Sam svoj pivovar

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Kaj pa časovno? Jutri sem po 12 ravno v tistem koncu. A bo že kaj dogajanja ob taki uri in se mi splača priti al ne bo še nič?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Kaj pa časovno? Jutri sem po 12 ravno v tistem koncu. A bo že kaj dogajanja ob taki uri in se mi splača priti al ne bo še nič?

Jst bom jutri ob 10h tam, ob 11h se začne uradno tako da ob 12h bi morali že vsi imeti pipice odprte!
evil.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
Da seveda. V sredo 3.6.2015 poberem pivo v Sir wiliams pubu. Stvar bo še uradno objavljena na strani DLDP. Bi šlo brez sarkazma? Si toplo vabljen, da se včlaniš v društvo in si komot aktivni član? Primanjkuje ljudi, ki bi dejansko kaj naredili.

Nazadnje urejeno:

Bolfenk2020

Pripravnik
16. dec 2014
299
0
16
Maribor
www.facebook.com
Kalbo, kaj sem pa takšnega rekel, da sem izpadel sarkastičen? Sorry, tu odzadaj ni nobenega podje...!

Hvala,da si me opozoril na prijavnico. Jo imam že nekaj časa na mizi izpolnjeno, samo poslat bi jo še moral, samo vedno pozabim. Bom uredil.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
Aha, OK. vzamem nazaj. kot sem rekel, vse pivo, ki bo dostavljeno v Sir Wiliams pub poberem in pičimo v Zagreb

Bolfenk2020

Pripravnik
16. dec 2014
299
0
16
Maribor
www.facebook.com
Vam vsem, ki ste iz lj in okolice kar malo zavidam... Imate dosti več možnosti za druženje in izpopolnjevanje svojega znanja. Sploh vsi tisti, ki ste se letos odločili za sodnike, ste pridobili, kar nekaj znanja, ki vam zelo prav pride tudi pri vašem hobijo
smile-1.gif
.

ikst

Pripravnik
26. jul 2008
228
0
16
Obišči stran
Danes sem nabavil en corny keg. Kako vi prenašate sode, če je recimo treba nest pir na kakšno žurko, piknik itd? Je treba imeti zadevo vedno priklopljeno na co2, ali obstaja kakšna metoda, da neseš samo sod in pivo točiš s pomočjo pritiska v sodu, gravitacije oz. kakorkoli, brez dodatne jeklenke co2?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Kar se tiče mobilnosti imaš več opcij:
1. če boš cel keg porabil lahko filaš noter zrak preko pumpe (navadna za polnit gume je čisto ok), slaba stvar je da vpihuješ zrak kar pomeni da se bo pivo če ga ne porabiš takoj pokvarilo
2. opcija za manjše količine je da pač izkoristiš karbonacijo, če točiš počasi se bo iz piva sproščal co2 in deloval kot potisni plin, slaba stvar je da izgubljaš karbonacijo in slejkoprej jo bo premalo (ali za točit ali pa za mehurčke oz. oboje hkrati)
3. opcija je furaš sistem na male bombice (12g co2ja), sam imam paintball nosilec + adapter ki omogoča priklop bombic na navaden co2 regulator (za en keg rabiš cca. 3 x 12g bombice), tu je vse enako kot z tapravo jeklenko razen tega da pač iz ene bombice dobiš cca. 6l piva potem moraš menjat

Za bombice v točki 3 bstajajo tudi posebne pištolce ampak so povečini brez ali z zelo slabo (nenastavljivo) regulacijo, tako da sam bolj priporočam uporabo prej omenjenih nosilcev in adapterjev + pravega co2 regulatorja.

ikst

Pripravnik
26. jul 2008
228
0
16
Obišči stran
Hvala.

Tole na bombice se sliši OK. Adapter se da kupiti ali je treba zadevo narediti? Imaš mogoče kakšno sliko, si ne predstavljam čisto dobro.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Še slikovno, takole zgleda keg charger, torej pištolca ki pa nima regulacije (dobiš za 20-30$):

.. večina kar sem jih videl uporablja "navojne" 12 ali 16g bombice ki so dražje od navadnih 12g brez navoja.

Takole zgleda pa paintbal nosilec za 12g co2 bombice:

.. ti nosilci imajo konektor za paintbal (sem pozabil kako se mu reče), da dobiš ven navaden DIN navoj ki je enak kot na velikih jeklenkah COja rabiš tak adapter:

Skupaj pride stvar pod 10$. Regulator uporabiš pač tisti od jeklenke, dobi se sicer tudi manjše od klasičnih "varilskih" če bi rabil posebno mobilno verzijo.

matejko

Pripravnik
15. sep 2014
59
0
6
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Glede društvenega piva....fantje pravjo, da je dober. Se vidmo na festivalu.

Takole nahitro bi rekel da je bilo najbolj pitno pivo od vseh kar sem probal. In nobenega občutka oksidacije, kot si se bal. Nisem pa probal vseh, tudi vizirjevega ne. Ker pa sem bil prvi ki je prisel s kuponi na DLDP stojnico sem dobil dvojno dozo
cheer.gif

Je pa razočaral peliconov pilon saison, po pozirku ni v ustih ostalo nič, nobenega pridiha hmelja, nič, kot voda.
confused-1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Kar se tiče mobilnosti imaš več opcij:
1. če boš cel keg porabil lahko filaš noter zrak preko pumpe (navadna za polnit gume je čisto ok), slaba stvar je da vpihuješ zrak kar pomeni da se bo pivo če ga ne porabiš takoj pokvarilo
2. opcija za manjše količine je da pač izkoristiš karbonacijo, če točiš počasi se bo iz piva sproščal co2 in deloval kot potisni plin, slaba stvar je da izgubljaš karbonacijo in slejkoprej jo bo premalo (ali za točit ali pa za mehurčke oz. oboje hkrati)
3. opcija je furaš sistem na male bombice (12g co2ja), sam imam paintball nosilec + adapter ki omogoča priklop bombic na navaden co2 regulator (za en keg rabiš cca. 3 x 12g bombice), tu je vse enako kot z tapravo jeklenko razen tega da pač iz ene bombice dobiš cca. 6l piva potem moraš menjat

Za bombice v točki 3 bstajajo tudi posebne pištolce ampak so povečini brez ali z zelo slabo (nenastavljivo) regulacijo, tako da sam bolj priporočam uporabo prej omenjenih nosilcev in adapterjev + pravega co2 regulatorja.

Malo poglejte po kolesarskih trgovinah, imajo pumpice za kolo na tele co2 kartuše, malo dražje so tudi z regilatorjem. Kolikor sem videl so dosti cenejše, kot v brew trgovinah.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
Citat:
Uporabnik matejko pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Glede društvenega piva....fantje pravjo, da je dober. Se vidmo na festivalu.

Takole nahitro bi rekel da je bilo najbolj pitno pivo od vseh kar sem probal. In nobenega občutka oksidacije, kot si se bal. Nisem pa probal vseh, tudi vizirjevega ne. Ker pa sem bil prvi ki je prisel s kuponi na DLDP stojnico sem dobil dvojno dozo
cheer.gif

Je pa razočaral peliconov pilon saison, po pozirku ni v ustih ostalo nič, nobenega pridiha hmelja, nič, kot voda.
confused-1.gif

Ja res je, naš član ustanovitelj je kljub svoji mladosti pravi mojster pivovarstva, tudi med sodniki se je najbolje izkazal. iz njega bo še nekaj. Ja, očitno ima Vizir problem ali na veliki pivovarni, morda v razmnoževanju kvasa. Ne vemo, samo upamo lahko, da pogruntamo in mu pomagamo to odpravit, pravijo, da že malo dojema, ker je dečko res v redu in rad pomaga vsakomur.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Glede Vizirja ima res nek problem, ena od opcij je tudi da dela cold crash prezgodaj. No debugirali smo na par nomadih ki pri njem varijo tako da pomojem se bo kmalu pomazalo v cem je (bil) problem.

BTW kalbo, kateri so bili zmagovalci ocenjevanja? (sam sem zal moral prej oddit ker sem imel druge opravke)

Sicer pa razen vremena in par povezanih tezav je prireditev bila kar ok, tudi viskiji so se izkazali kot dobra dopolnitev piva!
Sem dobil ze idejo da bi zacel tudi sam destilirat!
grin1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.