Marička!!
Nekaj tednov sem potreboval, da sem prebral celotno temo ...
Vmes se popolnoma okužil, spoznal ljudi in tudi nekaj spackal skupaj. Rezultati sledijo čez nekaj tednov.
Prelomni trenutek je bil, ko sem izvedel, da bo v Ljubljani festival piva in na njem delavnica. Žena je bila takoj za (ljubiteljica piva pač) in je dodobra okusila ponudbo medtem, ko sem jaz poslušal in gledal predavanje Kalbota in Jerneja iz DLDP.
Sledilo je branje foruma, nabava dveh knjig
http://www.amazon.co.uk/dp/0937381888/ref=pe_385721_51767431_TE_dp_1 . Knjigi še obdelujem, vmes sem pa nabavil nekaj ključne opreme. Imel sem odlično epizodo z dostavo opreme od "sam svoj pivovar". Možakar je res na mestu, in malo (precej manj) dobro nabavo preko "mojepivo". Raje ne bi nadaljeval o tem...
Ženina teta mi je sešila odlično vrečo iz DM vreč za perilo za moj 50 litrski lonec, tast pa zvil bakreno spiralo. Termometer je pa kar digitalni brezžični. Mi da malo svobode, ko čakam na ustrezno temperaturo.
Kalbo mi je na začetku priskočil na pomoč v ključnem delu (HVALA) in potem sem začel s pacanjem.
O rezultatih bom še poročal. Trenutno imam v fermentorjij Dry stout, Irish red ale in IPA, ki pa bo očitno bolj APA, ker je poleg Challengerja notri Cascade. Stout in IPA čakata na 17,5 do 18 C, Irec je pa bil po dveh dneh 18 C prestavljen na 20 C (recept tako svetuje)
Hvala vsem, predvsem vama Utisevalec in Kalbo za prispevke, ki so prišli zeloooo prav