri temu avtosifonu, je da lahko podaljaš del, ki gre pivo.
Jaz imam takšnega ki ga ima pivius in je odličen, moti me edino da ne dosežem do dna 54l steklenegas flaškona, kar bi s tvojim šlo...
 
Nazadnje urejeno:

bonatziii

Zelenc'
24. avg 2015
6
0
1
OK. Najlepša hvala vsem za odgovore.

Mislil sem, da bom dobil takšenga, kot ga priporoča pocast (ker je bila slika na mojepivo.si simbolična). Ampak ok mogoče v prihodnosti, ker je verjetno res bolj praktičen
wink-1.gif
 

Subl

Pripravnik
14. jan 2015
86
0
6
Se je že komu zgodil da po dveh dneh v štarterju ni blo nobene aktivnosti (tud vonja ni)? Kvas sem naroču iz anglije (Vermont ale yeast) in je trajal 6 dni da je pršu do sem ampak pomoje ni šel kaj dosti preko 20 stopinj tako da mi je čudno da bi crknu (star je bil slabe 4 mesce). Zdej sem ga vrgu v fermenter pa upam da bo v naslenih parih dneh kaj.
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.